BACK TO ALL

Νέα Κίος - ΛελέΚιος Φιέστα, 9-10-11 Αυγούστου 2024

ΛελέΚιος Φιέστα, LeleKios fiesta

Φέτος πάλι έχουμε Φιέστα... και είναι τεράστια! "Εκτός τόπου και χρόνου" και η δική μας επανένωση, μουσικής και κοινού, εν μέσω... καυτού θέρους! Ραντεβού στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου, για μια ξεχωριστή, τριήμερη καλοκαιρινή συναυλιακή εμπειρία!

Η μεγαλύτερη μουσική γιορτή της Αργολικής γης, η αγαπημένη φεστιβαλική συνήθεια, η 7η Λελέκιος Φιέστα έρχεται πιο πλούσια από ποτέ! Η απόλυτη Φιέστα του καλοκαιριού μεγαλώνει, με τριήμερο γλέντι στις 9, 10 και 11 Αυγούστου 2024 στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου. Για τρεις μέρες φέτος, στον άνετο και ανανεωμένο χώρο του εργοστασίου "Καράμπελας" στήνεται μια καταπληκτική παραγωγή. Η 7η αυτή γιορτή, είναι σχεδιασμένη να μας ξεσηκώσει, να μας ενώσει, να μας ταξιδέψει και να μας συγκινήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, όπως έχει συμβεί και με κάθε διοργάνωση των προηγούμενων ετών. 
Η 7η γιορτή θα είναι και η μεγαλύτερη! Τρεις νύχτες συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες. Γιάννης Χαρούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σκιαδαρέσες, Bloody Hawk, Κοινοί Θνητοί, Παιδί Τραύμα, Manitarock, Pan Pan.
Πάμε για το μεγαλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού!...

Ώρα έναρξης
20:00

Χώρος εκδήλωσης
Εργοστάσιο "Καράμπελας" στο 3ο χλμ. παραλιακής οδού Ναυπλίου-Νέας Κίου.
Στα εισιτήρια και στο έντυπο υλικό του φεστιβάλ, υπάρχει QR code, για να βρείτε το σημείο πολύ εύκολα.

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

Πρόγραμμα τριημέρου

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν Παρασκευή 9/8, με τον Γιάννη Χαρούλη έτοιμο να συνεπάρει το κοινό με το λαούτο, τους στίχους και τον ηλεκτρισμό του. Ο κρητικός τραγουδοποιός συναντάει το Παιδί Τραύμα, έναν ξεχωριστό καλλιτέχνη της underground εναλλακτικής σκηνής. Μαζί τους οι Manitarock, το μουσικό σύνολο από τα Γρεβενά, που  με τους ήχους τους μπλέκουν ροκ, ρεμπέτικες, παραδοσιακές και βυζαντινές μελωδίες, αποδεικνύοντας ότι η μουσική δεν γνωρίζει όρια.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
Το Σάββατο 10/8 οι ρυθμοί αλλάζουν -γίνονται πιο ηλεκτρικοί και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με την ιστορική μπάντα του "Εκτός Τόπου και Χρόνου", κατακλύζουν τη σκηνή της Φιέστας. Η συνέχεια στην Όλγα και τη Νίκη, που επιτέλους "έρχονται Ναύπλιο". Οι "Σκιαδαρέσες", αφού μας θυμίσουν ότι "δύο πράγματα δεν έχουν τέλος", δίνουν το ΛελέKιο μικρόφωνο στον μοναδικό "Pan Pan & Years of Youth", με την ένέργειά του να μας χτυπάει "σαν ρεύμα" απογειώνοντας ακόμα και την πιο ασθενή χορευτική διάθεση. Η δεύτερη μέρα κλείνει με τους Κοινούς Θνητούς, το εξαμελές συγκρότημα από το Αλιβέρι, που δεν παύει να μιξάρει ρυθμούς, χρησιμοποιώντας πάντα τη μουσική του ως μέσο αφύπνισης, αλλά και έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
Η Κυριακή 11/8 φιλοξενεί έναν καλλιτέχνη από την Ξάνθη, στην κορυφαία στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, με εκατομμύρια streams, 4 πλήρεις δισκογραφικές κυκλοφορίες και συνεχείς γεμάτες συναυλίες. Τhe mighty Bloody Hawk!
Την ίδια μέρα εμφανίζονται μαζί του και 2 θρύλοι της εγχώριας ραπ σκηνής. Ο Μικρός Κλέφτης και ο Buzz. Όλοι τους, για πρώτη φορά στην περιοχή μας...

Η 7η Λελέκιος Φιέστα είναι εδώ! Έτοιμοι για το απόλυτο διονυσιακό ξεφάντωμα του καλοκαιριού;

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

Οι καλλιτέχνες

Και το 2024 ο Γιάννης Χαρούλης συνεχίζει τις σαρωτικές live εμφανίσεις του! Με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει. Με το λαούτο του, θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει με τις μελωδίες του, τους στίχους του και τον ηλεκτρισμό του. Μαζί του οι:
Λευτέρης Ανδριώτης - Λύρα
Ορέστης Μπενέκας - Πλήκτρα
Αλέκος Βουλγαρακης - Ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Δούσος - Πνευστά
Σωτήρης Μαυρονάσιος - Τύμπανα

Αλκίνοος Ιωαννίδης - "Εκτός τόπου και Χρόνου"
Σταύρος Λάντσιας: πλήκτρα
Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό βιολί
Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο
Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα
Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
Η ιστορική επανένωσή τους θα παρουσιαστεί και στο φεστιβάλ! 
Η επανένωση της ιστορικής μπάντας αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και της ηχογράφησης του live album "Εκτός τόπου και χρόνου", οι σπουδαίοι μουσικοί συνεχίζουν και αυτό το καλοκαίρι τις εμφανίσεις τους σε ιδιαίτερους χώρους και φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
"Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί, γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!"...

Σκιαδαρέσες - Έρχονται Ναύπλιο!
Μαζί με τον Φάνη Ζαχόπουλο και τον Χάρη Παρασκευά. Η Νίκη παίζει κιθάρα. Ο Φάνης παίζει καλύτερη κιθάρα από την Νίκη. Ελάτε να θαυμάσετε το παιδί θαύμα Χάρη Παρασκευά να παίζει μπάσο, μπότα και αναλογικό κρουστό ταυτόχρονα.
Η Όλγα παίζει τσέλο, άρπα, όμποε, αλλά όχι σε αυτό το σχήμα. Τραγούδι, χορός, ιδρωμένα αγόρια... Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν την ώρα του λάιβ, για να έχετε ήδη καθίσει και να είναι πια αργά. Στον ήχο ο Κώστας Χαϊκάλης.

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

Manitarock - ένα ιδιαίτερο μουσικό σύνολο.
Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το ροκ ύφος μιας μπάντας, που προέκυψε αυθόρμητα, γύρω από τη μεταμεσονύχτια φωτιά των υπαίθριων πανελλήνιων γιορτών μανιταριού. Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την "πόλη των μανιταριών".
Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, "έντεχνα", παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες, υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού φάσματος, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και μετέχει στον διάλογο του ελληνικού με το δυτικό και το οικουμενικό.
Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου αποτυπώνεται ως υπέρβαση, τόσο στις συνθέσεις του Γιώργου, όσο και στις διασκευές παραδοσιακών (από Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Σμύρνη, Πόντο, Αιγαίο και Grecia Salentina), ρεμπέτικων, λαϊκών και σύγχρονων ελληνικών τραγουδιών, που συνδυάζοντας την ξεχωριστή ερμηνεία της Δέσποινας και το ροκ ύφος της ενορχήστρωσης, οδηγούν στο πάντρεμα με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας.
Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας (Κλεισιάρη) και του Γιώργου (Κωνσταντινίδη) και το "πειραγμένο", με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, που μετεωρίζεται ανάμεσα στο ύφος του λαούτου, του ταμπουρά και της κιθάρας, υποστηρίζονται ρυθμικά από τα τύμπανα του Δημοσθένη (Κωνσταντινίδη) και το μπάσο του Γιώργου (Δούμα), χρωματίζονται μελωδικά από το γρεβενιώτικο μουσικό ιδίωμα, με τις δοξαριές του Θωμά (Τσιοτίκα) και επικαιροποιούνται ενορχηστρωτικά με τις ηλεκτρικές κιθάρες του Σάκη Ντοβόλη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.

Με μεγάλη χαρά ανυπομονούμε να υποδεχτούμε δύο ιδιαίτερους καλλιτέχνες, που με την απίστευτη ενέργειά τους έχουν πραγματοποιήσει φανταστικές live εμφανίσεις στις αθηναικές μουσικές σκηνές: τον μοναδικό Pan Pan & Years of Youth.
Ο Pan Pan γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Από το 2010 κυκλοφορεί μουσική σε κασέτα, cd και βινύλιο είτε μόνος, είτε σε συνεργασία με labels (Minos EMI, Numb Capsule, Veego Records, Already Dead Tapes (USA) κ.ά.). Κυκλοφορεί προσωπικά album, γράφει μουσική για παραστάσεις χορού και ταινίες. Είναι μέλος των Echo Tides. Οι ζωντανές εμφανίσεις του χαρακτηρίζονται από χορό και sing along με το κοινό, ενώ αναλόγως το venue, έχει παρουσιάσει από σχήματα με 3 άτομα εώς και 11 άτομα στη σκηνή.
Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του αποτελεί το "Λύκοι στον Άρη", σε συνεργασία με τον Years Of Youth, που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε 13 στάσεις στην Ελλάδα σε παραγωγή της Made of Stone Productions.

Το ξεχωριστό Παιδί Τραύμα, ένα μυστήριο (μέχρι πριν λίγο καιρό) της underground εναλλακτικής σκηνής θα μας μεταφέρει τις φανταστικές ιστορίες του την Παρασκευή 09/08.

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

Κοινοί Θνητοί (Full Band)
Μητσοφου: Ραπ
Αντώνης Μεϊμάρης: Μπάσο
Τάσος Μεϊμάρης: Λαούτο, Τρομπέτα, Φωνή
Παναγιώτης Μπαρόλας: Κιθάρα, Φωνή
Κωνσταντίνος Μαργαρίτης: Πλήκτρα
Στέλιος Γκίνης: Τύμπανα
Το εξαμελές συγκρότημα από το Αλιβέρι χρησιμοποιεί την μουσική του ως μέσο αφύπνισης, αλλά και έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο, αναδεικνύοντας με τρόπο μοναδικό και πάντα αιχμηρό, τα αδιέξοδα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος, που διαρκώς εθελοτυφλεί, αδικεί και συγκαλύπτει…
Τους αρέσει να μπλέκουν ρυθμούς και μουσικά όργανα και να μιξάρουν μεταξύ τους, ένα συνονθύλευμα ηχοχρωμάτων, που σε ταξιδεύει από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ροκ, μέχρι το χιπ-χοπ. Οι στίχοι τους έχουν χαρακτηριστεί ως "βαθιά αιχμηροί και πολιτικοί" και εκφράζουν την υγιή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης, δίνοντας τροφή για σκέψη και δημιουργώντας έναν κοινωνικό προβληματισμό, καθώς καυτηριάζουν συχνά πραγματικές καταστάσεις και γεγονότα, κάτι που θεωρούν αναγκαίο.
Το συγκρότημα έχει ιστορικό ακτιβισμού λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων πληγμένων από καταστροφές, καθώς και σε συμπαράσταση κινητοποιήσεων. Απευθύνονται σε άτομα, με τα οποία μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά κυρίως τα ίδια όνειρα για το μέλλον και δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη, η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

The mighty Bloody Hawk!
Με εκατομμύρια streams στα τραγούδια του, 4 πλήρεις δισκογραφικές κυκλοφορίες, που έχουν κατακτήσει κορυφαίες θέσεις στα ψηφιακά charts και συναυλίες δεκάδων χιλιάδων θεατών, σε γήπεδα και μεγάλα θέατρα.
Η χρυσή εποχή του ράπερ από τη Ξάνθη έχει μόλις ξεκινήσει και τα καλύτερα έρχονται!
Την Κυριακή 11/08, τον Bloody Hawk πλαισιώνουν ο Mikros Kleftis και ο @buzz_capitano !

Ο Μικρός Κλέφτης (ΜΚ) είναι βετεράνος του είδους, με είκοσι και πλέον χρόνια πίσω από το μικρόφωνο και άπειρες sold out συναυλίες, ενώ έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά MCs να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη ραπ, παραμένοντας ταυτόχρονα πάντα επίκαιρος και φρέσκος.

Με μία σπουδαία πορεία στο ελληνικό ραπ στερέωμα, ξεκινώντας μάλιστα από το θρυλικό συγκρότημα Zoro & Buzz, ο Buzz από το Περιστέρι της Αττικής, έχει καταφέρει να θεωρείται πλέον ένας από τους πιο ιδιαίτερους Έλληνες MCs, χάρη στο χαρακτηριστικό βαρύτονο στυλ του, τον εκφραστικό του στίχο, αλλά και τις παντοδύναμες ζωντανές εμφανίσεις του, γεγονός που μαρτυρούν οι sold out χώροι, που εμφανίζεται ανά την Ελλάδα.

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, βρείτε τα μαγικά χαρτάκια της Φιέστας στα παρακάτω σημεία σε Αθήνα, Νάυπλιο, Άργος, Νέα Κίο, Άστρος, Τρίπολη και Κόρινθο.

Εισιτήρια - Τιμές
Εισιτήριο ανά Ημέρα: 17€ (09-08-24), 17€ (10-08-24) και 15€ (11-08-24)
Εισιτήριο Τριημέρου: 40€ (9, 10 & 11-08)
Εισιτήριο Διημέρου: 30€ (9 & 10-08)
Παιδιά μέχρι 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.
Προσοχή: Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική προπώληση! Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας από τα φυσικά σημεία προπώλησης, σε Ναύπλιο, Αθήνα, Άργος, Κόρινθο, Τρίπολη, Άστρος και Νέα Κίο. 

Προπώληση εισιτηρίων
Ναύπλιο
Indie Shop (Δισκοπωλείο): Πλαπούτα 23, πλατεία Αγίου Γεωργίου, T. +30 27520 26941
Σκατζόχοιρος (Καφέ-Μπαρ): Αθανασίου Σιώκου 3, T. +30 697 558 8451
The Cottons: Βελίνη 3β, Ναύπλιο, T. +30 27520 24543
Juke Box Espresso Bar: Άργους 49, T. +30 2752 306752. 
Άργος
Beetle (Καφέ-Μπαρ): Βασιλέως Αλεξάνδρου, T. +30 27510 69386
Yuzu (Καφέ-Μπαρ): Π.Τσαλδάρη & Κολοκοτρώνη 1, Τ. +30 2751 300292
Idea Graphic Design: Βασιλέως Κωνσταντίνου 34, Τ. +30 2751 300571
Νέα Κίος
Γνώση (Βιβλιοπωλείο): Πλατεία Νέας Κίου, T. +30 27510 52424
Άστρος
Centro Café (Καφέ-Μπαρ): Κεντρική Πλατεία, T. +30 27550 23963 
Αθήνα
Music Corner (Δισκοπωλείο) : Πανεπιστημίου 56 , T. +30 210 3304000
Τρίπολη
Music Center (Δισκοπωλείο): Γεωργίου Α΄ 3, T. +30 2710 224545
Κόρινθος
Κουκίδα (Βιβλιοπωλείο): Αποστόλου Παύλου 64, Τ. +30 27410 72589

Tip
Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αργολιδας Α. Ε. στις 20:00 και στις 21:00, με αφετηρία από Ναύπλιο. Δρομολόγιο επιστροφής με το τέλος των live.
Υπάρχει πάρκινγκ στην είσοδο του φεστιβάλ, ακολουθήστε τις οδηγίες των ανθρώπων, που θα βρίσκονται εκεί για να σας βοηθήσουν. Αλλά προτιμήστε τα λεωφορεία!

Αυτό το ήξερες;
Το φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση του Α.Ο. Αργοναύτης Νέας Κίου.
Στον χώρο του φεστιβάλ, θα βρείτε με μεγάλη ευκολία και σε φυσιολογικές τιμές μπύρες, τσίπουρο, κρασί, ποτά, αλλά και  αναψυκτικά, νερά, σουβλάκια, παγωτά κτλ. Δεν υπάρχει δυνατότητα για POS, μόνο μετρητά.
Όπως κάθε χρόνο, και τις δύο ημέρες στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τις ανάγκες του αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.
Την υγειονομική κάλυψη του φεστιβάλ έχει αναλάβει το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Άργους.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Ελπίδα Ζωής" θα βρίσκεται -όπως κάθε χρόνο- στο φεστιβάλ παρέχοντας ενημερωτικό υλικό.

Λελέκιος Φιέστα 2024, Lelekios Fiesta 2024

37.593185608877, 22.762566804886