ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

© 2010-2020
Το σύνολο του περιεχομένου είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσίευση ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της εταιρίας μας.

 

Νέα Πολιτική Απορρήτου, για την εναρμόνιση με το νέο νομικό πλαίσιο της ΕΕ για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 με ισχύ από 25 Μαΐου 2018.

Η εταιρεία μας, με διακριτικό τίτλο DISCOVER NAFPLIO και την επωνυμία ΡΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΣ που εδρεύει στο Ναύπλιο, Αγίου Αδριανού 126, εφεξής καλούμενη ως «Εταιρία» είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίζεται την ιστοσελίδα discovernafplio.gr και επιθυμεί να σας ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρία συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την επίσκεψη και περιήγησή σας στην ιστοσελίδα της.

Οι παρόντες όροι χρήσης αποτελούν τους κανόνες και τις προϋποθέσεις χρήσης του διαδικτυακού ιστότοπου (web site) discovernafplio.gr, discovernafplio.com. Ο επισκέπτης ή χρήστης του Ιστοτόπου οφείλει να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους Όρους Χρήσης πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Οι Γενικοί Όροι Χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου του Ιστοτόπου.

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις αρχές της νομιμότητας, διαφάνειας, ακρίβειας, διαθεσιμότητας και ακεραιότητας λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και ιδιαίτερα το Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, γνωστό ως GDPR.

Θα θέλαμε με τους παρόντες όρους να σας ενημερώσουμε για το ποια δεδομένα συλλέγουμε, για τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε, για το εάν τα κοινοποιούμε σε τρίτους, για το χρονικό διάστημα που θα τα διατηρήσουμε, για τα μέτρα που λαμβάνουμε ώστε να είναι ασφαλή, καθώς και για τα δικαιώματα που έχετε ως χρήστες, τα οποία μπορείτε να ασκήσετε οποιαδήποτε χρονική στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρίας, που αναφέρουμε παραπάνω.

1. Τι είναι προσωπικά δεδομένα

Είναι κάθε πληροφορία που αφορά φυσικά πρόσωπα, όπως π.χ. ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ταχυδρομική ή ηλεκτρονική διεύθυνση, κλπ από την οποία εξακριβώνεται ή μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητά σας (εφεξής καλούμενα ως «Δεδομένα»).

2. Τι είναι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, είναι κάθε πράξη που γίνεται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, διάρθρωση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων.

3. Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και από πού: 

A) Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά σας Δεδομένα, που είναι κατάλληλα και συναφή για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο προορίζονται κάθε φορά και συγκεκριμένα:

Δεδομένα που συλλέγονται μέσω των cookies (π.χ. Πληροφορίες σχετικές με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και του προγράμματος περιήγησης σας, Mobile Device ID, Μέρα και ώρα επίσκεψής σας σε κάθε σελίδα, Δεδομένα για τα web analytics (Cookie ID, Ad, ID κλπ), τα websites από τα οποία πιθανώς φτάσατε με link στο discovernafplio.gr την IP διεύθυνση καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που έχετε αγοράσει, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών που παρέχει η Εταιρία, όπως π.χ. το κλείσιμο κάποιας δραστηριότητας.

Φορολογικά στοιχεία και πληροφορίες που μας δίνετε για την πληρωμή μας ή για την πληρωμή των υπηρεσιών που επιθυμείτε να λάβετε μέσω των συνεργαζόμενων με εμάς επιχειρήσεων (π.χ. ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ, στοιχεία πιστωτικών καρτών).

Άλλα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με εσάς και τη δραστηριότητά σας τις οποίες μας παρέχετε συμπληρώνοντας φόρμες, μέσω email, μέσω τηλεφώνου ή με φυσική παρουσία.

Δεδομένα γεωγραφικής θέσης για τις ανάγκες των sites και των applications μας. Η Εταιρία ενδέχεται να συλλέξει και να χρησιμοποιήσει τη γεωγραφική θέση του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή ή της φορητής συσκευής σας.

Δεν συλλέγουμε σκόπιμα προσωπικά δεδομένα από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαέξι (16) ετών, ούτε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας απευθύνεται σε άτομα των ηλικιών αυτών. Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει κατά λάθος προσωπικά δεδομένα από ανήλικους, ή/και εάν ανακαλύψουμε ότι ανήλικοι χρησιμοποίησαν τις ιστοσελίδες μας χωρίς την έγκριση του γονέα ή κηδεμόνα τους, θα διαγράψουμε τα προσωπικά τους δεδομένα το συντομότερο δυνατό.

B) Oλα τα ανωτέρω Δεδομένα σας, τα συλλέγουμε με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Μας τα παρέχετε εσείς οι ίδιοι, όταν απευθύνεστε σε εμάς για να λάβετε υπηρεσίες ή/και προϊόντα ή/και όταν υποβάλετε βιογραφικό για την πρόσληψή σας στην Εταιρία, ή/και όταν εγγραφείτε και ζητήσετε να λαμβάνετε ηλεκτρονική αλληλογραφία (newsletter), ή/και όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες ή αποστέλλετε email για να λάβετε πληροφόρηση ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες.

2. Από δημόσια προσβάσιμες πηγές, στις οποίες συγκαταλέγονται και τα κοινωνικά δίκτυα (ενδεικτικά facebook, twitter, instagram, κλπ). Εάν επιλέξετε να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα της Εταιρίας χρησιμοποιώντας τρίτη υπηρεσία μοναδικής εγγραφής που πιστοποιεί την ταυτότητά σας και συνδέει τις πληροφορίες σύνδεσής σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. LinkedIn, Google ή Twitter) με την Εταιρία, συλλέγουμε τυχόν πληροφορίες ή περιεχόμενο που χρειάζονται για την εγγραφή ή σύνδεση, για τα οποία έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να μοιραστεί με εμάς, όπως το όνομά σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η συλλογή άλλων πληροφοριών μπορεί να εξαρτάται από τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε καθορίσει με τον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οπότε παρακαλείστε να μελετήσετε τη δήλωση ή πολιτική απορρήτου της σχετικής υπηρεσίας. 

3. Με τη χρήση cookies μέσω του προγράμματος περιήγησης ή/και των συσκευών ή εφαρμογών που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies δείτε την παράγραφο με την πολιτική cookies.

4. Από παρόχους υπηρεσιών κατ΄εντολήν σας, ή/και από συνεργαζόμενους με την Εταιρία συνεργάτες ανάλυσης και παρόχους υπηρεσιών τους οποίους μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην Παράγραφο «Ποιοι είναι οι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων».

4. Για ποιο σκοπό συλλέγουμε τα Δεδομένα σας

Τα προσωπικά σας Δεδομένα τα συλλέγουμε, για:

Να έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παρεχόμενες υπηρεσίες ως χρήστης της ιστοσελίδας μας.

Να διοργανώσουμε και διεξάγουμε προωθητικές ενέργειες (διαγωνισμούς), να χορηγήσουμε τα δώρα στους νικητές, ανακοινώνοντας τα ονόματά τους.

Να εξετάσουμε στοιχεία που έχετε υποβάλει με βιογραφικό, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την κατάληψη θέσεως εργασίας στην Εταιρία μας.

Να σας αποστέλλουμε ενημερώσεις, ειδοποιήσεις ή/και newsletter για τις εκδόσεις, τις υπηρεσίες, τις προσφορές και τις προωθητικές μας ενέργειες (διαγωνισμούς).

Να διαχειριστούμε την ιστοσελίδα, αλλά και τις συνδεδεμένες εφαρμογές.

Να έχετε τη δυνατότητα να προβληθείτε διαφημιστικά.

Να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν με βάση τη γεωγραφική σας θέση, καθώς επίσης και τη βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας που παρέχουμε βάσει γεωγραφικής θέσης.

Να αναλύσουμε το περιεχόμενο που έχει προβληθεί στην ιστοσελίδα και να εξάγουμε συμπεράσματα για στατιστικούς σκοπούς, καθώς και να παρέχουμε στατιστικά σε τρίτους, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορούν να σας ταυτοποιήσουν.

Να επικοινωνήσουμε με εσάς, για την εκπλήρωση αιτήματος εκτέλεσης υπηρεσίας ή/και την παράδοση αγαθών κατόπιν αιτήματός σας (όπως π.χ., κράτηση δραστηριότητας κλπ).

Να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σας παρέχουμε πληροφόρηση ή/και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της Εταιρίας και να απαντήσουμε σε απορίες και ερωτήματά σας.

Να χρησιμοποιήσουμε φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις για θέματα διαφήμισης της δουλειάς μας.

5. Ποιες είναι οι νομικές βάσεις για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα τα συλλέγουμε για νόμιμους λόγους και η επεξεργασία τους στηρίζεται σε περισσότερες από μία νομιμοποιητικές βάσεις, που αναφέρονται παρακάτω:

1. Η συγκατάθεσή σας, σε όποιες περιπτώσεις απαιτείται, όπως π.χ. όταν επιθυμείτε να λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου newsletter, ενημερώσεις, ειδοποιήσεις για νέα, εκδόσεις, προσφορές, ή ακόμα και προωθητικές ενέργειες, όταν δεν υπάρχει προηγούμενη μεταξύ μας συναλλαγή. Τη συγκατάθεσή σας θα μπορείτε να ανακαλέσετε οποτεδήποτε, ελεύθερα.

2. Η μεταξύ μας συμβατική σχέση για την παροχή των υπηρεσιών μας και την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων. Π.χ. για την κράτηση μιας δραστηριότητας.

3. Η προώθηση των νόμιμων συμφερόντων μας, όπου αυτά τα νόμιμα συμφέροντα δεν υπερβαίνουν τα δικά σας δικαιώματα ή συμφέροντα. Π.χ. έχουμε έννομο συμφέρον να αναλύουμε το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες μας, ή/και να προβαίνουμε σε ανάλυση των εφαρμογών για να μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες σας, να σας προσφέρουμε ειδικά προσαρμοσμένες υπηρεσίες, να σας ενημερώνουμε για νέες προγράμματα και υπηρεσίες, απαντάμε σε απορίες και ερωτήματά σας, να βελτιώνουμε συνεχώς και προωθήσουμε τις υπηρεσίες μας και να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά τις ιστοσελίδες μας.
Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για συμβατούς σκοπούς, που περιλαμβάνουν τη διεκδίκηση, την άσκηση ή την υπεράσπιση των αστικών αξιώσεων.

4. Η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις που έχουμε υποχρέωση να χρησιμοποιήσουμε και διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για φορολογικούς σκοπούς.

5. Η χρήση των πληροφοριών όπως περιγράφονται π.χ. για τον εντοπισμό και προστασία σας από δόλια, καταχρηστική ή παράνομη δραστηριότητα και διατήρηση της ασφάλειας των ιστοσελίδων αποτελούν νόμιμο συμφέρον μας για την πρόληψη της απάτης, της ασφάλειας των πληροφοριών και την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

6. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων

Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα έχουν οι υπάλληλοι της Εταιρίας, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση και λειτουργία της σύμβασής σας με την Εταιρία, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτήν και των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από το νόμο. Οι υπάλληλοι της Εταιρίας μας υποχρεούνται να τηρούν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και δεσμεύονται από την υποχρέωση εμπιστευτικότητας.

Η Εταιρία δεν πουλάει, δεν παρέχει άδεια χρήσης, δεν γνωστοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους και δεν τα χρησιμοποιεί με άλλον τρόπο και για άλλους σκοπούς, εκτός εάν επιβάλλεται από το νόμο ή δικαστική απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη ή εάν έχει συμβατική υποχρέωση απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία, όπως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Η Εταιρία ενδέχεται να γνωστοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτες αξιόπιστες συνεργαζόμενες εταιρίες, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες διαχείρισης των ιστοσελίδων, τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης λογισμικού αυτοματοποίησης με σκοπό τη μαζική διαχείριση και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (newsletter), παροχής υπηρεσιών πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, διαχείρισης ανάρτησης σχολίων, χορήγησης δώρων διαγωνισμών, ανάλυσης δεδομένων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή/και πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης και marketing, ανάλυσης μετρήσεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούμε επίσης εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών ή συνεργαζόμενους συνεργάτες που έχουν εντολή να επεξεργάζονται δεδομένα για εμάς. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών υποχρεούνται συμβατικά από εμάς και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες υπηρεσίες: υπηρεσίες καταχώρησης σχολίων, υπηρεσίες αποστολής newsletters, υπηρεσίες πληρωμών, φιλοξενία (hosting), Πωλήσεις, Συντήρηση και Υποστήριξη και Ανάλυση Ιστού / Εφαρμογών, κλείσιμο δραστηριοτήτων.

Η διαβίβαση δεδομένων στους συνεργάτες μας πραγματοποιείται βάσει του Άρθρου 28 παράγραφος 1 του GDPR, εναλλακτικά βάσει του νόμιμου συμφέροντος μας για τα οικονομικά και τεχνικά πλεονεκτήματα που συνδέονται με τη χρήση των εξειδικευμένων συνεργατών.

Εμείς οι ίδιοι δεν μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, εκτός από τις περιπτώσεις που επιτρέπονται βάσει του GDPR. Είτε οι τρίτοι, με τους οποίους έχετε τη δική σας συμβατική σχέση (όπως το Facebook, αν έχετε λογαριασμό στο Facebook), μεταφέρετε δεδομένα σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, είναι πέρα ​​από τις γνώσεις και την επιρροή μας.

Επεξεργαζόμαστε επίσης δεδομένα σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των προσωπικών σας δικαιωμάτων και στο πλαίσιο αυτών των μεταφορών δεδομένων, χρησιμοποιούμε τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάρθρωση των συμβατικών σχέσεων με τους αποδέκτες σε τρίτες χώρες σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ. c DSGVO. Αυτά είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:039:0005:0018:EN:PDF οποιαδήποτε στιγμή.

Οι εταιρίες και οι υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα είναι οι ακόλουθες:

6.1 Google AdWords

Έχουμε ενσωματώσει το Google AdWords σε αυτόν τον ιστότοπο. Το Google AdWords είναι μια υπηρεσία διαφήμισης στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να εκτελούν αποτελέσματα αναζήτησης τόσο για το Google όσο και για τα δίκτυα Google. Το Google AdWords επιτρέπει σε έναν διαφημιζόμενο να προκαθορίσει λέξεις-κλειδιά που θα εμφανίζουν μια διαφήμιση στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google μόνο όταν η μηχανή αναζήτησης ανακτά ένα αποτέλεσμα αναζήτησης που σχετίζεται με λέξεις-κλειδιά. Στο Δίκτυο Google, οι διαφημίσεις διανέμονται σε ιστότοπους που σχετίζονται με συγκεκριμένα θέματα χρησιμοποιώντας έναν αυτόματο αλγόριθμο και σύμφωνα με προκαθορισμένες λέξεις-κλειδιά. Ο σκοπός του Google AdWords είναι να προωθήσει τον ιστότοπό μας προβάλλοντας τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος σε ιστότοπους τρίτων μερών και στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης της Google και προβάλλοντας διαφημίσεις τρίτων στον ιστότοπό μας. Εάν ένα άτομο έχει φθάσει στον ιστότοπό μας μέσω μιας διαφήμισης Google, ένα cookie μετατροπής θα τοποθετηθεί από το Google στο σύστημα του χρήστη. Ένα cookie μετατροπής λήγει μετά από τριάντα ημέρες και δεν χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του χρήστη. Εάν το cookie δεν έχει ακόμη λήξει, το cookie μετατροπής θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει αν ορισμένες υποσελίδες, για παράδειγμα το καλάθι αγορών από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, κλήθηκαν στον ιστότοπό μας.

Τα δεδομένα και οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω της χρήσης του cookie μετατροπής χρησιμοποιούνται από την Google για την παροχή στατιστικών επισκεπτών για τον ιστότοπό μας. Αυτά τα στατιστικά επισκεψιμότητας χρησιμοποιούνται από εμάς για να προσδιορίσουμε τον συνολικό αριθμό χρηστών που μας έχουν σταλεί μέσω διαφημίσεων του AdWords, προκειμένου να προσδιορίσουμε την επιτυχία ή την αποτυχία κάθε διαφήμισης του AdWords και να βελτιστοποιήσουμε τις διαφημίσεις του AdWords για το μέλλον. Ούτε η εταιρεία μας ούτε οποιοσδήποτε άλλος διαφημιζόμενος του Google AdWords λαμβάνει πληροφορίες από την Google που θα μπορούσαν να εντοπίσουν το υποκείμενο των δεδομένων.

Το cookie μετατροπής αποθηκεύει προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία, όπως οι ιστότοποι που επισκέφθηκε ο ενδιαφερόμενος. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τους ιστότοπούς μας, προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP της σύνδεσης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείται από το υποκείμενο των δεδομένων, μεταφέρονται στο Google στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτές οι προσωπικές πληροφορίες αποθηκεύονται από το Google στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Google μπορεί να μεταφέρει αυτά τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω της τεχνικής διαδικασίας σε τρίτους.

Ο χρήστης μπορεί να εμποδίσει τη ρύθμιση των cookies από τον ιστότοπό μας, όπως ήδη περιγράφηκε παραπάνω, ανά πάσα στιγμή μέσω μιας αντίστοιχης ρύθμισης του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο και έτσι να αντικρούει μόνιμα τη ρύθμιση των cookies. Μια τέτοια ρύθμιση του προγράμματος περιήγησης στο Internet που χρησιμοποιείται θα εμπόδιζε επίσης τη Google να ορίσει ένα cookie μετατροπής στο σύστημα τεχνολογίας πληροφοριών του χρήστη. Επιπλέον, ένα cookie που έχει ήδη οριστεί από το Google AdWords μπορεί να διαγραφεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω του προγράμματος περιήγησης στο Internet ή άλλων προγραμμάτων λογισμικού.

Επιπλέον, το υποκείμενο των δεδομένων έχει την ευκαιρία να αντιταχθεί στη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος της Google. Για να γίνει αυτό, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει πρόσβαση στο https://www.google.com/settings/ads σύνδεσμο από κάθε ένα από τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούν και να κάνει τις επιθυμητές ρυθμίσεις εκεί.

Περισσότερες πληροφορίες και πολιτική απορρήτου της Google μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.google.com/intl/el/policies/privacy/.

6.2 Google Analytics

Το Google Analytics είναι μια υπηρεσία ανάλυσης ιστού που παρέχεται από την Google . Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies τα οποία επιτρέπουν την ανάλυση της χρήσης των ιστοτόπων μας. Οι πληροφορίες που δημιουργούνται από το cookies σχετικά με τη χρήση αυτού του ιστότοπου διαβιβάζονται και αποθηκεύονται από την Google σε διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει την επίσκεψή σας στον ιστότοπο, να συντάξει αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα του ιστότοπου και να παράσχει άλλες υπηρεσίες σχετικές με τη δραστηριότητα του ιστότοπου και τη χρήση του διαδικτύου. Η Google μπορεί επίσης να μεταβιβάσει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους, εφόσον απαιτείται από το νόμο ή εφόσον τρίτα μέρη επεξεργάζονται αυτά τα δεδομένα εξ ονόματος της Google. Η Google ποτέ δεν θα συνδέσει τη διεύθυνση IP με άλλα δεδομένα της Google. Μπορείτε να αποτρέψετε την εγκατάσταση του cookie για το Google Analytics, ρυθμίζοντας το λογισμικό του προγράμματος περιήγησης. Επισημαίνουμε ότι στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως όλες τις λειτουργίες των ιστοσελίδων μας. Η συλλογή και αποθήκευση δεδομένων για το Google Analytics μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιώντας το πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης Google ( http://tools.google.com/dlpage/gaoptout ) για να απενεργοποιήσετε το Google Analytics. Το πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης ενημερώνει το JavaScript του Google Analytics ότι καμία πληροφορία σχετικά με την επίσκεψη ιστότοπου δεν θα πρέπει να μεταδοθεί στο Google Analytics. Η πολιτική απορρήτου της Google μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση: www.google.com/intl/el/privacypolicy.html#information.

6.3 Τravelotopos

Η εταιρία χρησιμοποιεί τον ιστότοπο Travelotopos.gr ως μηχανή κρατήσεων. Λάβετε υπόψη ότι η χρήση του αντίστοιχου κοινωνικού δικτύου υπόκειται στους όρους χρήσης και ιδιωτικότητας αυτής της εταιρείας, πάνω στους οποίους δεν έχουμε καμία επιρροή.

6.4 Κοινωνικά Δίκτυα

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε σε κοινωνικά δίκτυα ξένων εταιρειών, όπως: Facebook, Instagram ή Twitter. Επιπλέον, έχουμε ενσωματώσει μεμονωμένες λειτουργίες αυτών των δικτύων στις υπηρεσίες μας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μόνο εάν είστε εγγεγραμμένοι και συνδεθείτε στο αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι η χρήση του αντίστοιχου κοινωνικού δικτύου υπόκειται στους όρους χρήσης και ιδιωτικότητας αυτής της εταιρείας, πάνω στους οποίους δεν έχουμε καμία επιρροή. Ωστόσο θα εξηγήσουμε πώς αυτά τα δίκτυα επεξεργάζονται τα προσωπικά σας στοιχεία σε αυτό το πλαίσιο.

Κάθε φορά που επισκέπτεστε μία από τις μεμονωμένες σελίδες αυτού του ιστότοπου, η οποία λειτουργεί από εμάς και στην οποία έχει ενσωματωθεί ένα στοιχείο Facebook (plug-in στο Facebook), το πρόγραμμα περιήγησης σας προσκαλείται αυτόματα από το αντίστοιχο στοιχείο του Facebook, για να κατεβάσετε μια εικόνα του στοιχείου Facebook. Μια επισκόπηση όλων των προσθηκών Facebook μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση https://developers.facebook.com/docs/plugins/?locale=el_US . Ως μέρος αυτής της τεχνικής διαδικασίας, το Facebook θα έχει γνώση των σελίδων του ιστοτόπου μας που επισκέφθηκε ο ενδιαφερόμενος.

Μέσω του στοιχείου Facebook, το Facebook λαμβάνει πάντοτε πληροφορίες ότι ο ενδιαφερόμενος επισκέφθηκε τον ιστότοπό μας εάν αυτός είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος στο Facebook κατά την πρόσβαση στον ιστότοπό μας. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν το άτομο κάνει κλικ στο στοιχείο Facebook ή όχι. Εάν μια τέτοια μεταφορά αυτών των πληροφοριών στο Facebook δεν είναι επιθυμητή από τον ενδιαφερόμενο, μπορεί να την εμποδίσει αποσύροντας τον λογαριασμό στο Facebook.

Η πολιτική δεδομένων που δημοσιεύεται από το Facebook, η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση https://de-de.facebook.com/about/privacy/ είναι διαθέσιμη, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων από το Facebook. Επίσης εξηγεί ποιες επιλογές προσφέρει το Facebook για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του χρήστη. Επιπλέον, διατίθενται διάφορες εφαρμογές, οι οποίες καθιστούν δυνατή την καταστολή της μετάδοσης δεδομένων στο Facebook. Τέτοιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το υποκείμενο των δεδομένων για την καταστολή της μετάδοσης δεδομένων στο Facebook.

6.5 YouTube

Το YouTube είναι μια δικτυακή πύλη βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ελεύθερα βίντεο κλιπ. Το YouTube επιτρέπει τη δημοσίευση όλων των ειδών τα βίντεο, το οποίο είναι ο λόγος που είναι τόσο πλήρης ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και μουσικά βίντεο τα οποία παρασκευάζονται από τους ίδιους τους χρήστες.

Στο πλαίσιο εμφάνισης των βίντεο από το YouTube στην ιστοσελίδα μας, το YouTube και η Google γνωρίζουν το συγκεκριμένο σημείο του ιστοτόπου μας το οποίο επισκέπτεται ο χρήστης.

Το YouTube και το Google μπορούν να λάβουν γνώση σχετικά με το γεγονός ότι ο ενδιαφερόμενος έχει επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας, αν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος κατά τη στιγμή της πρόσβασης στην ιστοσελίδα μας ταυτόχρονα στο YouTube. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν το άτομο κάνει κλικ σε ένα βίντεο YouTube ή όχι. Εάν η μεταβίβαση τέτοιων πληροφοριών στο YouTube και την Google δεν είναι επιθυμητή από τον χρήστη, μπορεί να εμποδίσει τη μεταφορά αποσυνδέοντας τον λογαριασμό τους στο YouTube.

Η πολιτική απορρήτου που δημοσιεύτηκε από το YouTube, διατίθεται στη διεύθυνση https://www.google.com/intl/el/policies/privacy/ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων από το YouTube και την Google.

6.7 Χάρτες Google

Χρησιμοποιούμε τους Χάρτες Google για την εμφάνιση χαρτών. Η δυνατότητα αυτή απαιτεί η Google να αντιλαμβάνεται τη διεύθυνση IP των χρηστών. Η διεύθυνση IP απαιτείται για την αποστολή του περιεχομένου στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη. Λάβετε υπόψη ότι η Google έχει τις δικές της πολιτικές απορρήτου που είναι ανεξάρτητες από τις δικές μας. Ελέγξτε την πολιτική απορρήτου της Google πριν χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας στη διεύθυνση www.google.com/intl/el/policies/privacy/. Οι Χάρτες Google βασίζονται στον κώδικα Java Script, οπότε μπορείτε να το αποτρέψετε εντελώς απενεργοποιώντας το Java Script στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης ή εγκαθιστώντας έναν αποκλεισμό δέσμης ενεργειών Java. Σημειώστε ότι ο ιστότοπός μας ενδέχεται να μην εμφανίζεται σωστά.

6.8 Google reCaptcha

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί την υπηρεσία reCaptcha, μια υπηρεσία της Google. Αυτή η υπηρεσία καθορίζει εάν η πληκτρολόγηση σε μια φόρμα διαδικτύου είναι ανθρώπινη ή καταχρηστική με την αυτοματοποιημένη επεξεργασία μηχανής. Η προηγούμενη σύντομη διεύθυνση IP και όλα τα άλλα δεδομένα που απαιτούνται για την υπηρεσία θα μεταδοθούν στην Google. Τα δεδομένα που υποβλήθηκαν από το πρόγραμμα περιήγησής σας ως μέρος του reCaptcha δεν θα συγχωνευθούν με άλλα δεδομένα που παρέχει η Google. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Google, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.google.com/intl/el/policies/privacy/

Διασφαλίζουμε ότι οι τρίτες συνεργαζόμενες εταιρίες σέβονται τα προσωπικά σας δεδομένα και έχουν δεσμευθεί να τηρούν εμπιστευτικότητα, να μη διαβιβάζουν τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, χωρίς την έγκρισή μας, να παίρνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας και να τηρούν την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δεν στέλνουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός Ε.Ε., εκτός από αυτές που έχουν αναφερθεί νωρίτερα.

Όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων, ιστότοπους ή άλλα προϊόντα ενσωματωμένα στις ιστοσελίδες μας, αυτά ενδέχεται να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας, στο πλαίσιο των δικών τους όρων χρήσης και πολιτικών απορρήτου. 

7. Cookies 

Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που το πρόγραμμα περιήγησής σας τοποθετεί στη συσκευή σας σε έναν καθορισμένο κατάλογο. Μεταξύ άλλων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει αν έχετε επισκεφτεί έναν ιστότοπο πριν. Εάν συμφωνείτε, τα cookies μπορούν επίσης να αποθηκεύουν πληροφορίες σύνδεσης για μια ηλεκτρονική υπηρεσία, οπότε δεν χρειάζεται να εισάγετε αυτά τα στοιχεία σύνδεσης κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Πολλά cookies περιέχουν ένα λεγόμενο αναγνωριστικό cookie. Το αναγνωριστικό cookie είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό του cookie. Αποτελείται από μια συμβολοσειρά μέσω της οποίας οι ιστότοποι και οι διακομιστές μπορούν να αντιστοιχιστούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο στο οποίο αποθηκεύτηκε το cookie. Αυτό επιτρέπει στους ιστοτόπους και στους διακομιστές του να διακρίνουν το πρόγραμμα περιήγησης του ατόμου από άλλα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο που περιέχουν άλλα cookies. Ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web μπορεί να αναγνωριστεί και αναγνωριστεί από το μοναδικό αναγνωριστικό cookie.

Τα Cookies χρησιμεύουν στα εξής:

1. Στην λήψη πληροφοριών για το πώς και πόσο οι χρήστες χρησιμοποιούν το site με σκοπό την εξαγωγή γενικών στατιστικών στοιχείων. Τα Websites χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες AT Internet και Google Analytics για την καταγραφή και ανάλυση της επισκεψιμότητας (π.χ. χρόνος παραμονής στη σελίδα, ιστότοπος από τον οποίο προήλθαν, αριθμό σελίδων ανά επίσκεψη κλπ.) και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι διάφορες σελίδες στο σύνολο του κοινού

2. Για την διατήρηση των στοιχείων που έχει εισάγει ο χρήστης στις διάφορες φόρμες του site καθώς και τις πληροφορίες για το log-in. Αυτά τα cookies επιτρέπουν την αυτόματη συμπλήρωση των πληροφοριών του χρήστη στις διάφορες φόρμες (πχ στην δημοφιλή στήλη κριτικές του κοινού) καθώς επίσης επιτρέπουν στο μέλος να μένει συνδεδεμένο και να μην απαιτείται επανασύνδεση (log-in) κάθε φορά που επισκέπτεται τα Websites.

3. Για την εμφάνιση διαφημιστικών μηνυμάτων σχετικών με τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν τις προτιμήσεις των χρηστών με βάση τις σελίδες που έχουν επισκεφτεί και με σκοπό την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων σχετικών με τα ενδιαφέροντά τους. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων από εδώ: http://www.youronlinechoices.com/gr/your-choices.
Επίσης ορισμένα διαφημιστικά μηνύματα μπορεί να χρησιμοποιούν Adobe Flash Player για την εμφάνιση και προβολή τους. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να αποθηκεύεται ένα πρόσθετο cookie από την εταιρία Adobe. Μπορείτε να δείτε πως να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα cookies εδώ: https://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html

4. Για την παρουσίαση στον χρήστη περιεχόμενου πιο σχετικού με τις προτιμήσεις του.

Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιούμε δύο τύπους cookies. Από τη μια πλευρά, απαραίτητα τεχνικά cookies, χωρίς τα οποία η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας θα ήταν περιορισμένη, καθώς και τα προαιρετικά cookies, προκειμένου να γίνει ο δικτυακός μας τόπος πιο φιλικός προς το χρήστη. Η χρήση των cookies ανάλυσης έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ιστοσελίδας μας και του περιεχομένου της. Μέσα από τα cookies ανάλυσης, μαθαίνουμε πώς χρησιμοποιείται ο ιστότοπος και έτσι μπορούμε να βελτιστοποιούμε συνεχώς την προσφορά μας.

Οι διαφημίσεις παρέχονται ως επί το πλείστον από τρίτους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας, εάν έχουν εγκριθεί από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, για να εμφανίζουν διαφημίσεις σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες επικοινωνίας όπως το όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν θα μεταφερθούν σε καμία περίπτωση.

Tα cookies σε καμία περίπτωση δεν αντλούν πληροφορίες ή αρχεία από τον υπολογιστή του χρήστη ενώ η λειτουργία τους εξαρτάται πάντα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης του χρήστη. Μπορείτε να αποτρέψετε τη ρύθμιση cookies από εμάς ανά πάσα στιγμή μέσω μιας κατάλληλης ρύθμισης του προγράμματος περιήγησης στο Internet που χρησιμοποιείται και συνεπώς να έρχονται σε μόνιμη αντίθεση με τη ρύθμιση των cookies. Επιπλέον, τα ήδη ορισθέντα cookies μπορούν να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή μέσω προγράμματος περιήγησης στο Internet ή άλλων προγραμμάτων λογισμικού. Αυτό είναι δυνατό σε όλα τα κοινά προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Αν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση των cookies στο πρόγραμμα περιήγησης Internet που χρησιμοποιείται, δεν είναι όλες οι λειτουργίες της ιστοσελίδας μας πλήρως λειτουργικές.

Τα cookies δεν μπορούν να σας αναγνωρίσουν ως ένα άτομο. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των cookies βάσει του νόμιμου ενδιαφέροντος μας για σχεδιασμό βάσει αναγκών καθώς και η στατιστική ανάλυση του discovernafplio.gr δικαιολογούνται.

Στην σελίδα www.allaboutcookies.org μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για τα cookies καθώς και οδηγίες πως μπορείτε να αποτρέψετε ή να διαγράψετε τα cookies από τον φυλλομετρητή σας ανάλογα με την έκδοση που χρησιμοποιείτε.

8. Σχόλια χρηστών

Το discovernafplio.gr παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να δημοσιεύσουν σε διάφορα σημεία του δικό τους περιεχόμενο - ενδεικτικά κείμενα, εικόνες και video. Το περιεχόμενο αυτό είναι εξ αρχής - και παραμένει και κατόπιν της δημοσίευσής του - στην αποκλειστική ευθύνη του χρήστη που το καταχώρησε. Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι οι πληροφορίες αυτές ενδέχεται να δημοσιεύονται χωρίς προηγούμενο έλεγχο από το Website και ότι αυτό διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει εκ των υστέρων οποιοδήποτε περιεχόμενο έχει δημοσιευτεί από τον χρήστη.

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι χρησιμοποιώντας τις σελίδες και τις υπηρεσίες του Website μπορεί να εκτεθεί σε περιεχόμενο προσβλητικό, ανήθικο ή παράνομο. Επίσης κατανοεί και αποδέχεται ότι το Website δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο που έχει δημοσιευθεί από χρήστες.

Οι χρήστες κατανοούν και συμφωνούν ότι έχουν τις παρακάτω υποχρεώσεις σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν στο site:

Να μην είναι παράνομο, προσβλητικό, υβριστικό, δυσφημιστικό ή ρατσιστικό.

Να μην παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων.

Να μην παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα.

Να μην συνιστά ποινικό αδίκημα με οποιοδήποτε τρόπο.

Να είναι σύμφωνο με την υπάρχουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης αντιληφθεί περιεχόμενο αντίθετο με τα παραπάνω, τον ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσει με την Εταιρία προκειμένου να το αναφέρει. Το περιεχόμενο το οποίο θα υποδειχθεί με τον τρόπο αυτό θα ελεγχθεί και, αν κριθεί αναγκαίο, θα απομακρυνθεί.

Η αξιολόγηση του περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί από τους χρήστες καθώς και η χρήση αυτού σαν πληροφορία είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του χρήστη και το Website δεν μπορεί να θεωρηθεί ως υπεύθυνο για την ορθότητα και τη χρησιμότητά του.

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που παρέχετε προκειμένου να μπορέσετε να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας όπως ζητήθηκε (άρθρο 6 (1) b GDPR). Συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε επίσης τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση καταγγελίας του σχολίου σας και να σας δώσουμε την ευκαιρία να σχολιάσετε (άρθρο 6 (1) c GDPR).

9. Links προς τρίτα sites

Το discovernafplio.gr περιέχει σε πολλά σημεία του links προς άλλα Websites, για το περιεχόμενο των οποίων δεν φέρει καμιά ευθύνη. Επίσης δεν φέρει ευθύνη για τυχόν συλλογή προσωπικών πληροφοριών από αυτά.

10. Έρευνες

Κατά καιρούς τα Websites ή συνεργάτες τους ζητούν πληροφορίες από τους χρήστες μέσω ερευνών. Η συμμετοχή σε αυτές τις έρευνες είναι εθελοντική και οι χρήστες έχουν την επιλογή για το αν θα παραχωρήσουν τις ζητούμενες πληροφορίες ή όχι. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτές τις έρευνες χρησιμεύουν στην καλύτερη γνώση του κοινού των Websites και στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.

11. Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας διακρίνεται με βάση την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας για τον οποίο είχαν συλλεγεί εκτός εάν απαιτηθεί παράταση του χρόνου διατήρησης λόγω νομικών αξιώσεων ή εννόμων υποχρεώσεών μας. Ειδικότερα:

1. Όταν η επεξεργασία εκτελείται βάση σύμβασης, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

2. Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

3. Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλεται newsletter από την Εταιρία και πάντως όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή αποστολής του.

4. Τα Δεδομένα λογαριασμού χρήστη διατηρούνται για όσο χρόνο είναι ενεργός ο λογαριασμός χρήστη, εκτός αν έχει προκύψει νέος σκοπός επεξεργασίας για κάποια από αυτά.

5. Τα βιογραφικά σας στοιχεία, που μας υποβάλλετε προκειμένου να προσληφθείτε από την Εταιρία μας, διατηρούνται για το χρόνο που επιλέξετε με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 12 μήνες.

6. Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας ιστοσελίδες.

12. Ποια είναι τα δικαιώματα που έχετε και πως μπορείτε να τα ασκήσετε

Έχετε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και ιδίως το Γενικό Κανονισμό (GDPR), όπως ενδεικτικά:

1. Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας, δηλαδή έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε εάν, πώς και ποια δεδομένα σας επεξεργάζεται η Εταιρία, τους σκοπούς επεξεργασίας, το είδος των δεδομένων, σε ποιους τα δίνουμε, για πόσο χρόνο τα αποθηκεύουμε, αλλά και για τα υπόλοιπα δικαιώματά σας

2. Δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων σας σε περίπτωση λάθους -ανακρίβειας, δηλαδή να ζητήσετε διόρθωση λανθασμένων - ανακριβών δεδομένων και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που σας αφορούν, ώστε να είναι ακριβή και πλήρη.

3. Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας, δηλαδή να ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας εάν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρουμε παραπάνω (δικαίωμα στη λήθη)

4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας, δηλαδή να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων μέχρι να εξεταστούν οι αντιρρήσεις σας ως προς την επεξεργασία.

5. Δικαίωμα να αρνηθείτε ή να εναντιωθείτε στην περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας, δηλαδή να αντιτάσσεστε οποιαδήποτε χρονική στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων σας, ή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, σε όποιες περιπτώσεις έχει απαιτηθεί. Όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Θα σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σε περίπτωση που δεν είναι απαραίτητα για τους σκοπούς επεξεργασίας που προαναφέραμε και εάν δεν υπάρχουν άλλοι νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν του δικαιώματός σας (π.χ. φορολογικοί)

6. Δικαίωμα φορητότητας, δηλαδή να ζητήσετε να πάρετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που μας έχετε χορηγήσει ή να ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας

7. Επίσης ως προς την υπηρεσία λήψης newsletter, υπάρχει η δυνατότητα απεγγραφής (“unsubscribe”) ακολουθώντας τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε κάθε newsletter, ώστε να σταματήσει η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που σχετίζονται με την υπηρεσία αυτή.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να υποβάλετε σχετικό γραπτό αίτημα μέσα από την φόρμα επικοινωνίας του discovernafplio.gr.

Επίσης έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων παραβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία ή/και προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιοδήποτε τρόπο.

Σε περίπτωση υποβολής αιτήματος από εσάς, απαντάμε δωρεάν εντός ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το σχετικό αίτημα. Εάν όμως το αίτημά σας είναι περίπλοκο ή έχετε υποβάλει μεγάλο αριθμό αιτημάτων, τότε θα σας ενημερώσουμε εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος εάν θα χρειαστεί να πάρουμε παράταση, ώστε να σας απαντήσουμε.

Εάν τα αίτηματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, η Εταιρία έχει δικαίωμα να σας επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την παροχή ενημέρωσης ή την εκτέλεση της αιτούμενης ενέργειας ή/και να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα, αποστέλλοντάς σας αιτιολογημένη απάντηση.

13. Ποιο δίκαιο εφαρμόζεται κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Η ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και ιδιαίτερα ο Γενικός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων 2016/679/ΕΕ (ΕΕ) γνωστός ως GDPR. Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση τυχόν διαφορών είναι τα δικαστήρια των Αθηνών.

Θα προβαίνουμε σε ενημέρωση – επικαιροποίηση των παρόντων όρων όποτε απαιτείται. Εάν υπάρχουν αλλαγές στους όρους πολιτικής ή/και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, τότε θα αναρτάμε στις ιστοσελίδες μας επικαιροποίηση των παρόντων όρων εγκαίρως και σε κάθε περίπτωση πριν οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ. Θα σας ειδοποιούμε για τις τυχόν τροποποιήσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στις ιστοσελίδες μας. Εάν διαφωνείτε με τους όρους που προβλέπονται στο παρόν οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των ιστοσελίδων και να αρνηθείτε να εγγραφείτε ή/και να λαμβάνετε υπηρεσίες. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τις ιστοσελίδες και να διαβάζετε τους όρους πολιτικής για να μπορείτε να γνωρίζετε με ποιο τρόπο προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

14. Ασφάλεια - Εχεμύθεια

Η Εταιρία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών για τη διασφάλιση του απορρήτου, την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων σας αλλά και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, αλλοίωση, απώλεια, απαγορευμένη πρόσβαση, λανθασμένη χρήση, διάδοση καθώς και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Θα επανεξετάζουμε τα μέτρα που λαμβάνουμε και όταν κριθεί απαραίτητο θα τα τροποποιούμε.

Ενημερώσαμε τους παρόντες όρους πολιτικής προστασίας την 25/05/2018