BACK TO ALL

Ναύπλιο - Μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Palamidi of Nafplio at night

Συναυλία με "Μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο" θα παρακολουθήσουμε στο Ναύπλιο, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη, έχουν ετοιμάσει ένα όμορφο πρόγραμμα με "Μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο".
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά μουσικά κομμάτια από ταινίες και soundtrack ταινιών, υπέροχες μουσικές επενδύσεις, από εξαιρετικούς συνθέτες της παγκόσμιας μουσικής παραγωγής.

Έναρξη
20:30

Χώρος
Παλιά πόλη, πλατεία Αγίου Γεωργίου

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Η Φιλαρμονική μπάντα Ναυπλίου έχει μεγάλη ιστορία. Ξεκινά την παρουσία της στα τέλη του 19ου αιώνα (1894), όπου ιδρύεται η "φιλαρμονική εταιρεία Ναυπλίου" από ιδιώτες, με αρχιμουσικό τον Νικόλαο Παναγόπουλο. Αργότερα, τη διεύθυνση της φιλαρμονικής αναλαμβάνει ο Σπύρος Νεοφώτιστος. Το 1934 η μπάντα περνάει στο Δήμο, όπου αναλαμβάνει και τα έξοδα συντήρησής της. Την ίδια χρονιά προσλαμβάνεται ως αρχιμουσικός ο καθηγητής μουσικής Βασίλειος Χαραμής, που παραμένει μαέστρος μέχρι και το 2003 (για 69 χρόνια)! Το 2003, τη διεύθυνση της μπάντας αναλαμβάνει ο αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης (μαθητής του Βασιλείου Χαραμή και βοηθός του). Σήμερα η μπάντα αριθμεί περίπου 50 μουσικούς.
Από το 1958 μέχρι τις μέρες μας, δεκάδες ταινίες κάθε είδους, με πραγματικά εξαιρετικές μουσικές έχουν γυριστεί και στο Ναύπλιο, με φόντο το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, την πλατεία Συντάγματος. Σε άλλες, όλη η πλοκή διαδραματίζεται στην αργολική πόλη, σε άλλες κάποια ολιγόλεπτα πλάνα. Από τον Αγγελόπουλο μέχρι τον Δαλιανίδη και από τον Κακογιάννη μέχρι τον Όμηρο Ευστρατιάδη, οι σκηνοθέτες πρόβαλλαν την ομορφιά του Ναυπλίου ντυμένη με υπέροχα τραγούδια, και σίγουρα βοήθησαν στην τουριστική του προβολή. "Πρωταθλητής" σκηνοθέτης αναδείχθηκε ο Γιώργος Σκαλενάκης με τέσσερις ταινίες.

Nafplio Philharmonic event

37.565245321373, 22.799166048529