BACK TO ALL

Φάρος Ναυπλίου - Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, 9-10 Αυγούστου 2024

Lighthouse of Nafplio & Bourtzi, Φάρος Ναυπλίου & Μπούρτζι

Στις 9 και 10 Αυγούστου 2024 -ημέρες Παρασκευή και Σάββατο- έρχεται στον Φάρο Ναυπλίου ένα μοναδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μια μοναδική διοργάνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας - Ερμιονίδας, με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα!

Είναι ένα εγχείρημα, μια τεράστια προσπάθεια που το Εργατικό Κέντρο είχε ξεκινήσει στην προ κορωνοϊού εποχή, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μια πρωτεύουσα πόλη όπως το Ναύπλιο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, φιλοδοξεί να είναι πάντα πρωτοπόρος σε τέτοιες εκδηλώσεις, πιστή στις παραδόσεις και στις αξίες των προγόνων.
Η μεταφορά από γενιά σε γενιά της ιστορίας, των εθίμων και γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τις παραδόσεις της κάθε περιοχής και χώρας, είναι επιβεβλημένο καθήκον για όλους, πολίτες και φορείς. Γιατί λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος στην αφάνεια.
Σε ένα καλοκαιρινό διήμερο, λοιπόν, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, ερχόμαστε όλοι κοντά και δίνουμε ραντεβού στον Φάρο, με νοσταλγία, συγκίνηση, χαρά και καθολική συμμετοχή!

Συμμετοχές Συλλόγων

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 
"Τέχνες εν Χορώ", Π. Κατσίκης, Πάτρα
Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου
Σύλλογος Ποντίων Ν. Αργολίδας & Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά"
Ένωση Κρητών Κορινθίας "Ο Ψηλορείτης"
Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 
Χορευτικός Όμιλος Κιβερίου
Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης
Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος νέου Ροεινού "Αγία Μαρίνα"
Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Άργους
"Τέχνες εν Χορώ", Π. Κατσίκης, Πάτρα

Τοποθεσία
Ναύπλιο, Φάρος 

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, ώρα 21:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Αγαπημένο στέκι και περίπατος για ντόπιους κι επισκέπτες είναι ο Φάρος του Ναυπλίου, σχεδόν όλο το χρόνο, αλλά εκεί τους θερινούς μήνες φιλοξενούνται ανοικτές συναυλίες κι εκδηλώσεις.
Ο περίφημος γύρος της Αρβανιτιάς, μια υπέροχη διαδρομή με τα πόδια ξεκινά από εκεί, προσφέροντας εσχάτως δημοφιλείς στάσεις για φαγητό και καφέ κοντά, με θέα τον Φάρο, αλλά και για μπάνιο!

Παραδοσιακοί χοροί Ναύπλιο 2024, Nafplio traditional Dancing 2024

37.566370204638, 22.792783085285