BACK TO ALL

Πλατεία Συντάγματος - Ένα οπτικό ποίημα, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Syntagma Square Nafplio, Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υποδέχεται στην Πλατεία Συντάγματος, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, ένα οπτικό ποίημα, το "Approach 17. Opening: The unreachable suspension point" των Yoann Bourgeois Art Company.

Η  παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη σύνθεση "Opening" του Philip Glass και αποτελεί ένα οπτικό ποίημα, μια απλουστευμένη απεικόνιση της υπαρξιακής τροχιάς, στην οποία παρακολουθούμε τις εναλλαγές μεταξύ κορύφωσης και πτώσης πάνω σε μια σκάλα, που δεν οδηγεί πουθενά.
Ταλαντευόμενος σε ένα αόρατο όριο, ο χορευτής καταφέρνει να αποφύγει το κενό, παίζοντας με τους νόμους της βαρύτητας και της αιώρησης προκειμένου να φτάσει σε μια κατάσταση ελευθερίας, μεταξύ ισορροπίας και ανισορροπίας. Αυτό το οπτικό ποίημα επικεντρώνεται σε μια ιλιγγιώδη διαδρομή προς το σημείο της αιώρησης -εκείνη την απειροελάχιστη στιγμή, κατά την οποία ένα σώμα έχει καταφέρει να αγγίξει το υψηλότερο δυνατό σημείο και η αναπόφευκτη πτώση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
Η παράσταση παρουσιάζεται στις 15 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων.

Συντελεστές
Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Yoann Bourgeois
Ερμηνεία: Lucas Struna
Τεχνική διεύθυνση: Eric Prin
Μουσική: "Opening" του Philip Glass
Παραγωγή: Yoann Bourgeois Art Company

Χώρος παράστασης
Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

Ημερομηνία
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Παραστάσεις
Τρεις παραστάσεις, ώρα 19:30, 20:30 και 21:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Yoann Bourgeois performances

Βιογραφικό
Ο καλλιτέχνης Yoann Bourgeois [Γιον Μπουρζουά] προσπαθεί διαρκώς να καταρρίψει τα όρια μεταξύ διακριτών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων. Η μοναδική μέθοδός του παρουσιάζεται σε περιβάλλοντα, που αναδεικνύουν ξεχωριστά φαινόμενα, οδηγώντας τον σε μια εξαιρετική ποικιλία χώρων και σε απεριόριστες παραλλαγές κίνησης. Ο κόσμος των έργων του είναι αποτέλεσμα μιας διαρκούς δημιουργικής διαδικασίας την οποία περιγράφει ως αναζήτηση του "φευγαλέου σημείου της αιώρησης".
Μετά από συνεργασίες με διακεκριμένους χορογράφους, ο Bourgeois δημιούργησε τη δική του ομάδα το 2010. Από το 2016 έως το 2022, υπήρξε Διευθυντής του CCN (Centre Chorégraphique National) της Grenoble -ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης τσίρκου, που ανέλαβε τη διεύθυνση ενός από τα 19 CNNs (Centres chorégraphiques nationaux) της Γαλλίας.
Αφοσιωμένος στη ρηξικέλευθη διατομεακή τέχνη, ο Bourgeois επιβλέπει παραστάσεις, συνεργασίες και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του βασίζονται σε δημιουργίες συγκεκριμένων χώρων, οι οποίες και χτίζονται πάνω στην ενέργεια και τις ιδιαιτερότητες του κάθε περιβάλλοντος.

Αυτό το ήξερες;
Η παράσταση εμφανίζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος - Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
Η Yoann Bourgeois Art Company χρηματοδοτείται από την Drac Auvergne-Rhône-Alpes, το Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Isère, την Περιφέρεια Auvergne-Rhône-Alpes, και πραγματοποιεί διεθνείς περιοδείες με την υποστήριξη του Institut Français.

Yoann Bourgeois performances

37.566006804555, 22.796791791916