BACK TO ALL

Ναυτική Ναυπλιάδα, 21-28 Αυγούστου 2021

Μπούρτζι Ναυπλίου, Bourtzi of Nafplio Greece

"Ναυτική Ναυπλιάδα", μια γιορτή για τη θάλασσα, για τους ανθρώπους που την υπηρετούν, για όλους τους δημότες που ζουν, χαίρονται και εμπνέονται από την θαλάσσια αύρα, που διατρέχει τον Αργολικό και μας την επιστρέφει το Μπούρτζι.

Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Ναυπλιάδας φέτος, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση και θα διαρκέσουν από τις 21 Αυγούστου έως και τις 28 Αυγούστου 2021.
Η γιορτή της Ναυτικής Ναυπλιάδας αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Ναυπλίου και -αν και φέτος έχει περιοριστεί η διάρκεια τους, λόγω της πανδημίας- η ποιότητά της αναμένεται να εντυπωσιάσει για μια ακόμη φορά ντόπιους και ξένους, που έρχονται να την απολαύσουν. Τόσο η έκθεση έργων ζωγραφικής 46 περίπου ζωγράφων και καλλιτεχνών, που θα κοσμούν την οδό Αμαλίας και την πλατεία Τριών Ναυάρχων, με την παράλληλη μουσική συνοδεία του πιάνου, όσο και η υπέροχη "βαρκαρόλα", που ολοκληρώνεται με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, θα μας μείνουν αξέχαστες.

γύρος Αρβανιτιάς Ναυπλίου ελληνική σημαία, Nafplio Arvanitia tour Greek flag detail
docked ship in Nafplio, Nafplio Naval Events, πλοίο στο λιμάνι Ναυπλίου, Ναυτική Ναυπλιάδα

Διάρκεια εκδηλώσεων
Σάββατο 21 Αυγούστου έως και το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Είσοδος
Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις

Σάββατο 21.08.2021
Πλατεία Τριών Ναυάρχων | Ώρα 20:30
Εγκαίνια Ναυτικής Ναυπλιάδας 2021. Εικαστική Έκθεση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην πλατεία Καποδίστρια, στα κιγκλιδώματα των σχολείων, στους δρόμους της πόλης… Πανδαισία χρωμάτων, ιδεών και τέχνης. Το Ναύπλιο αγκαλιάζει έργα 46 καλλιτεχνών. Η Εικαστική τέχνη θα συνοδεύεται από τη Μουσική τέχνη, με τον Θεοδοση Αντωνιάδη στις συγχορδίες του πιάνου.  Διάρκεια της έκθεσης έως 28 Αυγούστου.

Σάββατο 28.08.2021
Χώρος λιμανιού «Π»
 | Ώρα 20:30
Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας. Ρίψη στεφάνου στα νερά του Αργολικού κόλπου από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου. Η "βαρκαρόλα" θα μας ταξιδέψει με συνοδεία τα φωταγωγημένα σκάφη των αλιέων μας και επιβάτες όλους τους συμμετέχοντες, υπό το φως πυροτεχνημάτων. Ζωγραφικοί πίνακες και μορφές αγωνιστών του 1821 θα αναδυθούν από τη θάλασσα και θα στροβιλιστούν στον αέρα προκαλώντας τις αισθήσεις μας.

Αυτό το ήξερες;
Συνδιοργανωτές της "Ναυτικής Ναυπλιάδας 2021" είναι ο Δήμος Ναυπλίου -Δ.Ο.Π.Π.Π.Α.Τ., η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης".
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τους όρους και προϋποθέσεις, που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

37.567804417358, 22.796029211177