BACK TO ALL

Ναυτική Ναυπλιάδα, 20-27 Αυγούστου 2022

Nafplio aerial view, Ναύπλιο Αργολίδας drone photo

Η "Ναυτική Ναυπλιάδα" είναι η μεγάλη γιορτή της Θάλασσας, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων "Ο Ναύπλιος" τιμώντας τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Περιλαμβάνει ένα πλούσιο επταήμερο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο με ξεναγήσεις, θαλάσσιους περιπάτους στον Αργολικό κόλπο, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις.

Η γιορτή της Ναυτικής Ναυπλιάδας αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Ναυπλίου και η ποιότητά της αναμένεται να εντυπωσιάσει για μια ακόμη φορά ντόπιους και ξένους, που έρχονται να την απολαύσουν. Τόσο η έκθεση έργων ζωγραφικής, που θα κοσμεί την οδό Αμαλίας και την πλατεία Τριών Ναυάρχων με μουσική συνοδεία, όσο και η υπέροχη "βαρκαρόλα", που ολοκληρώνεται με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, θα μας μείνουν αξέχαστες.

Διάρκεια εκδηλώσεων
Σάββατο 20 Αυγούστου έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Είσοδος
Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

παραλία Ναυπλίου, harbor of Nafplio
Boutrzi of Nafplio, Μπούρτζι Ναυπλίου

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 20.08.2022
Πλατεία Τριών Ναυάρχων | Ώρα 20:30
Εγκαίνια Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022 με έκθεση εικαστικών έργων (annualis) στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Πανδαισία χρωμάτων, ιδεών και τέχνης. Η Εικαστική τέχνη θα συνοδεύεται από Μουσική, από το πιάνο του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Διάρκεια της έκθεσης έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

Κυριακή 21.08.2022
Πλατεία Φιλελλήνων | Ώρα 20:30
Συναυλία με γνωστά τραγούδια από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου (ίδιο μέρος και ώρα), λόγω καιρικών συνθηκών.

Δευτέρα 22.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα
 | Ώρα 20:30
Θεατρική παράσταση από την "Αργολική Πολιτιστική Πρόταση", με το έργο "Αχ Μαρία" βασισμένο στη "Βέρα" του Κεχαΐδου. Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών! Νέα ημερομηνία παρουσίασής της ανακοινώθηκε η Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, ίδιο μέρος και ώρα.

Τρίτη 23.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30. Επιβίβαση στις 20:00
Θαλάσσιος περίπατος στον Αργολικό Κόλπο με τον "Πήγασο" (Pegasus Cruises).

Τετάρτη 24.08.2022
Βουλευτικό 
Ναυπλίου | Ώρα 20:30
Μελοποιημένη ποίηση Νίκου Καββαδία, από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Νότη Χασάπη και τους Μόνικα Παπαϊωάννου, Παναγιώτη Καρούμπα και Βαγγέλη Ζερβόπουλο. Νέα τοποθεσία!

Πέμπτη 25.08.2022
Φάρος Ναυπλίου  | Ώρα 20:30
Παραδοσιακή Δημοτική μουσική και τραγούδια, με τον Θοδωρή (Τεό) Παπαϊωάννου και μουσικούς της ΕΡΤ. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Χρήστος Μυλωνάς. Το κύριο μέρος της συναυλίας αφορά σε δημοτικά τραγούδια (γνωστά και άγνωστα), που έχουν πηγή έμπνευσης το Ναύπλιο και τον δημοτικό του πολιτισμό.
Λόγω καιρικών συνθκών, η εκδήλωση μετατέθηκε για την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Παρασκευή 26.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30
Βιβλιοπαρουσίαση "Οι κρήνες του Ναυπλίου". Έκδοση της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου και του Συλλόγου "Ο Παλαμήδης". Διάσπαρτες γκραβούρες κρηνών και οργανική μουσική από μπάντα αναπλιωτών μουσικών θα πλαισιώσουν τον χώρο και την παρουσίαση.
Λόγω καιρικών συνθκών, η εκδήλωση μετατέθηκε για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Σάββατο 27.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π»
 | Ώρα 20:30
Τελετή Λήξης της Ναυπλιάδας - Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας. Περιδιάβαση στους δρόμους της πόλης των "Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος", με επτανησιακά τραγούδια. Ρίψη στεφάνου από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, τιμώντας τη θάλασσα του Αργολικού. Χαιρετισμοί επισήμων.
Η "βαρκαρόλα" θα πλεύσει με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες των αλιέων μας και επιβάτες τους Ζακυνθινούς! Βεγγαλικά θα φωτίσουν τον αναπλιώτικο ουράνιο θόλο.

Αυτό το ήξερες;
Συνδιοργανωτές της Ναυτικής Ναυπλιάδας είναι ο Δήμος Ναυπλίου -ΔΟΠΠΑΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης".
Στη διάρκεια της εορταστικής αυτής εβδομάδας, όλη η πόλη γίνεται μια μεγάλη Γιορτή και πολλοί επισκέπτες συρρέουν για την τελετή λήξης με τη "βαρκαρόλα", τα βεγγαλικά και τη συναυλία, με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

37.567337704345, 22.796115875244