BACK TO ALL

Βουλευτικό - Ημερίδα "Κράτος και Βία", Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

άγαλμα Δικαιοσύνης, statue of Justice

Η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και με την ευγενική χορηγία του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνουν και παρουσιάζουν στο κοινό την ημερίδα με θέμα "Κράτος και Βία", το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στην Παλαιά Βουλή Ναυπλίου (Βουλευτικό).

Χώρος διεξαγωγής
Βουλευτικό

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στις 10:00.

Είσοδος
Ελεύθερη.
Επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς των υγειονομικών πρωτοκόλλων για κλειστούς χώρους (η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται).

Πρόγραμμα Ημερίδας
Έναρξη Ημερίδας, 10:00.

Χαιρετισμοί
Διονυσία Μπιτζούνη, ε.τ. Αρεοπαγίτης, Πρόεδρος της "Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες"
Γεώργιος Σταυρόπουλος, ε. τ. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Ο πρώτος πρόεδρος της Εταιρείας
Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτριος Ορφανός, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ναυπλίου

Α’ Συνεδρία (10:30-12:00)
Προεδρία: Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας
Ομιλίες: 
Γεράσιμος Μελισσινός, Δικηγόρος ΔΣΝ: "Κράτος και Βία στο νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, 1827-1834"
Ελισάβετ Συμεωνίδου Καστανίδου, Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ: "Κρατική βία και κράτος δικαίου: μια εύθραυστη ισορροπία"
Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη: "Κρατική Βία και Δημοκρατία: Ο έλεγχος των Σωμάτων Ασφαλείας"
Διάλειμμα για καφέ

Β’ Συνεδρία (12:30 – 14:30)
Προεδρία:  Βασίλειος Μαρκής ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ
Ομιλίες:
Νίκος Λίβος, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ: "Αν η δικαιοσύνη είναι σκοπός της ποινικής δίκης, μπορεί η βία να είναι το μέσον για την επίτευξή της;"
Βασιλική Σεργιάννη (ΕΛΑΣ  ΔΑΑ): "Η αντιμετώπιση των βίαιων εγκλημάτων από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Inter arma silent leges?".
Βασίλειος Ανδρουλάκης, Σύμβουλος Επικρατείας, Α΄ αντιπρόεδρος της Εταιρείας: "H αστική ευθύνη του δημοσίου από παράνομες πράξεις και παραλείψεις των αστυνομικών οργάνων"
Συζήτηση: 14:30 -15:30

Πληροφορίες
E-mail: dioxnous@gmail.com

Βουλευτικό Ναύπλιο, Vouleftiko Nafplio, Παλαιά Βουλή Ναυπλίου Βουλευτικό
State and violence statue, κράτος και βία άγαλμα

Αυτό το ήξερες;
Η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες συστήθηκε ως σωματείο στις 27 Φεβρουαρίου 1989 κι έγινε μέλος της MEDEL, της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Δικαστών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, με πρώτο Πρόεδρο τον Γεώργιο Σταυρόπουλο, ε. τ. Αντιπρόεδρο του ΣτΕ.
Για τα 30 χρόνια της Εταιρίας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, πραγματοποιήθηκε Επετειακή εκδήλωση στις 16 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων, με τίτλο "Λιτότητα και Κοινωνικά Δικαιώματα".
Η Δικαιοσύνη αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της δημοκρατικής Πολιτείας, δεν επιλύει μόνο διαφορές, αλλά προστατεύει και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

37.565687895323, 22.796341180801