BACK TO ALL

Φουγάρο - Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Nafplio evening view from Acronafplia, Δειλινό στο Ναύπλιο από την Ακροναυπλία

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο στο Φουγάρο, από δύο νεότατους, πολυτάλαντους και πολυβραβευμένους μουσικούς, που κοσμούν το διεθνές μουσικό στερέωμα...

Ο Χριστόφορος Πετρίδης είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους Έλληνες βιολονίστες της νέας γενιάς –μόλις 16 ετών– με διακρίσεις, έπαθλα και μετάλλια σε σημαντικούς διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν η απονομή του First Absolute Prize Winner και του ειδικού βραβείου για την καλύτερη ερμηνεία έργου του Beethoven (Best Beethoven Performance Special Prize) στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Vienna Grand Prize Virtuoso, καθώς και η συμμετοχή του στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Wieniawski – Lipinski (Πολωνία).
Ο Νίκος Κυριόσογλου σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα με τη Φανή Καραγιάννη, τον Νίκο Τασόπουλο και την Τατιάνα Παπαδοπούλου, αποκτώντας Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση Πιάνου και αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Φράιμπουργκ. Το ρεπερτόριο που επιλέγει να παρουσιάζει, αποτελείται από ένα εκτενές φάσμα μουσικής δημιουργίας, με έμφαση το μπαρόκ, τη ρομαντική και όψιμη ρομαντική εποχή, τον 20ό και 21ον αιώνα. 
Εμφανίζεται τακτικά σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, καθώς και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Αγγλία, Σκωτία και Κύπρο. Είναι Σύμβουλος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγητής πιανιστικής συνοδείας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

ρεσιτάλ Χριστόφορος Πετρίδης βιολί Νίκος Κυριόσογλου πιάνο, music recital Petridis in violin Kyriosoglou in piano

Πρόγραμμα
Αιμίλιος Ριάδης, "Νανούρισμα"
J. S. Bach, Sarabande από τη 2η Παρτίτα για σόλο βιολί
Paganini, Caprices για σόλο βιολί no 5, 24, 21
Massenet, "Meditation" από την όπερα "Thaïs"
Kreisler, "Liebesleid"
Monti, Czardas
Sarasate, "Zigeunerweisen"
Wieniawski, "Scherzo Tarantella"

Μουσικοί
Χριστόφορος Πετρίδης, βιολί
Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο

Έναρξη
21:00

Χώρος
Φουγάρο, Πολυχώρος πολιτισμού, λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο

Είσοδος
Ελεύθερη

Κρατήσεις θέσεων
Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις, κάνετε κράτηση θέσεων στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., στη διεύθυνση Λεωφόρος Ασκληπιού (Βίλα Ζυμβρακάκη)
Τ +30 27520 27153
Ε-mail: doppat.nafplio@gmail.com 

Πληροφορίες
Τ +30 27520 27153
U www.nafplionfestival.gr 

Αυτό το ήξερες;
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.
Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

37.571814965813, 22.821060419083