BACK TO ALL

Ναύπλιο - Ιωάννη Θ. Μάζη "Ατραποί Έννοιας", Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

street of old town Nafplio

Το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2024, θα γίνουν τα εγκαίνια -vernissage της ατομικής έκθεσης "Ατραποί Έννοιας" του ζωγράφου, ποιητή και ομότιμου Καθηγητή Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρα Ιωάννη Θ. Μάζη, στην Vasiliki-Galerie d'art στο Ναύπλιο, με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά.

Στην τέχνη του Ιωάννη Θ. Μάζη, νιώθουμε την στοχαστική απόλαυση του νοήματος με εργαλεία τα υλικά, το σχέδιο, το χρώμα, την φόρμα και την ανθρωπιά της Έννοιας. Νιώθουμε μια απόλαυση, που μέσα από τον προβληματισμό, προσφέρει ψυχική ανάταση, αγαλλίαση, ελπίδα, ανακούφιση και έχοντας ως κοινό παρονομαστή όλων αυτών, την ιερή έκπληξη του φυσικού ή μεταφυσικού "καινοφανούς".
Ο μυστικισμός συνεπώς, που χαρακτηρίζει ένα έργο τέχνης του Ιωάννη Θ. Μάζη, δεν περιγράφεται... απλά βιώνεται. Και δεν αναφέρεται μόνο στον δημιουργό του αλλά, κυρίως, στον θεατή του, διότι αυτός θα είναι και ο κριτής του.
Αυτά υποστηρίζει ο Ιωάννης Θ. Μάζης με τις "σπουδές" του με τα ακρυλικά χρώματα σε καμβά και σε ξύλο, με τα λάδια σε καμβά, με τα παστέλ σε ξύλο και στα σχέδιά του με μολύβι σε χαρτί. Η ζωγραφική του δουλεύει με τις αρχετυπικές έννοιες των πολιτισμικών στοιχείων του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού, εξερευνώντας το ουσιαστικό τελετουργικό εικαστικό νήμα που τα συνδέει. Χτίζει μια καινούργια ερευνητική πλατφόρμα για το επόμενο βημα στην αντίληψη του ευρωπαϊκού εικαστικού "είναι".

έκθεση Μάζη Ναύπλιο 2024, Mazis art exhibition Nafplio 2024

Επιμέλεια έκθεσης
Βασιλική Ξυλινά

Τόπος διεξαγωγής
Vasiliki - Galerie d' art, Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, Ναύπλιο

Επικοινωνία
Τ. +30 697 8983 543
Ε. vassiliki@hotmail.fr

Εγκαίνια
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, έως και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
O Ιωάννης Μάζης είναι Έλληνας Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ συγγραφέας, ζωγράφος και ποιητής. Από το 1983 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010 δίδασκε Οικονομική Γεωγραφία-Γεωπολιτική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Από τον Φεβρουάριο του 2010 διδάσκει Οικονομική Γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. Έχει δημοσιεύσει πάνω πάνω από 162 διεθνείς δημοσιεύσεις και 25 βιβλία, έχει εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές και 3 πεζά κείμενα, ενώ έχει πολλές εξέχουσες διεθνείς βραβεύσεις (Βικιπαίδεια).
O καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, μετά από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις, σπουδάζει σήμερα σαν φοιτητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, πιστός στη ρήση του Σόλωνος "γηράσκω αεί διδασκόμενος".

έκθεση Ιωάννη Θ. Μάζη, Ioannis Mazis exhibition

37.565397531957, 22.798326592396