BACK TO ALL

Βουλευτικό - Ρεσιτάλ τσέλου, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Μαρία-Έλλη Πετρίδου νικήτρια στο τσέλο, Maria-Elli Petridou cello winner soloist

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στο Βουλευτικό Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Ωδείο Ναυπλίου, θα παρακολουθήσουμε Ρεσιτάλ τσέλου της Μαρίας- Έλλης Πετρίδου, στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος "Ακούμε τους Νέους".

To “Ακούμε τους Νέους” είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων σολιστών με συναυλίες, ηχογραφήσεις, φεστιβάλ και σεμινάρια. Το πρόγραμμα "Ακούμε τους Νέους" δηλαδή, είναι μία καινοτόμος και ολοκληρωμένη επένδυση στη νέα γενιά μουσικών, την οποία οφείλουμε να αγκαλιάσουμε, να στηρίξουμε και να τους συστήσουμε στο μελλοντικό τους κοινό, με τη διοργάνωση πολλαπλών συναυλιών και ηχογραφήσεων, ώστε να γίνει το εφαλτήριο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Για την υλοποίηση του προγράμματος και των ανωτέρω σκοπών του, συνεργάζονται ενεργά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών & Πολιτισμού και το σωματείο "Διάζωμα".
Η Μαρία-Έλλη Πετρίδου, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο 2005 στη Θεσσαλονίκη και το 2010 ξεκίνησε μαθήματα τσέλου. Έχει διακριθεί σε σειρά διαγωνισμών νέων μουσικών και πέρσι κέρδισε στο βιολοντσέλο τον Διεθνή Διαγωνισμό "Universal Stars Music Competition", που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022 στη Μεγάλη Βρετανία, με βαθμολογία 100/100. Έως σήμερα, είναι μέλος της MOYSA - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Την κα Πετρίδου, που θα την απολαύσουμε σε έργα J. S. Bach, S. Rachmaninov, A. Loggins-Hull, G. Faure και N. Rimsky-Korsakov, συνοδεύει η κα Πόπη Μαλαπάνη.

Τόπος διεξαγωγής
Βουλευτικό Ναυπλίου (Σταϊκοπούλου 12, Ναύπλιο)

Ημερομηνία
Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ώρα έναρξης
21:00 

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Επειδή το ρεσιτάλ τελικά δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, λόγω δυσκολίας διέλευσης μέσω της εθνικής οδού των συντελεστών στο Ναύπλιο, εξαιτίας πυρκαϊών την ενλόγω μέρα, θα οριστεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή του εντός Οκτωβρίου 2023.
Οι πόλεις της Πελοποννήσου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους” είναι οι: Κόρινθος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο και Άργος. 
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μια εορταστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 24 Φεβρουαρίου 2024, με συμμετοχή όλων των επιλεχθέντων νέων μουσικών, που έχουν κριθεί κατόπιν διαγωνισμού, μεταξύ 56 υποψηφίων ηλικίας έως 25 ετών.

φεστιβάλ Ακούμε τους Νέους
Βουλευτικό Ναυπλίου, Vouleftiko in Nafplio Greece

37.565686743952, 22.796295689448