BACK TO ALL

Ναύπλιο - Μουσικοχορευτική εκδήλωση, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Αγιος Κωνσταντίνος Ναυπλίου, Nafplio church of Agios Konstantinos

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 το βράδυ, ζωντανεύουμε λίγο τη νέα πόλη με μουσική και χορό! Στον Άγιο Κωνσταντίνο, στον Συνοικισμό Ναυπλίου, χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε όλοι παρέα!

Ο Δήμος Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ετοίμασαν για κατοίκους κι επισκέπτες του Ναυπλίου Μουσικοχορευτική εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο του Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό. 

Παίζουν οι Μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (Κλαρίνο), Θεολόγος Μιχελλής (Βιολί), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (Λαούτο - Τραγούδι), Κώστας Μερετάκης (Κρουστά), με τον Ηλία Γάκο στο Τραγούδι.
Συμμετέχει το "Εργαστήρι Ελληνικού Χορού", σε διδασκαλία και διεύθυνση του Χρήστου Λεβέντη.

Χώρος διεξαγωγής
Προαύλιος χώρος του Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου

Ημέρα / Ώρα
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Η πλατεία και η εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στον καλούμενο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου, ανήκει σε μια προσφυγική γειτονιά, στην οποία κτίστηκαν τα πρώτα προσφυγικά σπίτια το 1929, για να στεγάσουν μονιμότερα τους πολυάριθμους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922. Το εύφορο αυτό κτήμα 50 περίπου στρεμμάτων, ήταν δωρεά, που έκανε η κυρία Άννα χήρα Ιατρού στο ελληνικό κράτος.
Εκτός από τις κατοικίες, στον αρχικό σχεδιασμό είχε προβλεφθεί και η ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Εκκλησίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πρόσφυγες του Συνοικισμού έφτιαξαν την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τα ίδια τους τα χέρια (1950-1961).

Μερετάκης και Γάκος στο Ναύπλιο

37.568359189112, 22.808810876711