BACK TO ALL

8ος Παλαμήδειος Άθλος – Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Nafplio castle run, Παλαμήδειος Άθλος, Palamideios athlos

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιείται για φέτος ο Παλαμήδειος Άθλος. Είναι αγώνας Ιστορικής Μνήμης, ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός, καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου! Η Διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Οι δρομείς, που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις δύο διαδρομές της διοργάνωσης, θα απολαύσουν έναν αγώνα, που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές, με μία μεγάλη γιορτή στο μαγευτικό Ναύπλιο! Η συμμετοχή δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση και περιλαμβάνει αφενός τον "Παλαμήδειο Άθλο", µε ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου και αφετέρου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης, για την Επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα: https://doppat.gr/ και από την σελίδα του στο Facebook.

Διαδρομές
-  Παλαμήδειος Άθλος, 5χλμ αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου (18 ετών και άνω)
-  Αγώνας δρόμου Ιστορικής Μνήμης 10χλμ (15 ετών και άνω)

Εγγραφές
Οι εγγραφές είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται μόνο Online, έως την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023.
Εγγραφές δεν γίνονται δεκτές την ημέρα του αγώνα (έντυπα ή ηλεκτρονικά).

Nafplio castle run, Παλαμήδειος Άθλος, Palamideios athlos
Nafplio castle run, Παλαμήδειος Άθλος, Palamideios athlos

Πρόγραμμα Αγώνων
Γραμματεία Αγώνων Διοργάνωσης, 07:00 – 13:00 (οδός 25ης Μαρτίου, Ναύπλιο).
Παραλαβή του πακέτου συμμετοχής των αθλητών: από τις 07:30 έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα που συμμετέχουν - μόνο από τη Γρραμματεία (οδός 25ης Μαρτίου, Ναύπλιο).
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., 09:00
Εκκίνηση Παλαμηδείου Άθλου (Castle Run), 11:00
Απονομές, 12:30 – 13:30

Αυτό το ήξερες;
Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία μοναδική στο είδος της Διοργάνωση! 
Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) και εφαρμόζει το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΥΕΕ της ΓΓΑ.
Ο αγώνας του 2023 διοργανώνεται από τον Δήµο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισµού, Πολιτισµού, Τουρισµού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας.

Nafplio castle run, Παλαμήδειος Άθλος, Palamideios athlos

37.562022467196, 22.803808450699