BACK TO ALL

6ος Παλαμήδειος Άθλος – 28 Νοεμβρίου 2021

Nafplio castle run, Παλαμήδειος Άθλος, Palamideios athlos

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός, καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου! Η Διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Οι εκδηλώσεις φέτος εντάσσονται στα πλαίσια του εορτασμού για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και για την 199η επέτειο της άλωσης του κάστρου του Παλαμηδίου και απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Οι δρομείς, που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης, θα απολαύσουν έναν αγώνα, που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές μαζί με μία μεγάλη γιορτή στο πανέμορφο Ναύπλιο!
Ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος επιστρέφει, συμπεριλαμβάνοντας και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου, που η διαδρομή του διατρέχει τον Αργολικό κόλπο. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 28 Νοεμβρίου του 2021, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Λαμπαδηδρομία
Κατά τις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου παρέλαβε την Φλόγα του Μαραθωνίου. Την παραμονή του αγώνα λοιπόν, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, η Φλόγα του Μαραθωνίου με μια υπέρλαμπρη Λαμπαδηδρομία ανεβαίνει σκαλί-σκαλί στο κάστρο του Παλαμηδίου, για να ανάψει τον βωμό και να σημάνει την έναρξη της Διοργάνωσης του Παλαμήδειου Άθλου.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου θα λαμπρύνει με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Η πορεία των Ευέλπιδων Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι φτάνουν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου, από όπου με τη δύση του ηλίου, στις 17:15, ξεκινά η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου από την είσοδο της 25ης Μαρτίου. Όταν ο τελευταίoς λαμπαδηδρόμος φτάνει στην κορυφή του κάστρου (17:45), ο βωμός ανάβει και τα φώτα του κάστρου σβήνουν... Μία μοναδική εκδήλωση, ένα μοναδικό θέαμα!

Nafplio castle run, Palamidios athlos, Παλαμήδειος άθλος
Nafplio castle run, Palamidios athlos, Παλαμήδειος άθλος

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Διαδρομές
-  Παλαμήδειος Άθλος, 5χλμ αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου
-  Ημιμαραθώνια διαδρομή, με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων
-  Αγώνας δρόμου 10χλμ, με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων
-  Αγώνας δρόμου 5χλμ

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Παλαμήδειο Άθλο -5 χλμ., τον Ημιμαραθώνιο και τα αγωνίσματα των 10 χλμ. και των 5 χλμ. στο website Nafplio Castle Run και στο Facebook της Διοργάνωσης.

Εγγραφές
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους ή έχουν νοσήσει.
Υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι εγγραφής:
-  Με Online εγγραφή
-  Βάσει διαθεσιμότητας, στο Κέντρο Εγγραφών που θα λειτουργήσει στο "Φουγάρο", Σάββατο 27 Νοέμβρη από τις 11:00 έως τις 19:00.

Πρόγραμμα Αγώνων
Γραμματεία Αγώνων Διοργάνωσης, 07:00 – 13:00
Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου δρόμου, 08:45
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., 08:50
Εκκίνηση 1ου Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., 11:00
Εκκίνηση 2ου Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., 11:05
Εκκίνηση Castle Run, 12:45
Απονομές, 13:00 – 14:00

Αυτό το ήξερες;
Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία μοναδική στο είδος της Διοργάνωση! 
Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) και εφαρμόζει το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΥΕΕ της ΓΓΑ.
Η Λαμπαδηδρομία του κάστρου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 27/11/21, είναι αφιερωμένη στο Υγειονομικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Ναυπλίου και η Διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου, όπως κάθε χρόνο, στο κοινωνικό έργο του Συλλόγου "ΑμεΑ Αργολίδας".

37.562511484854, 22.802354693413