BACK TO ALL

Καλοκαίρι 2023 στο Ναύπλιο - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Nafplio evening from above, Ναύπλιο σούρουπο από ψηλά

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, ο Δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων, διοργανώνει μεγάλες συναυλίες, εκθέσεις και χορευτικές εκδηλώσεις. Η πόλη του Ναυπλίου με την έντονη έκφραση πολιτισμού και τις πολλές και ποικίλες δράσεις της, φέρνει τους δημότες και επισκέπτες της κοντά στον πολιτισμό.

Όλα τα αξιοθέατα της πόλης ανοίγουν αυλαία σε επίλεκτες παραστάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα που δίνουν με μουσικές νότες και διάχυτο άρωμα πολιτισμού.
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις, ενώ και ο Αύγουστος αναμένεται να είναι συναρπαστικός...

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:


Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023
«Π» Λιμένας Ναυπλίου
, ώρα 21:00
Η ψυχή της Κρήτης στην καρδιά του Ναυπλίου, με τον Μανώλη Κονταρό και την Ένωση Κρητών Αργολίδας "Ο Μίνωας". Ένα μουσικό πανόραμα, που αναδεικνύει τον πλούτο και την ομορφιά της αυθεντικής Κρητικής μουσικοχορευτικής παράδοσης. Ο καταξιωμένος λυράρης, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς που τον πλαισιώνουν και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, με την Ένωση Κρητών Αργολίδας, θα προβάλλουν την ιδιαίτερη Κρητική παράδοση, σε μια εκδήλωση που ενισχύει και καθιερώνει την πολιτιστική εικόνα της πόλης.

Μανώλης Κονταρός Ναύπλιο 2023, Manolis Kontaros Nafplio 2023

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023
«Π» Λιμένας Ναυπλίου
, ώρα 21:00
2ο Χορευτικό Αντάμωμα, με τη συμμετοχή των: Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού, της Σχολής Χορού Τάτση, του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, των Φίλων Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου, του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέου Ροεινού "Η Αγία Μαρίνα", της Στέγης Αθλητισμού και Πολιτισμού Ναυπλίου "Ο Ταξιάρχης", του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αργολίδας και των Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά".
Με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ορχήστρας και την επιμέλεια του κ. Γιάννη Παυλόπουλου, δημοτικοί παραδοσιακοί χοροί άρτια εκτελεσμένοι ανταμώνουν, γίνονται όλοι μαζί ένα σύνολο, που χορεύει με χαρά και εξωστρέφεια.

Από 27 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου, Σοφρώνη 13, παλιά πόλη
Το Ίδρυμα - Μουσείο ''Βασίλειος Παπαντωνίου'' σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων, θα φιλοξενήσουν στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος "Σοφρώνη 13" την έκθεση της Μίνας Βαλυράκη "Περιβαλλοντική Καταιγίδα". Μια καλλιτέχνιδα, που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς, οι οποίοι επισκέπτοντάς την θα εξερευνήσουν τον κόσμο της μέσα από τα έργα της.

Από 28 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2023
Οδός Αριστοτέλους Ωνάση
Στο πλακόστρωτο της οδού Ωνάση φιλοξενειται η θεσμοθετημένη έκθεση βιβλίου, στο πλαίσιο της οποίας την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο των ΓΕΛ Ναυπλίου, με τον  Αδριανό Κατσούρη και την παρέα του. Συναυλία των Μia Band, με τραγούδια από την παραδοσιακή μουσική σκηνή, έως τη σύγχρονη έντεχνη.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023
Θεατράκι ΟΣΕ, ώρα 21:00
" Όλη η Ελλάδα... μια γειτονιά!"
Ετήσια χορευτική εκδήλωση, από τη Στέγη Αθλητισμού και Πολιτισμού Αργολίδας "Ο Ταξιάρχης", με τη συμμετοχή του Προοσευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Επιδαύρου "Η Πιάδα" και μέλη χορευτικών Ομάδων των Πολιτιστικών Συλλόγων Πυργιωτίκων "Άγιος Γεώργιος" και Αδαμίου.
ΓΕΛ Ναυπλίου,  ώρα 21:00 (στον αύλειο χώρο)
Στα πλαίσια της Έκθεσης Βιβλίου 2023, Συναυλία των Μia Band, με τραγούδια από την παραδοσιακή μουσική σκηνή, έως τη σύγχρονη έντεχνη, με τον  Αδριανό Κατσούρη και την παρέα του. 

Musical Odyssey Nafplio

Από 1η Αυγούστου έως 8 Αυγούστου 2023
Μουσική Οδύσσεια (Musical Odyssey 2023): Το θερινό Σχολείο Μουσικής πραγματοποιείται στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης μουσικών καλλιτεχνών και δασκάλων. Συναυλίες κλασικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων της διοργάνωσης:
1η έως 6 Αυγούστου 2023, συναυλίες στο Βουλευτικό και στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου "Κ. Νόνης", ώρα 21:00.
7 Αυγούστου 2023 -Συναυλία στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 21:00.
8 Αυγούστου 2023 στο Βουλευτικό, εορταστική συναυλία και απονομή βραβείων.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
Πλατεία Φιλελλήνων, ώρα 21:00
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: "Ο Μίκης των ποιητών" .
Δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού, ενώνουν τις φωνές τους και μας ταξιδεύουν στην ιστορία του τόπου μας, μέσα από τα τραγούδια τους.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023
Παραλία Καραθώνα, ώρα 21:00
Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο θερινό κέντρο "Ουτοπία", στην παραλία Καραθώνα, από τον σύλλογο "Αρματωμένοι Μωραΐτες", με ελεύθερη είσοδο. Θα ακούσουμε το μουσικό σχήμα "Γραμμές", τον Παναγιώτη Αγγελακόπουλο και στο κλαρίνο τον Θοδωρή Τασούλα.
Ανυφί Ναυπλίου, ώρα 20:30
Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας "Αγίας Σωτήρας" στο Ανυφί, πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανυφίου "Ο Μάη-Νικόλας" μουσική βραδιά. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης, ενώ στο πιάνο και στο τραγούδι οι Κώστας Σαλεσιώτης και Βαγγέλης Ζερβόπουλος.
Λευκάκια Ναυπλίου, ώρα 20:30
Στο πλαίσιο της εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "Mia Band".

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023
Θέση «Π» Λιμένας Ναυπλίου, ώρα 21:00
Ο σταθερά αγαπημένος του κοινού -για περισσότερο από δύο δεκαετίες- ερμηνευτής, που ξεχώρισε στη γενιά του και μάγεψε το κοινό, ο Γιάννης Πλούταρχος, με τον είδη πολύ δημοφιλή νέο συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα Κακοσαίου, έρχονται να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι με λαϊκές επιτυχίες, μεγάλες μπαλάντες αλλά και χαρούμενα pop beat!

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
Θεατράκι ΟΣΕ (αλλαγή!), ώρα 21:00
Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό, με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου "Συμφωνία" και τραγουδιστών, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου-αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
Τραγούδι - Κιθάρα: Βαγγέλης Ζερβόπουλος. Τραγούδι: Κώστας Σαλεσιώτης. Μπουζούκι: Κυριάκος Σιατερλής. Πιάνο: Κωνσταντίνος Μπάτας.

Summer 2023 famous artists in Nafplio, Πλούταρχος Γλυκερία Ξαρχάκος στο Ναύπλιο 2023

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023
Άρια Ναυπλίου, ώρα 20:30
Συναυλία με Ύμνους, ποίηση και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.
Στην πλατεία, δίπλα από τον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άριας, πραγματοποιείται  μουσική εκδήλωση, από τον Βυζαντινό Χορό του Αγίου Πέτρου Άργους και τη Μικτή Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21:00 - "Μια θάλασσα τραγούδια"
Ο  Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι" παρουσιάζουν μουσική εκδήλωση, με παραδοσιακά τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και νησιώτικα, με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και φωνητικού  συνόλου υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023
Άρια Ναυπλίου, ώρα 20:00
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νικόλαος Αμοργιανός και οι σπουδαστές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από 20 έως 26 Αυγούστου 2023
Εικαστική έκθεση "Ναυπλιάδα 2023", στο ανακαινισμένο πάρκο του Κολοκοτρώνη, με πολυάριθμα έργα τοπικών κυρίως καλλιτεχνών.

Από 25 έως 27 Αυγούστου 2023
Δημοτικό διαμέρισμα Μιδέας
"Αλκμήνεια 2023"

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Φάρος Ναυπλίου, ώρα 21:00
Κάτω από το ολόγιομο, λαμπερό φεγγάρι του Αυγούστου, η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για την γνησιότητα, τη ζεστασιά της και την αυθεντική ψυχαγωγία, που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, που επιμελείται ο Στέλλιος Φωτιάδης, με γνωστά λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά τραγούδια και όλες τις επιτυχίες της. Πάντα με ελεύθερη είσοδο...

Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023
Ανυφί Ναυπλίου, στο "Πάρκο Αμερικάνου" ώρα 21:30
Full-moon Party! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου διοργανώνει το 2ο Full Moon Party και μας προσκαλεί να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι με χορό και διασκέδαση! 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023
Λευκή Νύχτα στο Ναύπλιο, ώρα 20:00 - 24:00
Μια μεγάλη γιορτή για τον εμπορικό κόσμο της πόλης το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ως τα μεσάνυχτα, με μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματα, με διάφορα happenings και Live Radio ήχους.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023
Μιδέα Ναυπλίου, ώρα 21:00
Για τα "Αλκμήνεια 2023", η Μελίνα Κανά έρχεται στη Μιδέα Ναυπλίου, μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο.

Ανακοίνωση για την ακύρωση της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στο Παλαμήδι εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων (18-08-2023).

Περιοδεία θεάτρου σκιών στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ναυπλιέων, από 1η έως 30 Αυγούστου 2023, με τον Αντώνη Παντιώρα.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζουν στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ναυπλιέων παραστάσεις, με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, τον κακάσχημο και καμπούρη, μόνιμα φτωχό, αγαθό, σκληρό καμιά φορά στα αστεία του, που δε συμβιβάζεται με καμία εξουσία και κανέναν κοινωνικό ρόλο.

Με αφορμή τις θρησκευτικές Αγιολογικές πανηγύρεις του θέρους, στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας πραγματοποιούνται τιμητικές εκδηλώσεις.

Επανασύσταση Δημοτικής Πινακοθήκης

Summer event in Nafplio Syntagma square

37.566006804555, 22.796791791916