BACK TO ALL

Ναύπλιο - 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Γιάννη Νόνη, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου, Syntagma square Nafplio

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Γιάννη Νόνη!

Πρόκειται για λαϊκή συναυλία, έναν νέο θεσμό που ξεκινά, το Μουσικό Φεστιβάλ Γιάννη Νόνη, προς τιμήν του αείμνηστου μουσικού, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.
Ο εξαιρετικός μουσικός, γέννημα θρέμμα καλλιτεχνικής οικογένειας από την Πρόνοια Ναυπλίου, ανιψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου Σύνθεση, Ανώτερα θεωρητικά, προετοιμασία μαθημάτων για εισαγωγή στη Μουσικολογία και Μουσική προπαιδεία για παιδιά. Ακόμη είχε διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και στο "Νέο Σχολείο", ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πο­λιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος. Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, ενώ έπαιζε μπάσο επί τουλάχιστον 8 έτη στο σγκρότημα των Χαΐνηδων.
Μουσικό Φεστιβάλ Γιάννη Νόνη, που όλους μας ενώνει!...

Συμμετέχουν
Νέο Σχολείο
Swamp Engines
Palm Tree Vibes
Χαΐνηδες

Χώρος διεξαγωγής
Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

Ώρα έναρξης
20:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Nαυπλιέων, η 30ή Ιουνίου κάθε έτους καθιερώνεται ως ημέρα αφιερωμένη στον Γιάννη Νόνη. Επίσης η αίθουσα 5 του 1ου ορόφου του Δημοτικού Ωδείου Κ. Νόνης επονομάστηκε Αίθουσα Θεωρητικών Ιωάννη Νόνη.
Ο Γιάννης Νόνης απεβίωσε στις 6 Ιουνίου 2022 στα 52 του χρόνια, έχοντας διανύσει ένα δύσκολο 20ήμερο υπό μηχανική υποστήριξη σε νοσοκο­μείο της Αθήνας, μετά από ρήξη ανευρύσματος που υπέστη. Η οικογένειά του μετά θάνατον δώρισε τα όργανά του, για να δώσει και πάλι ζωή.

Γιάννης Νόνης, Giannis Nonis
Γιάννης Νόνης, Giannis Nonis

37.566006804555, 22.796791791916