BACK TO ALL

Φουγάρο - Quartet Francky Reinhardt Live, Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Fougaro evening summer event

Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου 2023, το Φουγάρο σε συνεργασία με το Fichti Art Festival, φιλοξενεί με ελεύθερη είσοδο το κουαρτέτο του Francky Reinhardt, για μια μοναδική βραδιά gypsy jazz & swing!

O Francky γεννήθηκε μέσα στο swing και τη μουσική του Django Reinhardt. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό να ακολουθήσει τα βήματα του διάσημου θείου και να δημιουργήσει το δικό του κουαρτέτο, πλαισιωμένος από τον γιο του Jessy, τραγουδιστή-κιθαρίστα, και τους παλιούς του φίλους και ακόλουθους, Julien Pidancier στο βιολί και Roland Grob στο κοντραμπάσο.
Η τσιγγάνικη τζαζ είναι ένα στυλ, που δημιουργήθηκε και έγινε δημοφιλές από τον κιθαρίστα Django Reinhardt τη δεκαετία του 1930. Το κουιντέτο Hot Club de France, που δημιούργησε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του είδους. Γνωστή ως "gypsy jazz" στις αγγλόφωνες χώρες, είναι ένα κράμα τζαζ και παραδοσιακής τσιγγάνικης μουσικής.
Το πάθος που κινεί αυτούς τους τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς, που θα ακούσουμε, είναι απόλυτα μεταδοτικό και είναι βέβαιο, ότι θα αγγίξει τις καρδιές ενός πολύ μεγάλου ακροατηρίου, από τους λάτρεις της μουσικής μέχρι τους αμύητους. Το ρεπερτόριο εναλλάσσεται μεταξύ προσωπικών διασκευών μεγάλων κομματιών swing, γαλλικών τραγουδιών, τσιγγάνικων ρυθμών και συνθέσεων του Jessy και του Francky.

Quartet Francky Reinhardt

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 21:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Κρατήσεις - επικοινωνία
Fougaro Café-Bistrot, Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Τ +30 27520 47347  | M +30 694 6594588
Ε info@fougaro-cafe.gr

Αυτό το ήξερες;
Ο Τζάνγκο Ράινχαρντ (Django Reinhardt, 23 Ιανουαρίου 1910 - 16 Μαΐου 1953) ήταν πρωτοποριακός βιρτουόζος κιθαρίστας της τζαζ και συνθέτης, που ξεχώρισε για την τεχνική και τη δεξιοτεχνία του, ενώ εφηύρε ένα εντελώς νέο στυλ τεχνικής τζαζ κιθάρας, που πλέον είναι μουσική παράδοση στη γαλλική τσιγγάνικη κουλτούρα. Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες συνθέσεις του, οι οποίες θεωρούνται πλέον κλασικά κομμάτια της τζαζ μουσικής, είναι τα "Minor Swing", "Daphne", "Belleville", "Djangology", "Swing '42", "Nuages".
Το "FichtiArt", που συμπράττει στη συναυλία αυτή, είναι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2021 και πραγματοποιείται στους πρόποδες του ιστορικού χώρου των Μυκηνών, στα Φίχτια Άργους. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών στα τέλη Ιουλίου, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, το Φεστιβάλ γίνεται τόπος έκφρασης όλων των μορφών τέχνης σε διάλογο με τον τοπικό πληθυσμό, τους επισκέπτες και το κοινό.

Quartet Francky Reinhardt

37.571814965813, 22.821060419083