BACK TO ALL

Ανθοδέσμες για… ξεχωριστές νύφες!

Αφού διαλέξατε το νυφικό των ονείρων σας, συνδυάσατε το κατάλληλο χτένισμα και το μακιγιάζ που σας ταιριάζει, ήρθε η ώρα να επιλέξετε και το απόλυτο αξεσουάρ, που θα ολοκληρώσει την εικόνα σας και αυτό δεν είναι άλλο από την νυφική σας ανθοδέσμη.  Προσωπική υπόθεση για κάθε νύφη, καθώς οι gentlemen μέλλοντες γαμπροί «παραχωρούν» το δικαίωμα της επιλογής στην αγαπημένη τους, ώστε το μπουκέτο που θα της προσφέρουν εκείνη την ημέρα να της αρέσει και να εκφράζει απόλυτα την αισθητική της. Επειδή, λοιπόν, οι ανθοδέσμες αποτελούνται συνήθως από αληθινά λουλούδια, είναι σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα άνθη, την κατάλληλη εποχή!

Το χειμώνα που το κρύο είναι τσουχτερό και η ατμόσφαιρα αρκετά υγρή, επιλέξτε λουλούδια ανθεκτικά, όπως τα παχύφυτα, χωρίς πολλά αγκάθια. Οι όμορφες, «θολές» αποχρώσεις του πράσινου, που παραπέμπουν στην εποχή και τα ιδιαίτερα σχήματά τους, τα καθιστούν μοναδικά. Για εσάς, που απλά ξέρετε τι θέλετε, η αμαρυλλίς είναι η καλύτερη επιλογή, σύμβολο της αποφασιστικότητας και της λαμπερής ομορφιάς και θα δώσει χρώμα στο μπουκέτο σας. Ακόμα, οι ορχιδέες που υπάρχουν σε πληθώρα χρωμάτων, είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο, καθώς υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής. Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ανεμώνες, η ίριδα, οι καμέλιες, που ανθίζουν προς τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά και ο νάρκισσος, που συνδυάζεται τόσο ωραία με τις φρέζιες και τα ζουμπούλια. Επίσης, μην ξεχάσετε το ταπεινό βαμβάκι. Συνδυάστε το με ξύλα κανέλλας και κουκουνάρια, για το απόλυτο χειμωνιάτικο αποτέλεσμα. Και μιας και ο στόχος μας είναι οι ανθοδέσμες που ξεχωρίζουν, ένα ή περισσότερα κλαδιά αμυγδαλιάς θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά στο γαμήλιο μπουκέτο σας!

Αν έχετε επιλέξει την άνοιξη για το γάμο σας, εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημα της εποχής και δώστε την απαραίτητη ομορφιά στην ανθοδέσμη σας, αφού ανθίζουν πολλές και χρωματιστές ποικιλίες λουλουδιών. Ορισμένα από αυτά που προτείνουμε, είναι η όμορφη φρέζια ως σύμβολο τάξης και αθωότητας, η γοητευτική νεραγκούλα, η οποία διατίθεται σε πολλά χρώματα, οι παιώνιες,  λουλούδια που δημιουργούν αριστοκρατικές συνθέσεις, ταιριάζουν με τα περισσότερα στυλ και συμβολίζουν τον καλό οιωνό στο γάμο σας. Αναδεικνύονται υπέροχα με φύλλα ελιάς. Ακόμα, οι επιβλητικές ορτανσίες με τα μεγάλα τους άνθη και η όμορφη ντάλια, που συνδυάζεται μοναδικά με τριαντάφυλλα και όχι μόνο. Αγαπημένη και ιδιαίτερη επιλογή η πασχαλιά, με το πλούσιο άρωμα της, προσφέρεται για αρμονικούς συνδυασμούς με λουλούδια κάθε απόχρωσης. Αφήστε στο πέρασμά σας ζωντανές ανοιξιάτικες εικόνες και έντονες ευωδίες δημιουργώντας αίσθηση αισιοδοξίας.

Και φτάσαμε στην πλέον δημοφιλή εποχή για γάμους, το καλοκαίρι. Θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των λουλουδιών, ώστε το μπουκέτο σας να μείνει φρέσκο και ανεπηρέαστο από τις υψηλές θερμοκρασίες -όσο αυτό είναι εφικτό. Ανθεκτική, με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά είναι η κάλλα, σύμβολο της ευτυχίας και της καθαρότητας που αρμόζει σε έναν γάμο, στέκεται μόνη της, εξασφαλίζοντας το elegant ύφος που αναζητάτε. Επιπλέον, στις καλοκαιρινές προτάσεις εντάσσουμε την γλαδιόλα, που θα τη βρείτε διαθέσιμη σε ποικιλία χρωμάτων, την αρωματική γαρδένια και το χαμομήλι για ρομαντικές συνθέσεις, αλλά και τον αμάρανθο, ο οποίος προσφέρεται για εντυπωσιακές κρεμαστές ανθοδέσμες. Στο καλοκαίρι, βέβαια, αρμόζουν και τα αποξηραμένα φυτά, όπως τα στάχια, η λεβάντα και το σιτάρι, που μπορούν να συνυπάρξουν ακόμη με γιψοφύλλη και τριαντάφυλλα. Άκρως καλοκαιρινή και η μεσογειακή βουκαμβίλια, με την οποία μπορείτε να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς, καθώς προσαρμόζεται σε κάθε στυλ που προτίθεστε να ακολουθήσετε.

Εάν πάλι το φθινόπωρο είναι μία εποχή που σας χαρακτηρίζει, τότε δεν πρέπει να λείπει από το γαμήλιο μπουκέτο σας το χρυσάνθεμο, ένα σύμβολο αισιοδοξίας, που συναντάται σε διάφορες ποικιλίες και χρώματα.  Η ευεργετική καλέντουλα είναι μία ακόμα επιλογή, που το πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα της παραπέμπει στο ύφος του φθινοπώρου. Προτείνουμε να την συνδυάστε με πράσινα φυλλώματα, για να την αναδείξετε. Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, μπορείτε άνετα να τα απολαύσετε και το φθινόπωρο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά αυτής της εποχή είναι το άστερ, με πολλές επιλογές σε χρώματα για όλα τα γούστα. Αν το παντρέψετε και με αλστρομέρειες, το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει. Αν θέλετε ένα πιο ρομαντικό μπουκέτο, ο υάκινθος, έχοντας την δική του καλλωπιστική αξία, σίγουρα προσδίδει το αντίστοιχο ύφος. Συνδυάστε τον με βερόνικα, για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 «Βίον ανθόσπαρτον» λοιπόν, και μην ξεχνάτε πως η έμπειρη ομάδα του Discover Nafplio Weddings είναι κοντά σας, στη διαδρομή για τον γάμο των ονείρων σας!

Πηγή Φωτογραφιών: Discover Nafplio Weddings, Pinterest

wedding bouquet, winter bouquet, bride, wedding, discovernafplioweddings
wedding bouquet, winter bouquet, bride, wedding, discovernafplioweddings
wedding bouquet, spring bouquet, bride, wedding, flower, discovernafplioweddings
wedding bouquet, summer bouquet, bride, wedding, flower, discovernafplioweddings
wedding bouquet, fall bouquet, bride, wedding, flower, discovernafplioweddings

37.566364959856, 22.795766664587