BACK TO ALL

Θεατράκι ΟΣΕ Ναυπλίου - ''Το αίμα νερό γίνεται'', 31 Ιουλίου 2022

sunset romance in Nafplio

Η μαύρη κωμωδία ''Το αίμα νερό γίνεται'', σε σκηνοθεσία και συγγραφή του Οδυσσέα Κριθαριώτη από τους Genesis Theater Group, έρχεται στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Ναύπλιο την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, στο Θεατράκι του ΟΣΕ.

Το έργο αποτελεί θέατρο του παραλόγου και θίγει τη σχέση ανάμεσα σε δύο βαμπίρ, που επιβιώνουν στο σήμερα, με όλες τις δυσκολίες των καιρών της σύγχρονης εποχής. Μέσα από μια αλληγορία καταστάσεων, σατιρίζονται συμβάντα της κοινωνικής κατάστασης των ανθρώπων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, όπου επηρεάζει άμεσα τη ζωή των βαμπίρ. Ένα νέο Ελληνικό έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική σκηνή, με πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων για τη βία, τις διάφορες συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και όχι μόνο, τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η εξέλιξη, με τον άνθρωπο να είναι ένας ανέτοιμος διαχειριστής της. Ένα ευφυέστατο κείμενο, που προκαλεί άφθονο γέλιο, λίγο φόβο αλλά και στιγμές συγκίνησης στο κοινό.

Είδος
Μαύρη Κωμωδία, Ρομαντική κομεντί, θέατρο του παραλόγου.

Διάρκεια
90 λεπτά 

Η υπόθεση
Ο Κόμης Κορνήλιους και η Ελβίρα είναι ζευγάρι. Ένα ασυνήθιστο για την εποχή ζευγάρι, αφού και οι δύο τους είναι βαμπίρ. Το χειρότερο, όμως, της υπόθεσης είναι, ότι επέλεξαν οι οικογένειές τους, πολλά χρόνια πίσω, να έρθουν και να μεγαλώσουν στη χώρα μας. Τώρα, στη σύγχρονη εποχή των media, της ανεξέλεγκτης κοινωνικοποίησης και του άμετρου πλουραλισμού, όπου τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για την επιβίωση κάθε γήινης οντότητας, οι δυο τους μοιάζουν να έχουν προσαρμόσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, ενώ ένας απρόσμενος χωρισμός θα τους φέρει σε κοινωνική επαφή με τον κόσμο των ανθρώπων και θα ταράξει περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά της καθημερινότητάς τους.

Σκηνοθεσία /Συγγραφή
Οδυσσέας Κριθαριώτης 

Ηθοποιοί
Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά, Αποστολία Σωτηρίου

Συντελεστές
Ενδυματολογία: Δανάη Γιαννουλάκη 
Βοηθός Ενδυματολόγου: Κατερίνα Γιαννουλάκη 
Σκηνικά: Παναγιώτης Μπαμπάς, Οδυσσέας Κριθαριώτης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Ανδρέας Χαρισιώτης
Παραγωγή: Key Of Art Productions
Facebook σελίδα: Facebook Genesis Theater 
Διαδίκτυο σελίδες: 1. https://genesistheatergroup777453385.wordpress.com/, 2. https://key-of-art-productions.webnode.gr/to-stoyntio/
Trailer Video: https://www.youtube.com/watch?v=G4fYZSs_fAM&t=11s

Έναρξη
21:00

Τιμή εισιτηρίου
Γενική είσοδος 8 €

Πληροφορίες
Τ. +30 690 6216719

Blood becomes water theatrical performance 2022, Το αίμα νερό γίνεται παράσταση 2022
Blood becomes water theatrical performance 2022, Το αίμα νερό γίνεται παράσταση 2022

Αυτό το ήξερες;
Η Genesis Theater Group δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014. Πλέον μετράει πίσω της πληθώρα παραστάσεων σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας. Έχοντας αλλάξει πολλά από τα πρόσωπά της, αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία, της αγάπης για το θέατρο, τον πολιτισμό και τους θεατές της, συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό. Στο δρόμο που χάραξε η περσινή της δουλειά, με τις παραστάσεις του έργου ''Αλύτρωτες Ψυχές'', το δημιουργικό αυτό σύνολο συνεχίζει με ένα νέο έργο, τη μαύρη κωμωδία ''Το αίμα νερό.. γίνεται''.
Πρεμιέρα κάνει το έργο στις 8 Ιουλίου 2022 στην Αθήνα και κάθε Παρασκευή, στο Κηποθέατρο Πολυχώρου Τέχνης Αλεξάνδρεια (Πλατεία Αμερικής, Σπάρτης 14).

Σημείωμα του σκηνοθέτη
"Το αίμα νερό γίνεται" δεν είναι απλά μια μαύρη κωμωδία παρεξηγήσεων και τυχαίων περιστατικών. Πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών μας, σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας, η οποία πολλές φορές παίρνει αέρα σουρεαλισμού, όταν ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε να συμβαίνουν στην πάροδο του χρόνου. Διώξτε τις προκαταλήψεις και απολαύστε το παράλογο σε μια αντικειμενικά, ιδιαιτέρως ευχάριστη, μαύρη κωμωδία.

Το αίμα νερό γίνεται παράσταση 2022, Blood becomes water theatrical performance 2022

37.565212919958, 22.804030126244