BACK TO ALL

Κάστρο Παλαμήδι - Το Ναύπλιο και οι Φυλακές του, 13 & 14 Αυγούστου 2021

Acronauplia castle, Nafplio castles, κάστρα του Ναυπλίου, Ακροναυπλία κάστρο

"Ανθρώπινα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας", παράσταση-ντοκουμέντο για τις φυλακές του Ναυπλίου, παρουσιάζεται στο Φρούριο του Παλαμηδίου, στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα -χώρο των πρώτων φυλακών μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς- σε σύλληψη, δραματουργία και σκηνοθεσία από τη Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Το Ναύπλιο, μια πόλη με μεγάλη και πλούσια ιστορία, κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από την προϊστορία έως και σήμερα και ζει απόλυτα συνδεδεμένο με το ιστορικό του παρελθόν... Η παράσταση βασίζεται σε μαρτυρίες κρατουμένων, ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, τα οποία δραματοποιημένα θα παρουσιαστούν πρώτη φορά επί σκηνής. 
Τα κείμενα καταγράφουν τη ζωή των φυλακισμένων, αποτυπώνοντας κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας, καθώς καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από το 1830 έως το 1970. Παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια θα ακούγονται σε ζωντανή εκτέλεση. Το θέαμα συμπληρώνουν προβολές από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και γκραβούρες.

Συντελεστές
Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Γιασεμί Κηλαηδόνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Μουσική επιμέλεια –  Έρευνα: Γιάννης Καραγιάννης
Ηθοποιοί: Γιώργος Γιαννακάκος, Γιασεμί Κηλαηδόνη
Μουσικοί: Γιώργος Μουσταΐρας, Θεόφιλος Μετασίδης
Θέατρο: Μεταξουργείο

Το Ναύπλιο και οι Φυλακές του, Nafplio and its Prisons
φυλακές στο Παλαμήδι Ναυπλίου, prisons of Palamidi castle Nafplio

Προσέλευση | Έναρξη
20:00 | 21:00

Χώρος
Κάστρο Παλαμήδι

Είσοδος
8€ (το αντίτιμο του εισιτηρίου στο κάστρο)

Κρατήσεις θέσεων
Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ (https://digitalculture.gov.gr). Η προκράτηση είναι υποχρεωτική.

Αυτό το ήξερες;
Οι σχετικές εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του Υπουργείου Υγείας, για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

37.56226910259, 22.802901864052