BACK TO ALL

Cine Ναύπλιο - "Λάχανα και Χάχανα", 26 Νοεμβρίου 2022

Cine Nafplio, κινηματογράφος Ναυπλίου

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία "Μέθεξις" παρουσιάζει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στο Ναύπλιο, τη νούμερο ένα θεατρική παράσταση για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη "Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός".

Ένα σύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά με εξαιρετικούς συντελεστές, γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κοστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών. O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε τη μουσική και το σενάριο, με τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα, είναι και πολύ διασκεδαστικά και σκηνοθετεί μαζί με τον Χρήστο Τριπόδη μία παράσταση με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

Η υπόθεση
Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη "Ο Καλός μου Εαυτός" πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της "αυταγάπης", της "αυτεπάρκειας", της "αυτοεκτίμησης", των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα "ολιγοπάτητο" μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας, με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς "Λάχανα και Χάχανα", καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και…Καλοσύνη. Η μέθοδος "Τραγουδώ και Μαθαίνω" γίνεται το "μαγικό κλειδί". Τα παιδιά ανακαλύπτουν, ότι με όχημα τη μουσική και το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Θα καταφέρουν, άραγε, να πείσουν και τους μεγάλους;

Cabbages and Laughter My Good Self, Λάχανα και Χάχανα Ο Καλός μου Εαυτός
Fairy Tale Nafplio, παραμυθένιο Ναύπλιο

Πρωταγωνιστούν
Γεράσιμος Κατσανέας, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρυσοβαλάντης Λοΐζου, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Χριστίνα Χρήστου, Εβίνα Χριστογιαννοπούλου

Συντελεστές                                                                                
Μουσική - κείμενο: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία / Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης - Τάσος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλης - Σταύρος Καρτάκης
Xορογραφίες: Χριστίνα Μπίτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Εικαστική Επιμέλεια σκηνικών: Θανάσης Κόκκας
Εικονογράφηση: Βανέσα Ιωάννου
Παραγωγή: Μέθεξις Θεατρικές Παραγωγές

Παραστάσεις
16:00 και 18:00
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022
Διάρκεια Παράστασης: 70’

Είσοδος
Προπώληση εισιτηρίων 10€ - στο Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/laxana-kai-xaxana-o-kalos-mou-eautos/
Γενική είσοδος 12€ - Κινηματοθέατρο Cine Nafplio
Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους, Group άνω των 20 ατόμων: 8€

Eπικοινωνία
T. +30 210 7622034
M. +30 694 3290294
E. methexis.productions@gmail.com

Αυτό το ήξερες;
Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη, να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της Α’ Δημοτικού, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα. Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο CD "Λάχανα και Χάχανα - 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας της Α’ Δημοτικού", με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένιου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη, το οποίο έμελλε να αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλη μια καταπληκτική ιδέα ήρθε και σφηνώθηκε στο μυαλό του ευφάνταστου μπαμπά. Σε στίχους της Παυλίνας Παμπούδη και με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας, έκανε την "Προπαίδεια σε Τραγούδια!" Ναι, όπως το ακούτε... Και για να μη μείνουν παραπονεμένα τα μικρότερα παιδιά, σύντομα ακολούθησε το "Εδώ νηπιαγωγείο!" με τραγούδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα και του Παντελή Θαλασσινού. Ακολούθησαν "Οι ρυθμοί κι οι Αριθμοί" με τη συμμετοχή του Μανόλη Μητσιά και του Γιάννη Κότσιρα, οι "Τραγουδοτσουλήθρες" με τη συμμετοχή του Μίλτου Παχαλίδη και της Μελίνας Ασλανίδου, τα "Χριστουγεννιάτικα Λάχανα και Χάχανα", τα "Νανουρίσματα για 4 Εποχές" με τον Χρήστο Θηβαίο και την Αλκμήνη Μπασακάρου, οι "12 Άθλοι του Ηρακλή", "Η Γραμματική σε Τραγούδια" και τώρα, το νέο άλμπουμ "Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός".

37.564921413342, 22.801841239905