BACK TO ALL

Είσοδος φυλακών Λεονάρδου – «Ναύπλιον», 4 & 5 Ιουνίου 2016

Η παράσταση ‘’Ναύπλιον’’ είναι το τελικό στάδιο δουλειάς του τετράμηνου σεμιναρίου που διοργάνωσε ο ΔΟΠΠΑΤ με θέμα το Αφηγηματικό Θέατρο και με υπεύθυνη την ηθοποιό Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Το σεμινάριο παρακολούθησε μια εξαιρετική ομάδα ενηλίκων από το Ναύπλιο και το ‘Αργος η οποία δούλεψε πάνω στη χρήση του αφηγηματικού λόγου ως βασικό εκφραστικό εργαλείο. Τα αποσπάσματα που επιλέχτηκαν και τα οποία δραματοποιούνται στην παράσταση εστιάζουν στην ιστορία και την παράδοση της περιοχής. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην είσοδος φυλακών Λεονάρδου, πίσω από το Βουλευτικό.

Ακούγονται κείμενα των
Τερζάκη, Καποδίστρια, Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, Καρκαβίτσα, Λαμπρυνίδη κ.α καθώς και δημοτικά τραγούδια και ποιήματα.

Παραστάσεις
Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ώρα έναρξης
19:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Το «Αφηγηματικό Θέατρο» είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές είδος θεάτρου στη χώρα μας, με μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή δυναμική και μια παράδοση που ξεκινάει από τα Ομηρικά χρόνια. Ένα είδος θεάτρου στο οποίο ένα λογοτεχνικό κείμενο μεταφέρεται ατόφιο στη σκηνή σε ένα μικτό θέαμα αφήγησης και δράσης. Ο ηθοποιός μαθαίνει να αφουγκράζεται και να μεταφέρει τις δονήσεις και τα σχήματα του λόγου μέσα από το σώμα του κάνοντας την παρουσία του ζωντανή και σημαίνουσα. Αυτός ήταν και ο βασικός άξονας του σεμιναρίου.

Nafplio_theatro_O1.jpg