BACK TO ALL

Ναύπλιο - "Αύγουστος και μνημεία", 1η έως 25 Αυγούστου 2018

Από την 1η έως και την 25η Αυγούστου 2018, επανέρχεται ο ετήσιος πολιτιστικός θεσμός "Αύγουστος και Μνημεία", που ξεκίνησε στο Ναύπλιο εδώ και τέσσερα χρόνια. Πέντε σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της περιοχής ανοίγουν για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, και θα φιλοξενήσουν σπουδαίους καλλιτέχνες.
Σημαντικά Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής μας "ζωντανεύουν" στις όμορφες βραδιές του Αυγούστου, για να επικοινωνήσουν μαζί μας, αποσκοπώντας στο να δοθεί στον κόσμο η δυνατότητα για ποιοτικές βραδιές χωρίς εισιτήριο, καθώς και η ευκαιρία να ανοίξουν οι χώροι αυτοί και σε όσους δεν τους έχουν επισκεφθεί ακόμα. 
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.


Επιλεγμένοι Αρχαιολογικοί Χώροι 2018 & Παραστάσεις

Τετάρτη 01.08.2018
Αρχαία Ασίνη /  Ώρα 21:00
Vamos Ensemble και Ιωάννα Φόρτη
Παρουσιάζουν μουσικές του κόσμου με εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές. Έτσι, το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο, το Ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή Ελληνική μουσική και ο Βαμβακάρης τους Rolling Stones.

Σάββατο 04.08.2018
Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας / Ώρα 21:00
Βασίλης Λέκκας 
Με άξονα τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει σειρά μεγάλων τραγουδιών, σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στην νεότερη ιστορία του τόπου.

Κυριακή 12.08.2018
Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας / Ώρα 21:00
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Επιλογή των πιο αγαπημένων κομματιών από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις και όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια.

Τρίτη 21.08.2018
Θεατράκι Ακροναυπλίας / Ώρα 21:00
Ελισάβετ Χρήστου
"Ένα Φεγγάρι γεμάτο τραγούδια"
Η μουσική αυτή διαδρομή περνάει από το κατώφλι  των μεγάλων συνθετών, όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Πλέσσας, ο Σπανός κ.ά., ενώ ξυπνάει μνήμες μέσα από τραγούδια, που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Σάββατο 25.08.2018
Φρούριο Παλαμήδι / Ώρα 21:00
Διονύσης Σαββόπουλος
"Διονύσης Σαββόπουλος Τρίο"
Τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών, που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.

Αυτό το ήξερες;
Για τη δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών στις εκδηλώσεις «Αύγουστος και Μνημεία», διατίθεται το κόκκινο ανοιχτό λεωφορείο, με αφετηρία το σημείο «Π» του λιμένος Ναυπλίου στις 20:00.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

 

Αύγουστος και μνημεία, August and monuments, August in Nafplio, Αύγουστος στο Ναύπλιο, Αρχαιολογικοί χώροι στο Ναύπλιο, Μνημεία στο Ναύπλιο, Nafplio archaeological sites