BACK TO ALL

Ναύπλιο - Χριστούγεννα 2019, "Μια πόλη, ένα παραμύθι"

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά στο Ναύπλιο είναι η ιδανική εορταστική πρόταση για μικρούς και μεγάλους! Οι φετινές γιορτές και τυπικά ξεκίνησαν, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου το Σάββατο 14 Δεκεµβρίου 2019, µε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, εκπλήξεις για τα παιδιά και κεράσματα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
Τριανόν, ώρα 19:30: "Από τη φιλόξενη Βηθλεέμ στο θέατρο σκιών… μια νότα δρόμος!"
Δραματοποιημένο διήγημα "Ο ξένος των Χριστουγέννων", θέατρο σκιών "Η φάρσα των Χριστουγέννων" και πολλές μελωδίες από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Κιθάρα ο Βασίλης Κατσαρός.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 έως 05 Ιανουαρίου 2020
Πλατεία Τριών Ναυάρχων - το Carousel, που κοσμεί την Χριστουγεννιάτικη πλατεία Δημαρχείου είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά του Δήμου και τους επισκέπτες του και θα παραμείνει εκεί, ως την πρώτη Κυριακή της νέας χρονιάς. Θα μας... στριφογυρίζει στη χαρά, το παιχνίδι και την ξεγνοιασιά καθημερινά 11:00-14:00 και 17:00-21:00.
Πλατεία Φιλελλήνων - Χριστουγεννιάτικο "Κλικ"
Η τεχνολογία μας έχει κατακλείσει για τα καλά. Η αξία της selfie είναι πια ανεκτίμητη. ¨Ένα κλικ με το κινητό και το χαμόγελο παγώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, στην πλατεία Φιλελλήνων.
Νέο Ροεινό, ώρα 15:00: Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ροεινού "Η Αγία Μαρίνα", διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή με στολισμό της φάτνης και χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Πλατεία Καποδίστρια
, ώρα 11:30: "Το πάρκο του Αη Βασίλη".
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στη… Μαγική Πλατεία! Εκεί που τα παραμύθια ζωντανεύουν και συναντούν ξωτικά, ζώα του αρκτικού κύκλου με φως, χρώματα και μουσικές υποδέχονται τον Αη Βασίλη, που περιμένει τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο, να τους φιλοξενήσει στο εντυπωσιακό σπίτι του.
Οι μικροί μας φίλοι θα επισκεφθούν το αστεροσκοπείο, το ταχυδρομείο, το σπιτάκι των ξωτικών και θα απολαύσουν γλυκίσματα, πολλές λιχουδιές ταξιδεύοντας στον κόσμο του παραμυθιού.
H Διευθύντρια και τα παιδιά του 6ου Δημοτικού σχολείου Αρίας και τα παιδιά των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων θα γεμίσουν με στολίδια το δέντρο της πλατείας.
Η Σχολή ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ Μαθητείας Αργολίδας συμμετέχει στην εκδήλωση με εορταστικά γλυκίσματα!
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00, οι παραμυθούδες του Ναυπλίου με τα κρουστά τους ανοίγουν το Σπίτι των Παραμυθιών, ενώ ταξιδεύουν τη σκέψη και ξυπνούν τη φαντασία όλων μας με παραδοσιακά παραμύθια.
Βουλευτικό, ώρα 11:00: Το Ωδείο Ναυπλίου Αγγελικής Μαυρούλη παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη συναυλία των μαθητών του Ωδείου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια με διάφορα όργανα και σύνολα από βιολιά, πνευστά κλαρινέτα και σαξόφωνα.
Τριανόν, ώρα 11:00-13:00 & 16:00-19:30: Ο Παιδικός Σταθμός "Το Παλατάκι" παρουσιάζει χριστουγεννιάτικους μπελάδες… στη σκηνή του Τριανόν. Πότε με την λαιμαργία του Αη Βασίλη, πότε με τις παραξενιές του, πότε με τη μπουγάδα του… Ευτυχώς, που στη μαγεία των Χριστουγέννων οι παιδικές ευχές πραγματοποιούνται και η Παπλωματού καταφέρνει να αγκαλιάσει με την αγάπη της όλο τον κόσμο…
Κεντρική πλατεία Νέας Τίρυνθας -πεζόδρομος, ώρα 11:00: Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Τίρυνθας. Ομάδα animateur... φουσκωτά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.
Πυργιώτικα, ώρα 16.00: Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων "Άγιος Γεώργιος", στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού, με χειροποίητα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Θα ακολουθήσουν παιχνίδια και εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά, καθώς και κατασκευή γλυκισμάτων με ζαχαρόπαστα από τη Σχολή ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ Μαθητείας Αργολίδας.
Oδός Αριστοτέλους Ωνάση, ώρα 17:30: Ο Δήμος Ναυπλιέων και η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου παρουσιάζουν καμπάνια με τίτλο "Θα το βρεις μπροστά σου". Μια οικολογική δράση με χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά, χρήση του πλαστικού με την εθελοντική συμμετοχή των δημοτών και των παιδιών της πόλης μας. Σχεδιασμός - επιμέλεια: Φραντσέσκο Μορέτι. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από DJ.
Πουλακίδα, ώρα 17:30: Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλακίδας ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους στην κεντρική πλατεία του χωριού. Κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη και η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με κουκλοθέατρο, παρουσιάζει το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι". Στο τέλος, τα παιδιά θα διασκεδάσουν με τους animateur…

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
Άρια, ώρα 16.30: Η Τοπική Κοινότητα Άριας, η Διευθύντρια με τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στολίζουν το δέντρο τους, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μουσική και κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου -υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη- και πολλά γλυκίσματα. Ομάδα animateur και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους!
Τριανόν, ώρα 19:00: "Ο Αη Βασίλης χάθηκε!" - Θεατρικό δρώμενο, με τη συμμετοχή των παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού "Χλόη". Είναι μια συλλογική δράση, που μεταφέρει εικόνα με εικόνα διασκεδαστικά τις σκέψεις που δημιουργήθηκαν, τις αποφάσεις που πάρθηκαν, τον τρόπο που κινήθηκαν τα ίδια τα παιδιά για να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση του Αη Βασίλη. Μια φανταστική χαρούμενη παράσταση με δράση και αντίδραση, των παιδιών που θέλουν να προσφέρουν την ενέργειά τους, ώστε να κυλήσει ο χρόνος των εορτών…όπως η ψυχή τους τελικά επιθυμεί: δηλαδή να κρατούν αγκαλιά με αγάπη και ζεστασιά όλα τα παιδιά του κόσμου!
Βουλευτικό, ώρα 19.00: Ο Δήμος Ναυπλιέων, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο "Αναζητώντας το Άστρο των Μάγων". Μια προσπάθεια για την αστρονομική ερμηνεία του Αστέρα της Βηθλεέμ. Οι αστρονόμοι εδώ και πολλούς αιώνες προσπαθούν να εξηγήσουν το μυστήριο και να απαντήσουν σε ερωτήματα: Πιο ουράνιο φαινόμενο είναι στην πραγματικότητα το αστέρι των Χριστουγέννων; Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι ήταν πραγματικά αυτό, που οδήγησε τους μάγους στη φάτνη; Παράλληλα, η μαγεία της νύχτας αυτής και του υπέρλαμπρου Άστρου της επηρέασε και καταγράφηκε με ιδιαίτερο τρόπο στα Γράμματα και τις Τέχνες. Ένα μικρό ταξίδι στη λογοτεχνία και τη ζωγραφική με το φως του Άστρου των Μάγων. Μια διεπιστημονική προσπάθεια ερμηνείας ενός φαινομένου.
Ομιλητές
Στράτος Θεοδοσίου, Ομ. Καθηγητής αστροφυσικής Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρος Ε.Ε.Φ.
Αλεξάνδρα Δημακοπούλου, Δρ. της Ecole des Hautes en Sciences Sociales, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.
Λαμπρινή Καρακούρτη - Ορφανοπούλου, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης -Παράρτημα Ναυπλίου.
Συντονιστής: Γεώργιος Κόνδης, Κοινωνιολόγος, Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Τολό, 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2019: ΚΕΠ Τολού, από 16:00 έως 18:00, Φιλανθρωπική δράση φορέων του Τολού για τα Χριστούγεννα! Ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τολού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη ρουχισμού, τα οποία θα διατεθούν στην εκκλησία με σκοπό τη στήριξη οικογενειών του Δήμου.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019
Ανυφί – Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, ώρα 19:00: Η Τοπική Κοινότητα Ανυφίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου "Ο Μάη Νικόλας", διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή, με ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. κ. Νεκτάριου και τη συμμετοχή του γυναικείου Φωνητικού Συνόλου "Συμφωνία" Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019
Βουλευτικό, ώρα 18:00: "Χριστουγεννιάτικες ιστορίες..." από τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου "Κ. Νόνης".
Τολό, ώρα 18:00: Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους στο πάρκο Κριτών, δίπλα από την παιδική χαρά. Κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη και μουσική, χορός, παιχνίδια με τους animateur.
Δρέπανο, ώρα 18:30: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή με ξωτικά, face painting, μουσική και γιορτινά γλυκίσματα, στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Αδριανού και Ναταλίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι" και η bandina της Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
Άγιος Αδριανός, ώρα 19:00: Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Αδριανού θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία του χωριού για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Την εκδήλωση πλαισιώνουν η παιδική χορωδία του Δημοτικού σχολείου και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Γιάννη Νικολόπουλου. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τους animateur και θα γευτούν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019
Μάνεση, ώρα 18:00 -Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου: Η Τοπική Κοινότητα γιορτάζει τη Γέννηση Του Θεανθρώπου υποδεχόμενη κουκλοθέατρο, το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι" της Πειραματικής Σκηνής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τους animateur και η bandina της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη, θα αποδώσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 έως Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν
, ώρα 11:00 έως 22:00: Η ομάδα χειροτεχνών "Artifact" μαζί με το Σωματείο Υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση "Καλυψώ" διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη έκθεση στο φουαγιέ του Τριανόν.
Αγία Τριάδα -Δημοτικό Σχολείο, ώρα 10:00: Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας υποδέχονται την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με κουκλοθέατρο, η οποία παρουσιάζει το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι". Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα μοιράσει δώρα και λιχουδιές.
Αγία Τριάδα, ώρα 18.00: Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Αγ. Τριάδας διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, με κεράσματα, face painting και animateur, στον χώρο του Νηπιαγωγείου.
"Φουγάρο", ώρα 16:00: Το ξωτικό στο δέντρο σου! Εργαστήρι κατασκευής για παιδιά 4+ ετών στα Εργαστήρια του Φουγάρου.
Βουλευτικό, ώρα 17:00: Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής "Interlingua" γιορτάζει τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του και παρουσιάζει μια επετειακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με έθιμα από χώρες της Ευρώπης, που αφορούν τον εορτασμό του Δωδεκάμερου.
Κυλικείο Κολυμβητηρίου Ναυπλίου, Αθλητικός Πολιτιστικός Χώρος "Σφυρίχτρα", ώρα 18:00: Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός "Δον Πινέλο" θα σας ταξιδέψει στη μαγεία των εορτών με το έργο "Ο ωραιότερος χριστουγεννιάτικος πίνακας". Είκοσι κάρτες από χαρτόνι απεικονίζουν σιγά σιγά ένα ενιαίο σύνολο, σαν ένα μεγάλο φανταστικό παζλ, που παρουσιάζεται ακολουθώντας τη λογική σειρά της διήγησης της ιστορίας της Γέννησης του Χριστού…
Ανυφί, ώρα 18.30: Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση με τίτλο "Ο Φον Κουραμπιές και η Φρικαντέλα μας ταξιδεύουν στα Χριστούγεννα". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα προσφέρει γλυκίσματα και πολλές λιχουδιές…
"Φουγάρο", ώρα 19:00: Βραδιά Ανάγνωσης Dickens στη "Βιβλιοθήκη" του Φουγάρου.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019
"Φουγάρο", ώρα 16:00: "Λαμπερή χιονοθύελλα" για γονείς με παιδιά 1-3 ετών, στα Εργαστήρια του Φουγάρου.
"Φουγάρο" ώρα 17:00: Χριστουγεννιάτικη Λέσχη ΑΜΕΑ
Τριανόν, ώρα 17:30: Η Παραμυθένια Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει "Ένας γάτος Τσαρουχάτος" Κείμενο / σκηνοθεσία Θάλειας Αντωνιάδη. Ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Περό "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".
Αραχναίο, ώρα 18:00: Γιορτή για μικρούς και μεγάλους! Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αραχναίου, γιορτάζουν τη Γέννηση Του Θεανθρώπου παρουσιάζοντας θεατρική παράσταση με τίτλο "Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη". Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση χριστουγεννιάτικων ηθών και εθίμων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμη τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και την εμφάνιση του Αη Βασίλη στο τέλος της γιορτής! Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα υποδεχτούν τους animateur, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους.
Βουλευτικό, ώρα 20:00: Χριστουγεννιάτικο Gala. O μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης παρουσιάζει μια συναυλία - γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με δώρα και εκπλήξεις. Με αγάπη και κέφι συνοδοιπόροι του η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου "Tamperamento" και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Συμφωνία" Ναυπλίου. Στο πιάνο η Ελένη Μπέλεση.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019
Τριανόν, ώρα 11:30: Η Παραμυθένια Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει "Ένας γάτος Τσαρουχάτος". Κείμενο / σκηνοθεσία Θάλειας Αντωνιάδη. Ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Περό "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:30: "Εμύρισ’ ατόν ο κόσμος όλος…". Τα παιδιά του Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού εμπνέονται από τους ζωηρούς ρυθμούς και τους γεμάτους χαρά και λογοτεχνικά στοιχεία στίχους των καλάντων και μας μεταδίδουν απλόχερα την δική τους οπτική για τις γιορτινές ημέρες.
"Φουγάρο", ώρα 12:00: Ο κόκκινος νάνος διηγείται παραμύθι στη "Νέα Βιβλιοθήκη" του Φουγάρου.
"Φουγάρο", ώρα 16:00: Ράβω και στολίζω χριστουγεννιάτικο δέντρο μαξιλάρι!
Πρόνοια Ναυπλίου, Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, ώρα 18:00: Τα δύο τμήματα του κατηχητικού σχολείου της ενορίας της Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή, όπου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα".
Παναρίτι, ώρα 18:00: Η Τοπική Κοινότητα Παναριτίου σε συνεργασία με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού "Γενέσιον της Θεοτόκου", υποδέχονται την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, που συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι", στο Κέντρο Νεότητας του χωριού. Τους μικρούς μας φίλους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, face painting, ομάδα animateur και γιορτινά γλυκίσματα.
Aργολικό, ώρα 19:00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργολικού υποδέχεται την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι" στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Θα ακολουθήσουν χορός, μουσική, παιχνίδια με τους animateur και πολλά κεράσματα.
Βουλευτικό, ώρα 20:00: Συναυλία της Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και έργων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Διδασκαλία - Διεύθυνση: Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019
Aγία Τριάδα, ώρα 09.00: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του σχολείου. Τους μικρούς μας φίλους περιμένουν πολλές εκπλήξεις!
Ανυφί, ώρα 11:00: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του σχολείου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με κουκλοθέατρο, η οποία παρουσιάζει το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι" καθώς και ομάδα animateur, που θα παίξουν με τα παιδιά.
Τριανόν, ώρα 11:00: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου "Ζωντανεύοντας τα Χριστούγεννα μέσα από την παράδοση". Μέσα από παραδοσιακά παραμύθια "Ο μυλωνάς και οι καλικάντζαροι" και "Οι δύο γειτόνισσες και οι μήνες" και κάλαντα, οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα μας ταξιδέψουν στην μαγεία των Χριστουγέννων.
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00 - Παραμύθια των Χριστουγέννων με τη Γιάννα Βασιλείου.
"Φουγάρο", ώρα 16:00: "Μοσχομύρισαν τα Χριστόψωμα!" για παιδιά 4+ ετών στα Εργαστήρια του Φουγάρου.
Δρέπανο, ώρα 18.00: Η Διευθύντρια και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα του Γυμνασίου Δρεπάνου. Θα παρουσιάσουν δραματοποιημένο το παραμύθι "Ο Φον Κουραμπιές και ο Κόμης Μελομακαρόνης". Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ομάδα animateur και dj.
Ίρια, ώρα 18:00: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιρίων παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κοινοτικό Κατάστημα της πλατείας. Πολλά παιχνίδια, μουσική και εκπλήξεις με τους animateur περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.
Βουλευτικό, ώρα 19:30: Ο Δήμος Ναυπλιέων, το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και παραδοσιακοί Αντίλαλοι" με τη συμμετοχή και άλλων μουσικών σχημάτων και χορωδιών, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, θα παρουσιάσουν μουσικό εορταστικό πρόγραμμα με βυζαντινούς χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, με τη συνοδεία μουσικών και ορχήστρας. Στην εκδήλωση θα προλογίσει με επίκαιρα εορτολογικά σχόλια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019
Κάλαντα Χριστουγέννων από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλίου στους δρόμους της πόλης.
Ώρα 11:00, το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου τραγουδά κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους σε κοινωφελή ιδρύματα του Δήμου μας.
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00 - Παραμύθια του Δωδεκάμερου με την Γιάννα Βασιλείου.
Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου), ώρα 12:00-14:00: Εορταστικό εικαστικό εργαστήρι, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά, μέσα σ’ ένα εορταστικό κλίμα θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στο παιδικό εργαστήρι τέχνης του Παραρτήματος, με την εικαστικό Μάγδα Μάρα.
"Φουγάρο", ώρα 16:00: Disney's, A Christmas Carol - Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ταινία για παιδιά, στην αίθουσα 9 του Φουγάρου.
Ασίνη, ώρα 16:00: Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού. Ο Αη Βασίλης μοιράζει τα δώρα του στα παιδιά και τραγουδούν όλοι μαζί τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Ακολουθούν παιχνίδια με animateur…
Ναύπλιο, ώρα 20:00: "Τα σύμπαντα γιορτάζουν…". Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του Δήμου Ναυπλίου και η Νεανική του Χορωδία, ξεκινούν από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου και ψάλλουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου στους δρόμους και στις πλατείες του Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: Τα ξωτικά και τα παπούτσια τους, με την Φούλη Λουκά.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: "Μελένια Χριστούγεννα" με τις Βασιλική Ζούζια και Μαρία Μπακάλη.
"Φουγάρο", ώρα 18:00: Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή για όλους!
Τριανόν, ώρα 18:30: Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ γιορτάζει με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι". Παραμονή Χριστουγέννων και οι Καλικάντζαροι ανεβαίνουν στη γη για να πειράξουν, να ξεγελάσουν, να ξεφαντώσουν. Άλλοι βρίσκουν το μάστορά τους, από ένα όμορφο κι έξυπνο κορίτσι… Η συνέχεια στη σκηνή.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: "Ζαχαροζυμωμένες ιστορίες" με τις Μαρία Σαλιβέρου και Μαρία Μπακάλη.
"Φουγάρο", ώρα 16:00: Red Velvet Cookie! Ζαχαροπλαστική με τα παιδιά μας! Για γονείς με παιδιά.
Τριανόν, ώρα 18:30: Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ γιορτάζει με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι". Παραμονή Χριστουγέννων και οι Καλικάντζαροι ανεβαίνουν στη γη για να πειράξουν, να ξεγελάσουν, να ξεφαντώσουν. Άλλοι βρίσκουν το μάστορά τους από ένα όμορφο κι έξυπνο κορίτσι… Η συνέχεια στη σκηνή.
Βουλευτικό, ώρα 20:00: "Τραγουδάμε για το συνάνθρωπό μας". Η Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, τραγουδούν για το συνάνθρωπο γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Η συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα συγκεντρωθούν συσκευασμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου και για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας "Η Αλληλεγγύη".

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: Παραμύθια πλασμένα με χρυσόσκονη από τις "Παραμυθούδες του Ναυπλίου".
Βουλευτικό, ώρα 20:00: Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. παρουσιάζουν την μουσική βραδιά "Χριστούγεννα της Belle Epoque". Τραγούδια και άριες της παλιάς εποχής. Παίζουν οι "Duo Argolis", Μόνικα Παπαϊωάννου βιολί, Ανδρέας Ρεντούλης πιάνο, Σέργιος Γιώτης: φλάουτο, Νικόλας Παπαϊωάννου: βιολί. Τραγουδούν: Εβίτα Πετράκη σοπράνο, Ανδρέας Ρεντούλης τενόρος

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: "Ταξιδεύοντας με τους τάρανδους" από τις "Παραμυθούδες του Ναυπλίου’’.
"Φουγάρο", ώρα 12:00: Ο κόκκινος νάνος διηγείται παραμύθι στη "Νέα Βιβλιοθήκη" του Φουγάρου.
Μιδέα, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 18.00: Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του Νέου Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μιδέας "Η Αλκμήνη". Αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, μαζί με Ομάδα animateur και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019
Εθνική Πινακοθήκη 
- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου), ώρα 12:00: "Τα δώρα της καρδιάς αξίζουν πιο πολύ…". Δραματοποιημένη αφήγηση για παιδιά 3 έως 102 ετών από το "Δημιουργώ", Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης.
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: "Παραμύθια που φέρνουν τα Χριστούγεννα" από τις "Παραμυθούδες του Ναυπλίου’’.
"Φουγάρο", ώρα 17:00: "Blue silent night" για παιδιά 5+ ετών.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019
Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλίου στους δρόμους της πόλης.
Ώρα 11:00: Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου τραγουδά κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους σε κοινωφελή ιδρύματα του Δήμου μας.
"Φουγάρο", ώρα 11:00: "Το παιχνίδι των εκπλήξεων"! θεατρικό  εργαστήρι για παιδιά 7+ ετών.
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: "Καλικατζαροκαμώματα" με την Μίρκα Καχριμάνη.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020
Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020
Στο Σπίτι των παραμυθιών, ώρα 12:00: "Οι περιπέτειες του Αη Βασίλη" με τις Βασιλική Ζούζια και Μαρία Μπακάλη.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν, ώρα 18:30: Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ γιορτάζει με κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι". Παραμονή Χριστουγέννων και οι Καλικάντζαροι ανεβαίνουν στη γη για να πειράξουν, να ξεγελάσουν, να ξεφαντώσουν. Άλλοι βρίσκουν το μάστορά τους από ένα όμορφο κι έξυπνο κορίτσι… Η συνέχεια στη σκηνή.
"Φουγάρο", ώρα 19:00: Μία Υπέροχη Ζωή (It is a Wonderful Life) του Φρανκ Κάπρα. Προβολή ταινίας στην αίθουσα 9 του Φουγάρου.
Μιδέα, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 17:00: Η Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου παρουσιάζει κουκλοθέατρο, με το παραδοσιακό παραμύθι "Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι".
Βουλευτικό, ώρα 20:00: Συναυλία από το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Συμφωνία" Ναυπλίου, την Παιδική Χορωδία Ναυπλίου "Tamperamento" με σολίστ και συνοδεία ορχήστρας σε μουσικές συνθέσεις του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Στέφανου Δάφνη, καθώς και κείμενα - ποίηση του Κωνσταντίνου Σπηλιώτη και Θεοδόση Αντωνιάδη.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020
Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου στον Αγιασμό των υδάτων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
"Φουγάρο", ώρα 17:00: "Σπίτι χωρίς Γιάννη", για παιδιά 9+ ετών στη "Βιβλιοθήκη" του Φουγάρου.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν, ώρα 17:30: Η Παραμυθένια Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει "Ένας γάτος Τσαρουχάτος", σε κείμενο / σκηνοθεσία Θάλειας Αντωνιάδη. Ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Περό "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν, ώρα 11:30: Η Παραμυθένια Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει "Ένας γάτος Τσαρουχάτος", σε κείμενο / σκηνοθεσία Θάλειας Αντωνιάδη. Ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Περό "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν
, ώρα 17:30: Η Παραμυθένια Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει "Ένας γάτος Τσαρουχάτος", σε κείμενο / σκηνοθεσία Θάλειας Αντωνιάδη. Ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Περό "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020
Τριανόν, ώρα 11:30: Η Παραμυθένια Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει "Ένας γάτος Τσαρουχάτος", σε κείμενο / σκηνοθεσία Θάλειας Αντωνιάδη. Ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Περό "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".


Χριστουγεννιάτικες Εορταγορές (Bazaars)

21 & 22 Δεκεμβρίου 2019
11:00 -18:00 - Πλατεία ΣυντάγματοςΗ Φιλανθρωπική και Κοινωνική Αγορά Αγάπης σας προσκαλεί να την επισκεφτείτε και να την ενισχύσετε.
19 & 20 Δεκεμβρίου 2019
Τολό, 16:00 έως 20:00: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τολού διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητες δημιουργίες, στο κέντρο του Τολού.

Christmas 2019 in Nafplio Programme, Πρόγραμμα Χριστουνέννων 2019 Ναύπλιο, Χριστούγεννα 2019 και Πρωτοχρονιά εκδηλώσεις Ναύπλιο
Nafplio Christmas tree, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο

37.565908500763, 22.799850593849