BACK TO ALL

Ναύπλιο - Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, 21-23 Οκτωβρίου 2022

μάσκες στο παράθυρο Ναύπλιο, Masks on the window in Nafplio

Tην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στο Ναύπλιο, ένας νέος, ξεχωριστός θεσμός γεννιέται... Η πόλη θα ζωντανέψει μαγικά και με απίθανες φιγούρες, κοστούμια, θεατρικά και μουσικές, θα γίνει ολόκληρη μια σκηνή!...

Πιστεύοντας στην πόλη αυτή και στον πολιτισμό της, με στοχευμένες κινήσεις και συνεργασία Δήμου και Φορέων, ξεκινά την Παρασκευή 21 Οκτώβρη αυτός ο νέος, ξεχωριστός θεσμός. Οι Θεατρικές ομάδες της πόλης θα είναι παρούσες, πρωταγωνίστριες, και με την καθοδήγηση του εξαιρετικού Νίκου Χατζηπαπά (Art.& Gen. Director της Helix Action Theatre), δημότες και επισκέπτες θα απολαύσουμε την ομορφιά του Θεάτρου Δρόμου...

Το Θέατρο Δρόμου Helix με δεκαμελή θίασο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) ανοίγει το Φεστιβάλ, με την τελετή έναρξης. Παρουσιάζει θέαμα Δρόμου με τίτλο "Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα", που θα παίζεται ώρα 21:00 και τις τρεις μέρες, σε διαφορετικές πλατείες. Είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένη από την Commedia Dell’ Arte. Εντυπωσιακές φιγούρες σε ξυλοπόδαρα, αναγεννησιακή μουσική, ζογκλερικά και κωμικές καταστάσεις, σκηνές με φωτιές και πυροτεχνήματα θα μας εντυπωσιάσουν!
Στη συνέχεια, οι τοπικές θεατρικές ομάδες Δρόμου παίρνουν τη σκυτάλη σε διαφορετικές ώρες, σε όλες τις πλατείες και πάρκα της παλιάς πόλης, από τις 12:00 έως αργά το βράδυ.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ναύπλιο, Street Theater Festival Program Nafplio
Πρόγραμμα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ναύπλιο, Street Theater Festival programme Nafplio

Χώροι διεξαγωγής
Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου Ναυπλίου)
Πλατεία Συντάγματος
Πλατείες του Ναυπλίου
Άγιος Σπυρίδωνας - Πλατεία Άγγελου Τερζάκη
Πάρκο ΟΣΕ (πλησίον οικίας Ν. Καρούζου)

Τελετή έναρξης - Ώρα
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ώρα 21:00
Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου Ναυπλίου)

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Στο Φεστιβάλ Δρόμου συνεργάζεται ενεργά το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στο Ναύπλιο.
Ο Δήμος Ναυπλιέων προετοιμάζει να θέσει σε λειτουργία έναν νέο χώρο, που θα στεγάσει το θέατρο της πόλης και τους ανθρώπους του.

37.565836620851, 22.799828341591