BACK TO ALL

Καλοκαίρι 2022 στο Ναύπλιο - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Nafplio evening view from Acronafplia, Δειλινό στο Ναύπλιο από την Ακροναυπλία

Ενώ το 31ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου 2022, έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία, ακολουθεί ένα πρόγραμμα ιδιαίτερων και μοναδικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Ναυπλιέων, κάνοντας το Ναύπλιο το επίκεντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης.
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις, ενώ και ο Αύγουστος αναμένεται να είναι συναρπαστικός...

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022
Ανυφί – Πλατεία Ευαγγελίστριας, ώρα 21:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου "Ο Μάη Νικόλας" διοργανώνουν παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Τρεις & Μία", από την παραδοσιακή μουσική σκηνή, έως τη σύγχρονη έντεχνη.
Νέο Ροεινό - ώρα 23:00
Μουσικοχορευτική εκδήλωση, από τον Αθλητικό Όμιλο Ν. Ροεινού "Άρης"

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022
Νέο Ροεινό - ώρα 21:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ροεινού "Αγία Μαρίνα" παρουσιάζουν  παραδοσιακή χορευτική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, εν όψει της εορτής της Αγίας Μαρίνας.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022
Αγία Τριάδα Πρόνοιας Ναυπλίου, ώρα 21:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ναυπλίου παρουσιάζουν μουσικοχορευτική εκδήλωση, από την μικτή παραδοσιακή χορωδία, ορχήστρα και χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού "ΦΑΡΙΣ" Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζουν βραδιά χορού, με ντουέτο ισπανικής ομάδας.

χορευτικό από Ισπανία, Spanish teams duet Nafplio event
Εκδηλώσεις Πλατείας Συντάγματος Ναυπλίου, events in Nafplio Syntagma square

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022
Προκυμαία παραλίας Τολού (Ρόμβη), ώρα 21:00
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, πλημμυρισμένη από το φως του φεγγαριού και τις αντανακλάσεις του στη θάλασσα…Καλλιτεχνική επιμέλεια Θεοδόση Αντωνιάδη.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022
Δρέπανο, ώρα 21:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου παρουσιάζουν μουσική βραδιά, στην πλατεία Ηρώου του χωριού.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022
Προκυμαία παραλίας Τολού (Barbaressa), ώρα 21:00
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, πλημμυρισμένη από το φως του φεγγαριού και τις αντανακλάσεις του στη θάλασσα… Καλλιτεχνική επιμέλεια Θεοδόση Αντωνιάδη.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
Πεζόδρομος Βασιλέως Κωνσταντίνου (στο χώρο των αγαλμάτων, στο Πάρκο Κολοκοτρώνη), ώρα 21:00
Συναυλία Μπραμς (Johannes Brahms) με νέους μουσικούς: Δασκαλάκης Γεώργιος βιολί, Φίληβος Γκάτζιος πιάνο, στα έργα: 
Brahms, δύο σονάτες για βιολί και πιάνο, έργο 72 σε σολ μείζονα και έργο 100 σε λα μείζονα
Brahms, σκέρτσο σε ντο ελάσσονα

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
Στο βαγόνι του τρένου, παλιό Σταθμό, ώρα 20:30
Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, με τίτλο "Το χρώμα της απιστίας" των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο. Συνδιοργάνωση: Δήμος Ναυπλιέων και Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης".

Nafplio Philharmonic Orchestra, Φιλαρμονική Ναυπλίου
Musical Odyssey Nafplio, Μουσική Οδύσσεια Ναύπλιο

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022
Θεατράκι ΟΣΕ, ώρα 20:30
Εκδήλωση από αθλητικό σωματείο "Ο Ταξιάρχης". Θα περιλαμβάνει ιστορικές αναφορές και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, στο πλαίσιο του εορτασμού της πόλης μας για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21:00
Η Φιλαρμονική Ναυπλίου, σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στα 200 συν ένα χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει πρόγραμμα από το έντεχνο και το δημοτικό τραγούδι.
Συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Λεοντής, αλλά και τραγουδοποιοί  του λαού μας με τα πολύ γνωστά ανυπόγραφα δημοτικά τους τραγούδια στο πέρασμα των αιώνων, θα μας ταξιδέψουν στους αγώνες των Ελλήνων, για την ελευθερία και την εθνική παλιγγενεσία.
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τρία τραγούδια του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Επίσης, για πρώτη φορά η Φιλαρμονική Ναυπλίου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της με τη συμμετοχή τραγουδιστών, υπό τη διεύθυνση – διδασκαλία του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022
Πυργιώτικα, ώρα 20:00
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων "Άγιος Γεώργιος" σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων παρουσιάζουν εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, για τα 150 χρόνια από Αρκαδία στο Χωριό μας, σε ένα ταξίδι αναμνήσεων, μέσα από αντικείμενα που διασώθηκαν, καθώς και φωτογραφικό υλικό (Έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων).

Παρασκευή 29 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2022
Μουσική Οδύσσεια: Το θερινό Σχολείο Μουσικής πραγματοποιείται στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης μουσικών καλλιτεχνών και δασκάλων. Συναυλίες κλασικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων της διοργάνωσης:
1 Αυγούστου 2022 στο Βουλευτικό
2 Αυγούστου 2022  στο Βουλευτικό
3 Αυγούστου 2022 στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα
4 Αυγούστου 2022 στο Βουλευτικό
5 Αυγούστου 2022 στο Βουλευτικό, εορταστική συναυλία και απονομή βραβείων.

δειλινό στο Τολό, Tolo sunset colors
Nafplio old train station, παλιός σταθμός τρένου στο Ναύπλιο

5-28 Αυγούστου 2022
Έκθεση Βιβλίου, πλατεία Ωνάση Ναύπλιο.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
"Βόλτα στην πόλη", θεατράκι Ακροναυπλίας, ώρα 21:00
Η νεαρή τραγουδοποιός Νικόλ Σαραβάκου στήνει μια δυναμική παράσταση παρέα με την μπάντα της, και μας παίρνει μαζί της για μια μουσική "Βόλτα στην πόλη", γεμάτη εικόνες, συναισθήματα και τις προσωπικές της εξομολογήσεις. Θα παίξει τραγούδια δικά της, βάζει όμως και τη δική της μοναδική σφραγίδα σε αγάπημένα τραγούδια των Τσιτσάνη, Κραουνάκη, Παπακωνσταντίνου, Πασχαλίδη, Σαββόπουλο, Λειβαδά αλλά και Δεληβοριά.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
Πλατεία Συντάγματος
, ώρα 21:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, διοργανώνουν μουσικό πρόγραμμα με τίτλο: "Θεομητορικά και Μικρασιάτικα", ερμηνευμένο από παραδοσιακή ορχήστρα και φωνητικό σύνολο, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
«Π» Λιμένας Ναυπλίου, ώρα 21:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει μουσική βραδιά με το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, την Νεανική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και τη συμμετοχή του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα με συνοδεία ορχήστρας, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτυχίες του Έλληνα τραγουδιστή, αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια από το ελληνικό έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο.

20-27 Αυγούστου 2022
Ναυτική Ναυπλιάδα

Η "Ναυτική Ναυπλιάδα" είναι η μεγάλη γιορτή της Θάλασσας, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων "Ο Ναύπλιος" τιμώντας τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Περιλαμβάνει ένα πλούσιο επταήμερο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο με ξεναγήσεις, θαλάσσιους περιπάτους στον Αργολικό κόλπο, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις (το πρόγραμμα παρουσιάζεται σε ξεχωριστό άρθρο).

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
"Ελένη", Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 20:30
"Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου - Θεατρικό μονόπρακτο με την Βερονίκη Αργέντζη στον ομώνυμο ρόλο. Σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώτη.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
"Αποχαιρετώντας τον Αύγουστο", Φάρος Ναυπλίου, ώρα 21:00
Τα αδέρφια Αδριανός και Ελένη Νόνη μαζί με τους συνεργάτες τους θα είναι κοντά μας, για μια μουσική βραδιά με έντεχνο και λαικό ρεπερτόριο. Όσοι θέλουν να "κλείσουν" το καλοκαίρι 2022 τραγουδώντας και χορεύοντας, δίνουν εκεί  ραντεβού, για μια ονειρική συναυλία, που θα τους ταξιδέψει...

Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022
Φάρος Ναυπλίου, ώρα 20:30
Πραγματοποιείται εξ' αναβολής (από τις 25-08-22, λόγω καιρικών συνθηκών), η συναυλία με παραδοσιακή Δημοτική μουσική και τραγούδια, με τον Θοδωρή (Τεό) Παπαϊωάννου και μουσικούς της ΕΡΤ. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Χρήστος Μυλωνάς. Το κύριο μέρος της συναυλίας αφορά σε δημοτικά τραγούδια (γνωστά και άγνωστα), που έχουν πηγή έμπνευσης το Ναύπλιο και τον δημοτικό του πολιτισμό.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022
"Αχ... Μαρία", Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 20:30
Πραγματοποιείται εξ' αναβολής (από τις 22-08-22, λόγω καιρικών συνθηκών) η θεατρική παράσταση της Αργολικής Πρότασης "Αχ… Μαρία".

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022
Πλατεία Φιλελλήνων, ώρα 21:00
Πραγματοποιείται εξ' αναβολής η συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου, που δεν έγινε την Κυριακή 21 Αυγούστου λόγω καιρικών συνθηκών, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Boutrzi of Nafplio, Μπούρτζι Ναυπλίου
Ναυτική Ναυπλιάδα, Nafplio Naval Events

37.566006804555, 22.796791791916