BACK TO ALL

Παραλία Ψιλή Άμμος

Ωραία, είδες τις κοντινές παραλίες, την Καραθώνα, την Αρβανιτιά, αλλά αφού είσαι διακοπές, χρειάζεται να εξερευνήσεις λίγο περισσότερο τον τόπο. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Επίδαυρο. Μόλις φτάσεις στον πρώτο μεγάλο κόμβο, στρίβεις δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν Τολό. Ο δρόμος ευχάριστος και σύντομος, μόλις 12 χιλιόμετρα και φτάνεις ακριβώς μπροστά από την παραλία. Δεξιά σου η πόλη του Τολού, πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο, χτισμένη στο βουνό και μπροστά σου η θάλασσα, που σε προσκαλεί.

Ιδανική... για όλους
Δεν μπορείς να δώσεις με σιγουριά έναν χαρακτηρισμό για την παραλία του Τολού. Ιδανική για οικογένειες, αφού η ψιλή άμμος –που είναι και η ονομασία της παραλίας– σε συνδυασμό με τα καθαρά, ρηχά νερά αποτελεί τον παράδεισο των μικρών παιδιών και προκαλεί ηρεμία στους γονείς.
Ιδανική και για παρέα, αφού μπορείς να κάνεις όλα τα θαλάσσια σπορ, να ξεδιψάσεις σε κάποιο beach bar, να παίξεις ρακέτες, να κάνεις ηλιοθεραπεία και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς! Και φυσικά να ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο σου σε μια από τις πολλές ταβέρνες, που θα βρεις κατά μήκος της παραλίας.
Το σίγουρο είναι, ότι πρόκειται για μια παραλία, που θα γεμίσει τη μέρα σου, αφού δεν θα προλάβεις να βαρεθείς και δεν θα καταλάβεις για πότε ήρθε το σούρουπο.

Tip
Το όνομά της η παραλία το πήρε από την άμμο της, η οποία είναι πολύ ψιλή.

Αξίζει να δεις
Μια μικρή βαρκάδα στα δύο νησάκια, που πλαισιώνουν την παραλία, την Ρόμβη και την Κορωνίδα, θα σε αποζημιώσει και θα σε ταξιδέψει.

Αυτό το ήξερες;
Η παραλία του Τολού και φέτος απέσπασε το βραβείο της γαλάζιας σημαίας.

Πώς θα πας
Με αυτοκίνητο
Με ΚΤΕΛ (δείτε τα δρομολόγια εδώ)

Tolo, beach, παραλία, Ψιλή Άμμος, Psili Ammos
ToloPsiliAmmosN2.jpg
ToloPsiliAmmosN3.jpg
ToloPsiliAmmosN4.jpg

37.5267, 22.8662