BACK TO ALL

Πρόνοια Ναυπλίου - Μουσική βραδιά, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

music events, συναυλία, μουσική παράσταση

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στην Πρόνοια Ναυπλίου το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, με το Βαγγέλη Τρίγκα και τη Μαργαρίτα Καραμολέγκου και υπέροχη ελληνική μουσική...

Η συνοικία της Πρόνοιας αποτελεί αγαπημένη και ξεχωριστή συνοικία στην πόλη του Ναυπλίου και πάντα βρίσκεται εντός των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Ο Βαγγέλης Τρίγκας είναι σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής. Στη μακρόχρονη καριέρα του, έχει κάνει πολυάριθμες μουσικές συνεργασίες, έχει γράψει και εκδώσει 42 σχετικά μουσικά βιβλία  με κορυφαία τη "Μέθοδο για τρίχορδο μπουζούκι" και τη "Μέθοδο για τετράχορδο Μπουζούκι", διοργανώνει σεμινάρια για το μπουζούκι, έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικούς δίσκους και δίνει μουσικές παραστάσεις στη Ελλάδα και το εξωτερικό με το μουσικό του σύνολο.
Ως σολίστας έχει συμπράξει μουσικά με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, όπως ο μαέστρος ο Λουκάς Καρυτινός και τραγουδιστές (Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανόλης Μητσιάς, Μαίρη Λίντα, Μανόλης Λιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, κα). Έχει δώσει συναυλίες σε διακεκριμένες μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική του Μονάχου, Wiener Konzerthaus κα). Το 2015 έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα “Neue Philarmonie Westfalen” και το 2016  με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νις. Το 2017 και το 2020 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική σκηνή  στην απόδοση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι "Η εποχή της Μελισσάνθης", υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού.

Μουσικό σύνολο "Βαγγέλης Τρίγκας"
Ο Βαγγέλης Τρίγκας έχει σχηματίσει το δικό του μουσικό σύνολο, με τη Μαργαρίτα Καραμολέγκου στο τραγούδι και δίνει μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτές τις παραστάσεις επιλέγονται σημαντικά τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο και παρουσιάζει τις προσωπικές του οργανικές συνθέσεις σε μια προσπάθεια ανάδειξης του μπουζουκιού στη σύγχρονη Ελληνική Λαϊκή Μουσική. Ο εκλεπτυσμένος ήχος του μπουζουκιού, που δένει αρμονικά με τον ήχο των υπόλοιπων κλασικών οργάνων, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης των τραγουδιών από τις φωνές, προσφέρει μια διαφορετική ακρόαση που αποτελεί παράλληλα και μια νέα πρόταση.

Συντελεστές
Βαγγέλης Τρίγκας - μπουζούκι
Μαργαρίτα Καραμολέγκου - τραγούδι
Θόδωρος Μπρουτζάκης - πιάνο
Αντώνης Σίδερης - μπουζούκι, κιθάρα
Γιάννης Νόνης - κοντραμπάσο

Trigas Karamolegou performance, Τρίγκας με Καραμολέγκου συναυλία
Βαγγέλης Τρίγκας, Vaggelis Trigkas, Trigas Vangelis

Σημείο συνάντησης - Ώρα
Πλατεία Εθνοσυνέλευσης, Πρόνοια Ναυπλίου, στις 20:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Η μουσική βραδιά διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων - ΔΟΠΠΑΤ.
Οι μουσικές βραδιές αφιερωμένες στον Μανώλη Χιώτη και παραστάσεις Καραγκιόζη είναι από τα τακτικά και δημοφιλή πολιτιστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Πρόνοια.
Πηγή: trigas.gr

37.564033797535, 22.809687852859