BACK TO ALL

Φουγάρο - Χρήστος Νικολόπουλος Live, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

bouzouki, μπουζούκι

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 το βράδυ, το Fougaro Art Center υποδέχεται έναν εμβληματικό λαϊκό συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, τον Χρήστο Νικολόπουλο, για μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση! Μαζί του, θα βρίσκονται δύο σημαντικές λαϊκές φωνές της νεότερης γενιάς, ο Στέλιος Διονυσίου και η Ελεάνα Παπαϊωάννου, σε αγαπημένα τραγούδια.

Ο πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού Fougaro Art Center παρουσιάζει την πρώτη καλοκαιρινή συναυλία ύστερα από δύο χρόνια, με τις διαχρονικές επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου, ενός δημιουργού με αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με το ποιοτικό λαϊκό τραγούδι. 
Τη βραδιά θα απογειώσουν οι δύο καταξιωμένοι ερμηνευτές, που συνοδεύουν τον μεγάλο συνθέτη: ο Στέλιος Διονυσίου, ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές με γνήσια λαϊκή φωνή, και η Ελεάνα Παπαϊωάννου, που με το χαρακτηριστικό χρώμα της φωνής της μπορεί να υποστηρίξει πολλά είδη τραγουδιού με την ίδια συνέπεια και δύναμη. 
Τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος, το οποίο πλαισιώνει μια ορχήστρα με έξι εξαιρετικούς μουσικούς, έχει αναλάβει ο Νίκος Στρατηγός.

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ώρα 22:00
Την ημέρα της εκδήλωσης, το Φουγάρο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8μμ. και η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με εισιτήριο για τη συναυλία.

Χρήστος Νικολόπουλος με Στέλιο Διονυσίου κι Ελεάνα Παπαϊωάννου, Nikolopoulos with Dionysiou and Papaioannou
Fougaro Art Center event Nafplio, συναυλία στο Φουγάρο Ναύπλιο

Είσοδος
Με εισιτήριο, από τις 20:00
15€ - προπώληση στο Fougaro Café-Bistrot
18€ - στο Ταμείο

Κρατήσεις - επικοινωνία
Fougaro Art Center, Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Τ +30 27520 47300  | M +30 6946 594 588
Ε info@fougaro-cafe.gr

Αυτό το ήξερες;
Ο Χρήστος Νικολόπουλος (11 Ιουλίου 1947) είναι μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού κι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες συνθέτες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Αυτοδίδακτος και αυτοδημιούργητος, διεκδικεί το ρεκόρ έως σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του πολύ περισσότερα από 20.000 τραγούδια (playbacks /recordings) σε πάρα πολλούς δίσκους, συλλογές κλπ, ενώ τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος υπερβαίνουν τα 1800. Η βαθιά μουσική του γνώση έχει συνδυαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα και επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιού εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Παραμένει ενεργός ως σήμερα, με κεντρικό ρόλο στην εξαιρετική εκπομπή της ΕΡΤ2 για το λαϊκό τραγούδι "Αυλή των Χρωμάτων", όπου με την Αθηνά Καμπάκογλου στην παρουσίαση και στην αρχισυνταξία, καταθέτει τις αμέτρητες προσωπικές του μαρτυρίες, αλλά και ενορχηστρώνει εξ ολοκλήρου το ρεπερτόριο της βραδιάς.

Ελεάνα Παπαϊωάννου, Eleana Papaioannou singer
Stelios Dionysiou, Στέλιος Διονυσίου

37.571814965813, 22.821060419083