BACK TO ALL

Βουλευτικό - "Μουσικά Παλαμήδεια", 30 Νοεμβρίου 2019

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργανώνουν μουσική εορταστική εκδήλωση με τίτλο “Μουσικά Παλαμήδεια”, με αφορμή τον εορτασμό (την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη) στο Ναύπλιο της Άλωσης του Παλαμηδιού και της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό), στο Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους του Αγίου Αναστασίου Πολιούχου Ναυπλίου και του Αγίου Ανδρέου, άσματα δημώδη, παραδοσιακά, έντεχνα, για τ’ Ανάπλι, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία καθώς και άλλα ανθολογημένα τραγούδια από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, με το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι" σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα. 

Ώρα έναρξης
19:00 

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Aπό το Παλαμήδι ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Tούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία. Tη νύχτα της 29ης Nοεμβρίου του 1822, μια ομάδα Eλλήνων πολεμιστών με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο κατέλαβε με αιφνιδιασμό το Παλαμήδι. Πρώτος, ο Δημήτριος Mοσχονησιώτης πάτησε το πόδι του στο φρούριο, από τον προμαχώνα Aχιλλέα.

Μουσικά Παλαμήδεια Ναύπλιο, Mousika Palamidia Nafplio, δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια Ναύπλιο, traditional folk music Nafplio

37.565683643191, 22.796351909637