BACK TO ALL

Βουλευτικό - Canto Soave & Μυστική Μουσική, 19 Ιανουαρίου 2019

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, το φημισμένο σύνολο "Canto Soave" μας προσφέρει μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά. Θα μας παρουσιάσει τη Μυστική Ζωή και τη Μυστική Μουσική, από γυναίκες μουσικούς στην Ιταλία του 17ου αιώνα!

Με αφετηρία την Musica Secreta, που άνθησε στην αυλή του Δούκα Alfonso d’ Este της Ferrara, και αντλώντας έμπνευση από τις συναρπαστικές μυστικές ζωές των τραγουδιστριών και συνθετριών, που διέπρεψαν στις αυλές της Φλωρεντίας, της Βενετίας και της Ρώμης, οι λυρικές τραγουδίστριες Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Νατάσσα Αγγελοπούλου (σοπράνο) και Έφη Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο, θεόρβη) και η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα, ταξιδεύουν στην Ιταλία του 17ου αιώνα και εξερευνούν τη φωνητική μουσική, που γράφτηκε από γυναίκες συνθέτριες ή για γυναικείες φωνές, των Luzzascho Luzzaschi, Claudio Monteverdi, Salamone Rossi, Sigismondo d’ India, Girolamo Frescobaldi, Francesca Caccini, Luigi Rossi, Girolamo Kapsberger και Barbara Strozzi.

Έναρξη
20:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Στην συναυλία συμμετέχει το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου "Συμφωνία", υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.
Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Canto Soave Nafplio

37.565683643191, 22.796351909637