BACK TO ALL

Τολό - Ιδανικές διακοπές

Τολό, φιλόξενο μέρος ιδανικών διακοπών
Παραλία, ήλιος, πιτσιρίκια να παίζουν στην άμμο, απογευματινές βόλτες με το παγωτό στο χέρι στην Μπουμπουλίνας και τη Σέκερη… Οι αναμνήσεις από τις διακοπές στο Τολό, αν και γλυκές, έχουν πάντα γεύση θαλασσινού αλατιού.

Αγαπητό σε όλους
Το Τολό το ξέρουν άπαντες: εκτός από τους φιλόξενους μόνιμους κατοίκους του (που ομολογουμένως πολύ τους ζηλεύουμε όσοι ζούμε στις μεγαλοπόλεις), πολλοί είναι εκείνοι που διατηρούν στην περιοχή τα μόνιμα εξοχικά τους και ακόμα περισσότεροι, όσοι το προτιμούν για την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, ένα είναι βέβαιο: το παραθαλάσσιο χωριό του Τολού ανήκει στους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς.

Εδώ βρίσκεις τα πάντα
Και όχι τυχαία, αφού η περιοχή προσφέρει ό,τι ποθήσει η ψυχή σου. Παραδοσιακή φιλοξενία (που όλοι αποζητάμε), φυσική ομορφιά, ιδανική γεωγραφική θέση για εκδρομές στους πέριξ αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά ωραία, πεντακάθαρη θάλασσα!
Όσο για τη διαμονή, αν δεν ανήκετε στους τυχερούς με τα οικογενειακά εξοχικά, εδώ βρίσκετε τεράστια ποικιλία από ξενοδοχεία, επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια. Ρωτάτε για το φαγητό; Δεν χρειάζεται! Υπάρχει εξίσου μεγάλη ποικιλία επιλογών στο τι θα φάτε (ψαράκι φρέσκο, κρέας ντόπιο, γρήγορο φαγητό), ενώ οι λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείτε -τα καφέ και τα μπαρ του Τολού, άλλωστε, φημίζονται...

Διακοπές χωρίς… αυτοκίνητο
Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες εδώ θα βρείτε τον καλοκαιρινό σας παράδεισο, καθώς τα παιδάκια σας θα παίζουν με τις ώρες στην Ψιλή Άμμο και θα βρίσκετε οτιδήποτε χρειαστείτε μέσα στα πόδια σας, χωρίς να μπαίνετε καν στο αυτοκίνητο. Ποιος θέλει να οδηγάει στις διακοπές του;
Και δεν αναφέρομαι μόνο στους οικογενειάρχες, αλλά και στα ζευγάρια, στους μεγαλύτερους ανθρώπους, για τους οποίους η οδήγηση δεν είναι παρά βάσανο κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού ή ακόμα στις παρέες νέων αγοριών και κοριτσιών, που δεν διαθέτουν καν μεταφορικό μέσο.
Δεν σας γράφω παραπάνω. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Τολό! Ραντεβού στην παραλία!

Αυτό το ξέρατε;
-Από το Τολό μπορείτε να επισκεφτείτε την Αρχαία Ασίνη, την Επίδαυρο, την Τίρυνθα, τις Μυκήνες, το Ναύπλιο ενώ κρουαζιερόπλοια σας οδηγούν στις Σπέτσες, την Ύδρα, τον Πόρο, την Μονεμβασιά, μέχρι και το Ναύπλιο
-Ενώ η σύγχρονη ιστορία του Τολού ξεκινά το 1830, όταν δημιουργήθηκε η κοινότητα Μινώα, υπάρχει αναφορά του κόλπου του Τολού στον Όμηρο!
Ψιλή Άμμος, η παραλία του Τολού, θεωρείται μία από τις πλέον αγαπημένες του Ναυπλίου. Εκτός από την χρυσαφένια άμμο του, άλλο ένα ατού της είναι τα θαλάσσια σπορ, που μπορεί να κάνει κανείς εκεί.
-Με το καραβάκι μπορείτε να επισκεφτείτε και άλλες παραλίες, όπως η Πλάκα και το Κονδύλι.

Tip
Μην ξεχάσετε να πάρετε ένα βαρκάκι, με προορισμό τα δύο ακατοίκητα νησάκια, Ρόμβη και Κορωνίδα, στο εσωτερικό του κόλπου του Τολού. Στην Κορωνίδα, ανάψτε κεράκι στο βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Στο νησάκι υπήρχε παλιά ιερά μονή, που λετουργούσε ως ιερατικό διδασκαλείο, για αυτό θα ακούσετε και την ονομασία Δασκαλειό.
Στη Ρόμβη είχε στήσει το αρχηγείο του ο Βενετός αρχηγός των ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων, ο στρατηγός Φραγκίσκος Μοροζίνι, με σκοπό να απελευθερώσει το Ναύπλιο από τους Τούρκους.

Πώς θα φτάσετε
Απόσταση από το Ναύπλιο: 12Km
Δρόμος: Επαρχιακός (καλός)
Διόδια: Δεν υπάρχουν
Εκτιμώμενος Χρόνος : Περίπου 15 λεπτά
Με αυτοκίνητο
Μπορείτε να οδηγήσετε ακολουθώντας τις πινακίδες. Από την Λεωφ. Ασκληπιού στο Ναύπλιο, φτάνοντας στον κυκλικό κόμβο της Αγ. Ελεούσας, στρίβεις δεξιά προς Τολό.
Με ΚΤΕΛ
Το δρομολόγιο Ναύπλιο-Αρχαία Ασίνη-Τολό, το καλοκαίρι κάνει στάση και στην Ψιλή Άμμο! Καθημερινά υπάρχουν πολύ συχνά δρομολόγια, τα οποία μπορείς να δεις εδώ

holidays in Tolo, διακοπές Τολό, διακοπές Ναύπλιο, Nafplio vacations
holidays in Tolo, διακοπές Τολό, διακοπές Ναύπλιο, Nafplio vacations
holidays in Tolo, διακοπές Τολό, διακοπές Ναύπλιο, Nafplio vacations
holidays in Tolo, διακοπές Τολό, διακοπές Ναύπλιο, Nafplio vacations
holidays in Tolo, διακοπές Τολό, διακοπές Ναύπλιο, Nafplio vacations

37.5232, 22.8619