BACK TO ALL

Πρόνοια Ναυπλίου - Βιωματική ξενάγηση και δρώμενα, 30 Μαΐου 2019

Η Ομάδα Locales παρουσιάζει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης στην Πρόνοια Ναυπλίου το εγχείρημα ανάδειξης μιας κρυμμένης γειτονιάς που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης: την Πρόνοια και τις γειτονιές της με τα προσφυγικά ονόματα, τα Ρώσικα και τα Κρητικά. Αυτό συνιστά το πρότζεκτ υποβρΗΧΕΙΟ.

"Όταν κάποιος περπατά αργά, ο χώρος, τα συστατικά του, υλικά και άυλα, οι σιωπές, οι γεύσεις, οι μυρωδιές, τα χρώματα, οι ήχοι, οι κραδασμοί των βημάτων, όλα βυθίζονται στο σώμα, το συνεγείρουν, το εγείρουν... Έτσι, κάθε πεζοπορία λειτουργεί αναστοχαστικά και ο περίπατος γίνεται τέχνη, αναδημιουργία." (Καφάογλου, H., 2016, Πεζός, ένας μικρός επαναστάτης, Εκδόσεις Υψιλον, σ.32).

Σε μια τέτοια περιπλάνηση στα στενά της Πρόνοιας γεννήθηκε η ιδέα για το project υποβρΗΧΕΙΟ. Ο τρόπος που οι υπεύθυνοι θέλησαν να ''ακουστούν'' αυτές οι γειτονιές, είναι μέσα από ιστορίες των κατοίκων τους, αλλά και μέσα από την ανάδειξη κάποιων άγνωστων σημείων με εικαστικό ή μουσικό τρόπο.
Ο στόχος είναι διπλός: πρώτον να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των κατοίκων της γειτονιάς και δεύτερον να στραφούν τα βλέμματα των κατοίκων του Ναυπλίου, αλλά και των περαστικών, στις ομορφιές (ή και όχι) ενός κρυμμένου προαστίου.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, όπου θα μεταφερθεί στους επισκέπτες εκείνης της ημέρας το βίωμα του πρώτου αυτού περιπάτου στην Πρόνοια. Εργαλεία; Ένας χάρτης, η σιωπή και όλες μας οι αισθήσεις ανοιχτές...

Σημείο συνάντησης
Πλατεία Εθνοσυνέλευσης, Ναύπλιο

Ώρες διεξαγωγής
Α' Μέρος: 17.30 - 20.00, Σιωπηλός περίπατος και δρώμενα
Β' Μέρος: 20.00 - 21.30, Αφηγήσεις ιστοριών σε σπίτια κατοίκων
Γ' Μέρος: Καληνύχτα με ρεμπέτικο γλέντι στο μαγαζί του Μάριου, στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης

Είσοδος
Ελεύθερη
* Υποχρεωτική η τηλεφωνική κράτηση στο 6937895789 (Ελπίδα) ή στο email:elpida.komianou@gmail.com
Άνθρωποι με κινητικά προβλήματα θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν μόνο ένα μέρος του project και όχι ολόκληρο.

Συντελεστές
Καλλιτεχνικός διευθυντής - Σκηνοθέτης: Άλκηστις Βασιλάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Κατσίρης 
Παραγωγός, Διευθυντής Παραγωγής, Οικονομικός διευθυντής: Χαιρετάκη Ειρήνη 
Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ελένη Δριβάκου και Ελπίδα Κομιανού
Υπεύθυνη γραφικών: Μυρτώ Λάτζα 
Υπεύθυνη εικαστικών εγκαταστάσεων: Κόρδαρη Αναστασία 
Φωτογράφος: Maite Martinez Gonzalez 
Τεχνικός Σκηνής: Χρήστος Κατσίρης

Tip
Να θυμηθώ να φορέσω αθλητικά παπούτσια και να είμαι στην ώρα μου...

Αυτό το ήξερες;
Η ομάδα Locales, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, από την Άλκηστη Βασιλάκου, Ειρήνη Χαιρετάκη και τον Χρήστο Κατσίρη, στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Άλκηστης Βασιλάκου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κυρία Μαρία Βελιώτη και Άννα Τσίχλη. Η εργασία αυτή βρίσκεται υπό την εποπτεία της διδάσκουσας Άννας Τσίχλη στα πλαίσια του μαθήματος "Θεατρική Παραγωγή". Παράλληλα, θα πάρει μέρος στο Φεστιβαλάκι θεατρικής παραγωγής, με το project υποβρΗΧΕΙΟ.
Το δρώμενο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιαίων.

Πρόνοια Ναυπλίου, Pronoia Nafplio, Pronia Nafplio project, Βιωματικός περίπατος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Experiential walk in Pronia Nafplio

37.563936241546, 22.809685821447