BACK TO ALL

Φουγάρο - Jolly Jumper & Big Moe Live, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Fougaro entrance Nafplio, είσοδος Φουγάρο Ναύπλιο

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022, το Fougaro Art Center υποδέχεται τους Jolly Jumper και Big Moe ζωντανά, για ένα μουσικό ταξίδι εποχής, σε περασμένες δεκαετίες, για τους λάτρεις του κλασικού μπλουζ και όχι μόνο...

Jolly Jumper είναι ένας προικισμένος τραγουδιστής, με χαρακτηριστικά δυνατή φωνή. Στον ήχο της φυσαρμόνικάς του συνυπάρχουν επιρροές από τους Little Walter, Sonny Boy Williamson και James Cotton, ενώ η κιθαριστική του τεχνοτροπία πλησιάζει αυτή του Blind Boy Fuller.
Ο Big Moe παίζει ηλεκτρική κιθάρα από τα μισά της δεκαετίας του '60, με επιρροές από τους Buddy Guy και Freddie King και ακουστική, που θυμίζει μουσικούς σαν τους Lightning Hopkins, Mississippi John Hurt και John Jackson. Ο Moe παίζει ακόμα μαντολίνο και slide steel guitar και τραγουδάει σαν τον Tom Waits σε μια ευτυχισμένη του μέρα.
Η κιθάρα και η φυσαρμόνικα είναι ένας παραδοσιακός συνδυασμός στην ιστορία του μπλουζ και οι Jolly Jumper και Big Moe τον χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Η προσέγγισή τους στο κλασσικό ακουστικό μπλουζ γίνεται με σεβασμό και πρωτοτυπία, και η σχέση τους με τα ακροατήρια αναπτύσσεται μέσα από την ευαισθησία, που εκπέμπεται από το παίξιμό τους, στα τόσα χρόνια που είναι μαζί. Με τη μουσική και τα τραγούδια που επιλέγουν, μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες του '20, του '30, και του '40 παρουσιάζοντας πολλά και διαφορετικά στυλ παιξίματος και τραγουδιού. Περισσότερο γνωστοί έγιναν στους κύκλους των φίλων του μπλουζ, μέσα από την εκπομπή του Λ. Αντωνόπουλου "Μουσικοί του Κόσμου" για τη ΝΕΤ, παίρνοντας μέρος μαζί με τον Louisiana Red και το ρεμπέτικο σχήμα "Ταξίμι" στην παραγωγή "Λειτουργία Πάθους".
Κοινή διαπίστωση από τις εμφανίσεις τους είναι, ότι οι Jolly Jumper και Big Moe είναι πραγματικοί entertainers, οι οποίοι περνάνε καλά παίζοντας παρέα και δεν μας αφήνουν άλλο περιθώριο, παρά να περάσουμε και εμείς καλά μαζί τους!...

Jolly Jumper & Big Moe Live
Jolly Jumper & Big Moe Live

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, μετά τις 22:00

Είσοδος
Με εισιτήριο 10 €

Κρατήσεις - επικοινωνία
Fougaro Café-Bistrot, Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Τ +30 27520 47347  | M +30 694 6594588
Ε info@fougaro-cafe.gr

Αυτό το ήξερες;
Οι Jolly Jumper & Big Moe, αυτό το φανταστικό μπλουζ δίδυμο, μετράει ήδη 28 χρόνια επιτυχημένης πορείας μαζί, δίνοντας πάντα τον καλύτερό τους εαυτό!
Μετά την περιοδεία τους στη Νορβηγία, τον Δεκέμβριο έρχονται για λίγες εμφανίσεις στην Αθήνα και το Ναύπλιο.

37.571819217595, 22.821060419083