BACK TO ALL

Βουλευτικό - "Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών", 24-30 Νοεμβρίου 2021

Εύζωνες Προεδρικής Φρουράς, Evzones Hellenic Presidential Guard

Μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στις ισόγειες αίθουσες του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, με τίτλο "Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών", από τις 24 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο της Προεδρικής Φρουράς, μέσα από τον φακό της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το έτος 2010.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα. Την οπτικοακουστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα αυθεντικά Ευζωνικά υλικά, τσαρούχια και φουστανέλα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους θεατές να τα αγγίξουν και να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του εξέχοντος Σώματος.
Επίσης, θα εκτίθενται σπάνιες, βιωματικές καταθέσεις των Ευζώνων, που συγκέντρωσε η φωτογράφος, μεταφέροντας με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα των ανθρώπων πίσω από τη στολή. Μέσα από τα έργα, προβάλλεται με σεβασμό και ευθύνη η σκληρή καθημερινότητα, το απέραντο αίσθημα τιμής και η αμέριστη αφοσίωση στο καθήκον.
Ξεναγός στην εικαστική εμπειρία θα είναι η φωτογράφος, για να μοιραστεί ιστορίες από την φωτογραφική παραγωγή και να εξηγήσει όσα δεν χωρούν στις γραπτές περιγραφές.

Η φωτογράφος
Η Δήμητρα Χατζηαδάμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου και διδάχτηκε την τέχνη της φωτογραφίας από τον Στράτο Καλαφάτη. Κατόπιν ολοκλήρωσε τις φωτογραφικές σπουδές της στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύθηκε στις εφαρμοσμένες τέχνες. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται πλέον στην Αθήνα και συνεργάζεται με πολυάριθμες πρεσβείες και με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ως διαπιστευμένη φωτογράφος από το 2010. Επιπλέον, η σπουδαία φωτογραφική παραγωγή της, με την Ι.Μητρόπολη Ιλίου, ανέδειξε την αίγλη και την ανεκτίμητη αξία των ιερών κειμηλίων και των ναών της μητρόπολης.

Δήμητρα Χατζηαδάμ, Dimitra Hatziadam
Δήμητρα Χατζηαδάμ με τσολιάδες, Dimitra Hatziadam tsoliades

Διάρκεια έκθεσης
Από τις 24 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Εγκαίνια της έκθεσης
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

Ώρες λειτουργίας
Από τις 11:00 έως τη 13:30 και από τις 18:00 έως 21:00
Τρίτη απόγευμα κλειστά.

Χώρος διεξαγωγής
Βουλευτικό

Είσοδος
Ελεύθερη
Πρόσβαση σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς των υγειονομικών πρωτοκόλλων για κλειστούς χώρους και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αυτό το ήξερες;
Υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμένων ξεναγήσεων σε σχολικά τμήματα.
Η έκθεση έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε 17 πόλεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκεπτών και μαθητών. Καταθέτοντας την ιστορία πίσω από την κάθε φωτογραφία, η φωτογράφος ήταν εκεί για να απαντά σε ερωτήσεις και σχόλια, με σκοπό η Προεδρική Φρουρά, να γίνει προσβάσιμη στο βλέμμα του κόσμου.
Η Προεδρική Φρουρά μετρά ως σήμερα 152 χρόνια τιμημένης πορείας.
Συμπληρωματική πηγή: Militaire.gr

Τσολιάδες Προεδρική Φρουρά, Hellenic Presidential Guard tsoliades
Τσολιάδες Βρακοφόροι Προεδρικής Φρουράς, Hellenic Presidential Guard tsoliades vrakofori

37.565683643191, 22.796346545219