BACK TO ALL

Βουλευτικό - Έκθεση "Σώμα", 26 Ιουλίου - 9 Αυγούστου 2020

Στο Ναύπλιο, στην ισόγεια αίθουσα του Βουλευτικού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Καλοκαίρι 2020" του Δήμου Ναυπλιέων, φιλοξενείται από 26 Ιουλίου έως και 9 Αυγούστου 2020 Έκθεση Ζωγραφικής - Χαρακτικής της Αριάδνης Μπαλαλά και της Μαρίνας Μπόμπου, με τίτλο "Σώμα". Δύο νέες εικαστικοί με τόπο καταγωγής και διαμονής το Ναύπλιο, δημιουργούν έργα ζωγραφικά και χαρακτικά. Συνθέτουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και ξαναφτιάχνουν το Σώμα. Το Σώμα ως ζωτικό όργανο ως σάρκα, ως κάλυμμα, ως ολότητα και, τελικά, ως ταυτότητα. Το Σώμα ως αντικείμενο στατικό και ιστορικό, ως πηγή ζωής και πόνου, μιας όμορφης θηλυκότητας στον κόσμο της αποσύνθεσης...
Η Αριάδνη παρουσιάζει ζωγραφικά έργα. Το εικαστικό της μέσο είναι η ζωγραφική και οι εγκαταστάσεις και βασική της θεματολογία αποτελεί η ανθρώπινη φύση μέσα από τη θηλυκή φιγούρα. Παρουσιάζει τη θηλυκή φιγούρα μέσα από πολυσημαινόμενα σχήματα, διφορούμενα. Κυριαρχούν οι καμπύλες αλλά ταυτόχρονα υπονοείται η σύνδεση του θηλυκού με τον κόσμο του αρσενικού. 
Η Μαρίνα παρουσιάζει έργα χαρακτικά. Η θεματολογία της είναι το σώμα ως άψυχο αντικείμενο, η κακοποίηση και ο διαμελισμός. Στα έργα της Μαρίνας το ανθρώπινο σώμα παρουσιάζεται διαμελισμένο, μέλη του σώματος εμφανίζονται ως αντικείμενα ενώ υπάρχουν έργα με έντονα χρώματα ή γκρίζα.

Διάρκεια έκθεσης
Από τις 26 Ιουλίου έως και 9 Αυγούστου 2020

Χώρος διεξαγωγής
Βουλευτικό, ισόγεια αίθουσα Δημοτικής Πινακοθήκης 

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά, 11:00 - 14:00 & 19:30 - 22:30

Είσοδος
Ελεύθερη

Αυτό το ήξερες;
Την έκθεση έχει επιμεληθεί η εικαστικός Βασιλική Σαγκιώτη.
Οι κυρίες Μπαλαλά και Μπόμπου είναι νέες εικαστικοί καλλιτέχνες, που έχουν κοινό σημείο αναφοράς το Ναύπλιο, έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 10 ομαδικές εκθέσεις κι έχουν εκθέσει πάλι τα έργα τους στον ίδιο χώρο έναν χρόνο πριν, στα πλαίσια της νύχτας των Μουσείων.

Έκθεση Ζωγραφικής Σώμα Ναύπλιο, Painting exhibition Soma Nafplio
Έκθεση Ζωγραφικής Σώμα Ναύπλιο, Painting exhibition Soma Nafplio

37.565683643191, 22.796351909637