BACK TO ALL

Πελοπόννησος - Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Γευσιγνωσία κρασιού, Wine tasting

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 γιορτάζουμε τον οινοτουρισμό, με την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού! Σας προσκαλούμε στα επισκέψιμα οινοποιεία των "Δρόμων του Κρασιού Πελοποννήσου", για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές. Με αφετηρία το Ναύπλιο και τα οινοποιεία της Αργολίδας, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι στους Δρόμους Κρασιού...

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού (European Day of Wine Tourism) -πλέον παγκόσμιος θεσμός- γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Συμμετέχουν τα οινοποιεία, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα. Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.
Η μεγαλύτερη Ένωση οινοπαραγωγών στον ελλαδικό χώρο, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) στηρίζει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο και προάγει τις σχετικές εκδηλώσεις.

Στην Πελοπόννησο, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 13/11/22, έχουν δηλώσει -μέχρι στιγμής- ότι θα συμμετέχουν με εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες τα παρακάτω Οινοποιεία μέλη της ΕΝΟΑΠ (αναμένονται περισσότερα): 
Αργολίδα
Κτήμα Σκούρας, Παπαντώνης, Κορονιώτης
Αρκαδία
Κτήμα Τσέλεπος, Κτήμα Τρουπή
Αχαΐα
Achaia Clauss, Acheon winery, Τετράμυθος, Ρούβαλης
Ηλεία
Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Μπριντζίκη, Κτήμα Δρούβα
Κορινθία
Κτήμα Παλυβός, Κτήμα Γκόφας, Κτήμα Ράπτη, Λαφαζάνης, Κτήμα Νέμειον, Κτήμα Μπαραφάκας, Κτήμα Μπαϊρακτάρης, Κτήμα Σελλάς

Ελάτε να χαρούμε τη φύση και τον αμπελώνα της Πελοποννήσου στα πανέμορφα χρώματα του Φθινοπώρου και να δοκιμάσουμε τα κορυφαία κρασιά των Οινοποιών της Πελοποννήσου, με ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ως το απόγευμα!

Γευσιγνωσία κρασιού, Wine tasting
Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2022, European Day of Wine Tourism 2022

Ημερομηνία - Ώρα
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, 10:00 έως 18:00

Πληροφορίες - Σύνδεσμοι
Peloponnese Wine Roads
Μέσα από επιλεγμένες διαδρομές που διασχίζουν τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, οι δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου σας φέρνουν πιο κοντά σ’ έναν από τους αρχαιότερους αμπελώνες παγκοσμίως, για να γνωρίσετε τον κόσμο του κρασιού σε 40 ονομαστά οινοποιεία.
Η οινοτουριστική σελίδα της ΕΝΟΑΠ με νέα από τα επισκέψιμα οινοποιεία - μέλη της: https://www.facebook.com/PeloponneseWineRoads/

Αυτό το ήξερες;
Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 1998 με έδρα την Τρίπολη. Η ΕΝΟΑΠ αποτελεί τη μεγαλύτερη Ένωση οινοπαραγωγών στον ελλαδικό χώρο και αριθμεί στις μέρες μας 60 μέλη με τάσεις συνεχούς διεύρυνσης και δυναμικής παρουσίας.
Η ΕΝΟΑΠ στηρίζει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο, συμμετείχε στην κατάρτιση του Εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού, διοργανώνει εκθέσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τη βοήθεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παρουσιάσεις, MasterClasses για την προβολή των κρασιών στον Καναδά και στις ΗΠΑ, φιλοξενεί και ξεναγεί παράγοντες του διεθνούς οινικού χώρου, δημοσιογράφους, sommelliers, masters of wine, επαγγελματίες της εστίασης, εισαγωγείς και εμπόρους οίνου.

37.689661739526, 22.654666900635