BACK TO ALL

Αναπλιώτικο καρναβάλι 2019 - Όλη η πόλη… μια σκηνή

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων, που φέτος έχουν το θέμα "Όλη η πόλη… μια σκηνή", ξεκίνησαν με το άνοιγμα του Τριωδίου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019. Οι εκδηλώσεις φέτος θα ολοκληρωθούν με την Τελετή Λήξης του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
Στο Ναύπλιο τις απόκριες τις έχουμε ταυτίσει με το "Βενετσιάνικο Ναύπλιο" (ενθύμιο της ενετικής παρουσίαςένα δρώμενο, που προκαλεί τη φαντασία μας και μας μεταφέρει στην εποχή της Γαλανοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, σε μία εποχή σημαντική για τον τόπο μας, αφού σημάδεψε το Ναύπλιο πολιτιστικά και ιστορικά. Αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κυρίως στην πόλη του Ναυπλίου και του Τολού. Γλέντια, όμως, πραγματοποιούνται σε κάθε χωριό, με την φροντίδα και την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.
Η Καθαρά Δευτέρα πάντα βρίσκει τους ντόπιους και τους επισκέπτες στην εξοχή για το πέταγμα του  χαρταετού, με την παραλία Καραθώνα να έχει την τιμητική της. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ναύπλιο, Ώρα 11:30
Οι ντελάληδες του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, στο άνοιγμα του Τριωδίου, επισκέπτονται γειτονιές της πόλης και διαλαλούν την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής. Καλούν μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς.
Άλλη μια χρονιά, με το άνοιγμα του Τριωδίου, το παραδοσιακό Γαϊτανάκι έχει την τιμητική του! Από την Πλατεία Καποδίστρια, πολιτιιστικοί Σύλλογοι και χορευτικές ομάδες, κρατώντας τα πολύχρωμα γαϊτανάκια τους χορεύουν κυκλικά, συμβολίζοντας το πνεύμα της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ομόνοιας και τερματίζουν στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζοντας να μας διασκεδάζουν.
Γι' αυτή την πρώτη Κυριακή, το φετινό πρόγραμμα έχει στη συνέχεια την Ερωφίλη και την Αφεντούλα Ραζέλη να συναντούν την ορχήστρα Smyrna! Οι ερμηνεύτριες έχοντας αρκετά χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, συνοδεύουν με τις χαρακτηριστικές φωνές τους την πολλά υποσχόμενη ορχήστρα Smyrna, με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ έναν πολιτισμό, που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Αυτή η ιδιότυπη γυναικεία συμμαχία μας παρασύρει σ’ ένα μουσικό πρόγραμμα, όπου δένουν αρμονικά το χτες με το σήμερα.
Δρέπανο, ώρα 18:00
Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων καλωσορίζουν την Αποκριά αναβιώνοντας το έθιμο της φωτιάς. Παραδοσιακά εδέσματα, χορός, κέφι και ακούσματα της Αποκριάς είναι οι πρωταγωνιστές της βραδιάς...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
Ναύπλιο, ώρα 10:30 – 11:30
Θεατρικό δρώμενο με ξυλοπόδαρους και θέατρο δρόμου, στον πεζόδρομο ΟΣΕ - Πάρκο Κολοκοτρώνη, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019
Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 18:00
Αποκριάτικο πάρτυ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Κυλικείο Αναψυκτηρίου Κολυμβητηρίου, ώρα 18:30
Αφήγηση παραμυθιού "Ο Αρλεκίνος" και κατασκευή από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Δον Πινέλο" στον χώρο του αναψυκτηρίου "Σφυρίχτρα".
Ίρια, ώρα 20:00
Αποκριάτικος χορός "Στο μπρίκι", στην πλατεία Ιρίων, με dj και animateur για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Παραλίας Ιρίων.
Ταβέρνα Αλέξανδρος, Προφήτης Ηλίας, ώρα 20:30
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου πραγματοποιεί τον αποκριάτικο χορό του, με λαχειοφόρο αγορά και πολλά δώρα.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Νέα Τίρυνθα, ώρα 19:30
Βραδιά γλεντιού στην κεντρική πλατεία, με το αποκριάτικο άναμμα της φωτιάς, μουσική, χορό, παραδοσιακά φαγητά παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού, από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Τίρυνθας.
Κάντια, Ταβέρνα Τζαβάρας, ώρα 20:00
Οι Σύλλογοι  Γονέων - Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου διοργανώνουν τον αποκριάτικο χορό τους, με Animateur για τους μικρούς μας φίλους, πλούσια δώρα, μουσική με dj και πολύ κέφι.
Πυργιώτικα, κοσμικό κέντρο "Τα Παλιά Κιούπια", ώρα 20:30
Αποκριάτικος χορός του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Ναύπλιο, παλιά πόλη, ώρα 12:00

Η χορευτική ομάδα των "Φίλων του ΠΛΙ" συμμετέχει στο καρναβάλι του 2019 με εικόνες της παλιάς αποκριάς
Ταβέρνα Αλέξανδρος, Προφήτης Ηλίας, ώρα 12:00
Ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Ναύπλιο, παλιά πόλη, ώρα 16.00
Ακούσατε!...ακούσατε!... Ουρανοκατέβατοι καλούν την Άνοιξη με τύμπανα, φωνές και σώματα αγκαλιές...
Κάντια, ώρα 18:30
Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας με τη δύναμη της φωτιάς και σε ξέφρενο αποκριάτικο κλίμα, με άφθονο φαγητό και ποτό, πλέκει το γαϊτανάκι του στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018
Ναύπλιο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, Ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, μασκαράδες, γαϊτανάκι, τσικνίσματα και πολύ κέφι.
Δρέπανο, Δημοτικό Σχολείο, Ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου αναβιώνουν το έθιμο της Αποκριάς γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη.
Ναύπλιο, Τριανόν, Ώρα 17:00 - 20:00
Τρίωρο εργαστήρι κατασκευής κούκλας, εμψύχωση και δραματοποίηση. Ανάμεσα στο τσίκνισμα ας "χορέψουμε" με κούκλες...
Άγιος Αδριανός, ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Αδριανού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, διοργανώνουν τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019
Πανταζής Royal, ώρα 18:30
Ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου μας περιμένει για άλλη μια χρονιά, στον αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Μικροί και μεγάλοι φορώντας τα κοστούμια τους, πετώντας σερπαντίνες, πιάνονται από το γαϊτανάκι και ξεφαντώνουν! Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται zumba kids και face painting και μια διαδραστική παράσταση διάρκειας 30 λεπτών, που θα μας μεταφέρει στα έθιμα των Αποκριών ανά τον κόσμο.
Παναρίτι, ώρα 19:00
Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιές, σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί στην πλατεία του χωριού.
Τολό, Κοσμική Ταβέρνα "Ζορμπάς", ώρα 20:30
Ετήσιος Αποκριάτικος χορός των μελών του Κ.Α.Π.Η.
Τολό, Disco Gorilla, ώρα 21:00
Αποκριάτικος χορός των μαθητών του Γυμνασίου Δρεπάνου.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00
Τα παιδιά ζωγραφίζουν χαρταετούς. Το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, δημιουργεί υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι χαρταετού. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας ευφάνταστους χαρταετούς και στολίζοντάς τους με πολύχρωμες "ουρές", οι οποίες θα μεταφέρουν στον ουρανό μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, που τα παιδιά θα έχουν γράψει πάνω τους. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι ζωγραφισμένοι χαρταετοί θα χαριστούν στα παιδιά για να τους πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα, πλημμυρίζοντας τον Αναπλιώτικο ουρανό με ομορφιά και θετικά μηνύματα προς όλους τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες της. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Εικαστικός κ. Μάγδα Μάρα.
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 19:00
Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού παρουσιάζει δρώμενα, τραγούδια και χορούς εμπνεόμενα από τη λαϊκή παράδοση.
Ναύπλιο, Παλιά Πόλη, ώρα 20:30
Η ομάδα καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, οι περίφημοι Hellix Action Theatre, περπατούν στα δρομάκια της παλιάς πόλης συνοδεύοντας τις κυρίες με στολές εποχής, ζωντανεύοντας το βενετσιάνικο κλίμα για τους κατοίκους και επισκέπτες μας.
Πυργιώτικα, Εστιατόριο – Ταβέρνα "Τα κιούπια", ώρα 20:30
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του με ζωντανή μουσική.
Ασίνη, ώρα 17:00
Το  Σωματείο "Το Καστράκι, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής", στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει "Το γαϊτανάκι της Ασίνης". Χορεύοντας και τραγουδώντας, ξεκινά από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, περνά από τ’ Αλώνια, την πλατεία της Ασίνης και ολοκληρώνει το χορό του στην έδρα του Σωματείου, το Δημοτικό Σχολείο Ασίνης.
Πουλακίδα, ώρα 19:00
Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Δαλαμανάρα, Πανταζής Royal, ώρα 18:00
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο κοσμικό κέντρο Pantazis Royal.
"Πανταζής" Κεφαλάρι, ώρα 20:00
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού "Η Αγία Μαρίνα" πραγματοποιεί τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στην κοσμική ταβέρνα Pantazis στο Κεφαλάρι, με πλούσιο μενού, πολύ κέφι και διασκέδαση.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
Αργολικό, ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αργολικού διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση με μασκαρέματα, πειράγματα, φωτιές, σουβλάκια, μουσική, άφθονο κρασί και πολύ χορό, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Άρια Ναυπλίου, ώρα 18:00
Αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με μουσική, χορό, άφθονο κρασί και τσικνίσματα.
Ίρια, ώρα 18:30
Το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων διοργανώνει στην κεντρική πλατεία ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι με φαγητό, κρασί και πολλή διασκέδαση!
Ναύπλιο, ώρα 19:00
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου, τραγουδά καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στα δρομάκια της πόλης μας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019
Χώρος "Δημιουργώ" (Αλικαρνασσού 10), ώρα 18:00

Ήθη και έθιμα. Αφήγηση εθίμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα παιδιά συμμετέχουν στην κατασκευή της παραδοσιακής γαλόπιτας!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019
Ασίνη, ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Τοπική Κοινότητα Ασίνης και το Σωματείο "Το Καστράκι, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής" διοργανώνουν αποκριάτικο χορό στο Δημοτικό Σχολείο Ασίνης.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019
Αγία Τριάδα, Γυμνάσιο, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίας Τριάδας διοργανώνουν αποκριάτικο χορό με τσικνίσματα και πολύ κέφι!
Ανυφί, 1ο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Αποκριάτικη σχολική γιορτή, στον αύλειο χώρο του Σχολείου
Νέα Τίρυνθα, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Τίρυνθας πραγματοποιεί την καθιερωμένη γιορτή του στο πλαίσιο εορτασμού της Αποκριάς.
Πυργιώτικα, ώρα 18:30
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων "Ο Άγιος Γεώργιος" μας προσκαλεί στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, ξορκίζοντας τα πνεύματα, καίγοντας τα ανθρώπινα πάθη. Γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν γκόγκες, το αγαπημένο φαγητό της Αποκριάς.
Fotonio Events & More, ώρα 19:30
"Ντύσου αλλιώτικα κι έλα στο χορό μας"! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου οργανώνει αποκριάτικο party στην αίθουσα Fotonio Events & More, με θέμα: "Τουρλού τουρλού και Φαντασία!"
Ναύπλιο, παλιά πόλη, ώρα 20:00
Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του ΔΟΠΠΑΤ, η Νεανική Χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ "Choirobics" και η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου "Tamperamento" με συνοδεία οργάνων, προσφέρουν κέφι και χαρά με τα τραγούδια τους στο παλιό Ναύπλιο και ενώνονται με τον κόσμο, για να γιορτάσουν την Αποκριά. Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21:00
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο cafe "Κεντρικόν", στην πλατεία Συντάγματος.
Αγία Τριάδα, ώρα 21:00
Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο εστιατόριο "Αγαμέμνων", με το συγκρότημα "Τρεις και Μία και το βιολί τους».

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00
Για 29η συνεχή χρονιά διεξάγεται το "Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού". Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου
Τριανόν, ώρα 17:00
Από το Κέντρο Λογοθεραπείας & Δημιουργικής Απασχόλησης "Δημιουργώ": Σε ένα γαϊτανάκι μπλέχτηκαν τραγούδια και παραμύθια. Τα παιδιά χορεύουν με τους μύθους και μαθαίνουν τις παραδόσεις μας.
Μιδέα, ώρα 18:00
Η Τοπική Κοινότητα και ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας "Η Αλκμήνη" μας προσκαλούν να αναβιώσουμε το έθιμο του Αρβανίτικου Γάμου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα, με έθιμα και την περιφορά του Αρβανίτικου Γάμου στα γύρω χωριά. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές, βραστό στα καζάνια και πολλά εδέσματα.
Βενετσιάνικο Ναύπλιο, ώρα 20:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Ομάδα κυριών και το Σωματείο "Φίλοι ΠΛΙ" μας προσκαλούν στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte… Παίζουν με το κοινό, "παγώνουν", προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre. Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας, όπου τα Ντόμινο με τους ήχους και το ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους! 
Λευκάκια, ώρα 20:00
Η Τοπική Κοινότητα Λευκακίων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με μασκαράδες, ζογκλέρ, φωτιές, χορό και πέταγμα αερόστατων, το πιο αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων, τα οποία εκτοξεύονται το ένα μετά το άλλο και κατακτούν τους αιθέρες.
Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, Fougaro le café, ώρα 21:00
Μασκέ party για μεγάλους! Θέμα: "Africa"!
Ταβέρνα "Αλέξανδρος" στον Προφήτη Ηλία, ώρα 21:00
Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας μας περιμένει όλους να γελάσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου του. 

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
Τολό, "Τολιανή Καρναβαλοχώρα", ώρα 10:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών ασχολουμένων με τον τουρισμό, διοργανώνουν στο κέντρο του Τολού αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι, για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά, στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή, που ξεκινά από την οδό Σέκερη. Γιορτάζουμε με παρέλαση καρναβαλιστών, διασκεδαστές, που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, face painting, κατασκευές μασκών και χαρταετών και πολλά υπέροχα σπιτικά κεράσματα.
Ναύπλιο, Παλιά Πόλη, ώρα 11:00
Ομάδα κυριών με ρούχα εποχής περπατούν στα σοκάκια της πόλης και φωτογραφίζονται μαζί σας!
Αραχναίο, ώρα 11:30
Αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού με σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί!
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00
Η Φιλαρμονική Ναυπλίου παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο, με κομμάτια latin, jazz, ρυθμούς και μελωδίες swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς! Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης
Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, ώρα 12:00
Στο "Ξύλινο", μασκέ party για παιδιά! Θέμα: "Africa".
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00
Η Σχολή Χορού Τάτση και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα παρουσιάσουν αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα.
Ανυφί, 5Χ5 Evolution Soccer Club, ώρα 20:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει το καθιερωμένο του αποκριάτικο γλέντι, στο 5Χ5 Evolution Soccer Club στο Ανυφί.

Καρναβαλική Παρέλαση, ώρα 17:00
Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Παλιά Νομαρχία) και διαμέσου της οδού Μπουμπουλίνας, με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο καταλήγει στο λιμάνι (Θέση Π). Καρναβαλιστές του Δρόμου από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου μας, αλλά και καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένοι από άρματα, σε ξέφρενα ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια, με τη συνοδεία της ομάδας Hellix Action Theatre συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση… με χορό και βεγγαλικά!
Συνεχίζουμε με συναυλία στην πλατεία Φιλελλήνων και με τους χορευτές του Paso Latino στην πλατεία Συντάγματος, σε ξέφρενους  ρυθμούς latin, salsa, bachata, animation.

Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019
Κούλουμα στον Δήμο Ναυπλιέων
Αγία Παρασκευή – Τσέλο, ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο προσφέρει κούλουμα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που συνοδεύονται με κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική.

Αναπλιώτικο καρναβάλι 2019, όλη η πόλη μια σκηνή, Nafplio carnival 2019

37.567162330181, 22.796393856881