BACK TO ALL

Ναύπλιο - Απόκριες 2015, “Ούνα φάτσα ούνα μάσκα”

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του ∆ήμου Ναυπλιέων είναι ξεχωριστές πέρα από κάθε άλλη χρονιά. Με τον τίτλο “Ούνα φάτσα ούνα μάσκα”, το Ναύπλιο φέτος, με την ευκαιρία της επετείου των 300 χρόνων από τη Βενετοκρατία, ενώνει τον Βενετσιάνικο Πολιτισμό με την Νεοελληνική Παράδοση. Την comedia dell’ arte με την επιθεώρηση, το θέατρο δρόμου και τον καραγκιόζη.
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με βασικούς πρωταγωνιστές 8 φιγούρες του βενετσιάνικου τότε και του ελληνικού σήμερα, τα θεατρικά δρώμενα, οι μικρές καθημερινές ιστορίες, τα καρναβαλικά τραγούδια, οι παρελάσεις, τα γλέντια, οι μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, οι συναυλίες και τα παιχνίδια συνθέτουν σε ένα μοναδικό ξεφάντωμα όλων των τεχνών μια ζωντανή σύνθεση της ιστορίας του Ναυπλίου και της σύγχρονης πραγματικότητας. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος - ο Αρλεκίτσος, ενσαρκώνει τους δυό παράλληλους χρόνους της Νapoli di Romania - της Βενετιάς τ’ Ανάπλι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 19.00 | Πρόνοια

Ο ∆ήµος Ναυπλιέων και ο ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία µε τον Σύλλογο «Φίλοι ΠΛΙ» και την Πύλη Πολιτισµού διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην Πρόνοια.

Οµάδες καρναβαλιστών θα ντελαλήσουν στις γειτονιές της πόλης προσκαλώντας τον κόσµο στο γλέντι που θα γίνει στην 25ης Μαρτίου, µε λαϊκή ορχήστρα, χορευτικές οµάδες, µεταµφιεσµένους, κρασί και χορό, σε µια λαϊκή αποκριάτικη γιορτή που µπορούµε να τη συνεχίσουµε στις ταβέρνες της Πρόνοιαας µέχρι το πρωϊ…

ώρα 19.00 | Νέα Τίρυνθα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας διοργανώνει λαϊκό γλέντι στην πλατεία Νέας Τίρυνθας µε φωτιές, µουσική, κρασί, εδέσµατα και πολύ χορό!

 

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 18.00 | ∆ρέπανο

Τα παιδιά του Γυµνασίου ∆ρεπάνου διοργανώνουν µασκέ χορό στο χώρο του Γυµνασίου.

 

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 11.00 - 13.00 | “Με ένα Καλειδοσκόπιο”

Εργαστήριο face painting για γονείς και παιδιά. Μαθαίνουµε πώς να µεταµορφωνόµαστε, µε την Αρίστη Κούρτολγου, στο «Με ένα Καλειδοσκόπιο».

ώρα 19.00 | Νέο Ροεινό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ροεινού στον προαύλειο χώρο του ∆ηµοτικού Σχολείου Νέου Ροεινού διοργανώνει το καθιερωµένο αποκριάτικο γλέντι µε φωτιές, κρασί και παραδοσιακά εδέσµατα.

ώρα 19.30 | Άγιος Αδριανός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αδριανού διοργανώνει στο χώρο του Συλλόγου,  λαϊκό αποκριάτικο γλέντι µε δωρεάν κρασί, παραδοσιακά εδέσµατα και σουβλάκια.

ώρα 21.00 | Φουγάρο

Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι µεταµφιεσµένων στη Γκαλερί του Φουγάρου. Είσοδος ελεύθερη.

 

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 12.00 | Ναύπλιο - Goodys

«Αποκριάτικες Μάσκες» µε την εικαστικό Αναστασία Παπαγεωργίου στα GOODYS Burger House από το «Με ένα Καλειδοσκόπιο».

ώρα 12.00 | Ανυφί

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου «Ο Μαη-Νικόλας» διοργανώνει  τη «Γιορτή της γκόγκας» στο κεντρικό καφενείο του χωριού. Θ’ αναβιώσουµε παλιά έθιµα και θα γευτούµε παραδοσιακές νοστιµιές όπως γκόγκες, γαλακτοµπούρεκα και άλλα εδέσµατα. Και η µεγάλη στιγµή της ηµέρας! Ένα όµορφο αµάξι µε δυο άλογα θα µας παραδώσει το καρναβαλικό ζευγάρι για να τελέσουµε τη στέψη και ν’ αρχίσει το γλέντι!!!

Σας περιµένουµε όλους.

 

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 19.00 | ∆ρέπανο

Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία ∆ρεπάνου µε λαµπαδηδροµίες.


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

ώρα 16.00 | Ναύπλιο

Εικαστικό εργαστήρι Βασιλική Σαγκιώτη

(Παλαιολόγου & Μικράς Ασίας, Ναύπλιο,

τηλ. 27520 25436).

Ελάτε στο χώρο του εικαστικού εργαστηρίου  να  µεταµορφωθείτε στους ήρωες του φετινού καρναβαλιού (Αρλεκίτσος, Κολοµπίνα, Καπιτάνο, ∆ηµοκράχτης, Μπέλλας κλπ) και να φτιάξετε µαζί µας τις µάσκες και τα κοστούµια τους για να µεγαλώσει η καρναβαλική µας παρέα.

 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 20.00 | Ναύπλιο

Η χορωδία του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ στους δρόµους και στις πλατείες του παλιού Ναυπλίου, σας ταξιδεύει µελωδικά σε latin ρυθµούς και µελωδίες, σε επτανησιακές καντάδες αλλά και σε παραδοσιακά ελληνικά αποκριάτικα τραγούδια.

∆ιδασκαλία-διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης.

ώρα 19.00 | Πυργιώτικα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει το αποκριάτικο γλέντι του στην πλατεία του χωριού, µε πολύ χορό, παραδοσιακά εδέσµατα και καύση Καρνάβαλου.

ώρα 19.00 | Μάνεση

Ο Επιµορφωτικός Σύλλογος Μάνεση «Γιώργος Καραµάνος» διοργανώνει αποκριάτικα παραδοσιακά δρώµενα: Παντρέµατα - ξεπαντρέµατα - Λουδοβίκος και γαϊτανάκι διαπλέκονται µε Ευρωπαϊκούς και latin ρυθµούς σε ένα τρελό αποκριάτικο ξεφάντωµα.

Τσίκνισµα, χορός, παραδοσιακά εδέσµατα, άφθονο κρασί και γλέντι µέχρι το πρωϊ...

 

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 11.00 | πλατεία Συντάγματος

Όπως κάθε χρόνο περιµένουµε τους φίλους µας στο «Παιχνίδι του κρυµµένου θησαυρού».

ώρα 19.30 | Ναύπλιο

Ο ∆ήµος Ναυπλιέων, ο ∆ΟΠΠΑΤ και το Σωµατείο «Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο»!!!

Οµάδες «Ντόµινο» και «Θέατρο ∆ρόµου» ξεκινούν το καρναβαλικό τους παιχνίδι, από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο ∆ρόµο και την Αµαλίας καταλήγουν στην πλατεία Συντάγµατος.

Εκεί όπου τα γραφικά µπαλκόνια της πλατείας µεταµορφώνονται σε βενετσιάνικες θεατρικές σκηνές, τα φώτα πέφτουν και η πλατεία γίνεται µια µεγάλη κερκίδα για να χωράει όλους µας.

Ακολουθεί η σαξoφωνίστρια ∆ιονυσία Γεωργιάδου και οι «Finger snap» υποσχόµενοι ένα αξέχαστο «πλατεία πάρτυ»!!!

ώρα 15.00 | στο κέντρο του Τολού

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεµόνων Τολού διοργανώνει παιχνίδια και πρωτότυπες κατασκευές για µικρά παιδιά, face painting µε καρναβαλική διάθεση, ενώ θα αναβιώσει µε πρωτότυπο τρόπο το έθιµο της κυρά Σαρακοστής.

Ο  εκδηλώσεις του Σαββάτου θα ολοκληρωθούν µε Καραόκε που διοργανώνει η νεολαία Τολού.

ώρα 19.00 | Ασίνη

Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Ασίνης.

ώρα 19.00 | Ίρια

Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Ιρίων.

ώρα 19.30 | Ναύπλιο

«Βενετσιάνικο Ναύπλιο» (θεατρικό δρώμενο)
«Πλατεία πάρτυ» με τη σαξoφωνίστρια ∆ιονυσία Γεωργιάδου και τους «Fingersnap»

ώρα 20.00 | Πλατανήτι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανητίου διοργανώνει το Σάββατο το βράδυ το καθιερωµένο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι του στην πλατεία του χωριού.

Για άλλη µια χρονιά θα έχουµε την ευκαιρία όλοι οι κάτοικοι του χωριού να ξεφαντώσουµε µε αναµµένες φωτιές, παραδοσιακές λιχουδιές, άφθονο κρασί και πολύ κέφι. Το µόνο που χρειάζεται είναι ο καθένας µας να έχει µαζί του καλή διάθεση και πολύ χαµόγελο, ώστε να γίνουµε όλοι µαζί µια παρέα που θα γλεντήσει µε την ψυχή της.

ώρα 20.00 | Μιδέα

Ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας «Η Αλκµήνη» σας προσκαλεί όλους στο έθιµο του «Αρβανίτικου γάµου» που θα πραγµατοποιηθεί στη Μιδέα. Ελάτε να διασκεδάσουµε, να τραγουδήσουµε και να χορέψουµε µε µουσικοχορευτικές επιλογές DJ στα δύο καταστήµατα του χωριού µας!!! Προσφέρεται δωρεάν βραστό κρέας!!!



Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ώρα 12.00 | Φουγάρο

Παιδικό Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι στη Γκαλερί του Φουγάρου µε ελεύθερη είσοδο για µικρούς και µεγάλους, µε εργαστήρια µάσκας από ανακυκλώσιµα υλικά και face painting.

ώρα 12.00 - 13.30 | Με ένα καλειδοσκόπιο

Το «Με ένα Καλειδοσκόπιο» κατασκευάζει µάσκες και χαρταετούς στην πλατεία Συντάγµατος µπροστά από το Τριανόν.

ώρα 12.30 | Ναύπλιο

Η Φιλαρµονική του ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ παρουσιάζει ρυθµούς και µελωδίες από την Ελλάδα και τον κόσµο. Swing, tango, vals, rumba, παραδοσιακά ελληνικά χορευτικά αλλά και επτανησιακές καντάδες, σε µια συναυλία - θεσµό στην πλατεία Συντάγµατος.

∆ιδασκαλία - διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης.

 

Καρναβάλι

Ο ∆ήµος Ναυπλιέων και ο ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία µε τη συντονιστική οµάδα φορέων της ∆ηµοτικής Ενότητας Ασίνης διοργανώνουν το Τολιανό Καρναβάλι.

ώρα 17.30 | Τολό
Έναρξη παρέλασης καρναβαλιστών και αρµάτων στο πνεύµα της παλιάς αποκριάς. Θα ακολουθήσει βράβευση του καλύτερου έρµατος και της πιο επιτυχηµένης αµφίεσης και κλήρωση µε πολλά δώρα!!

Ακολουθεί γλέντι µε ζωντανή µουσική και δωρεάν κρασί!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

ώρα 16.00 | Ναύπλιο
“ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΜΑΣΚΑ” | Καρναβαλική παρέλαση στο Ναύπλιο
Οι Βatuca µε τα κρουστά τους και το Θέατρο Εµπειρίας καλωσορίζουν τους καρναβαλιστές και τις µαριονέτες- κατασκευές στη γωνία Συγγρού και Αµαλίας. Καρναβαλιστές, µαριονέτες και πρώτος και καλύτερος ο ΑΡΛΕΚΙΤΣΟΣ συγκεντρώνονται στις πλατείες, Καποδίστρια, ∆ικαστικού Μεγάρου και Τριών Ναυάρχων.

ώρα 17.00
Η καρναβαλική πομπή διασχίζοντας τις οδούς Συγγρού και Μπουµπουλίνας, θα φτάσει χορεύοντας και ξεφαντώνοντας στην πλατεία Φιλελλήνων.

ώρα 18.30 | στη θέση “Π” στο λιµάνι
Ο Αρλεκίτσος καιόµενος εν µέσω Βεγγαλικών κι εµείς  θα αποχαιρετήσουμε τον Κύκλο των Απόκρεω.
Θα ακολουθήσει συναυλία µε τους: Boys + Noise και την Ήβη Αδάµου και γλέντι µέχρι το πρωί.



Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015
- Ο ∆ήµος Ναυπλιέων διοργανώνει ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην Καραθώνα µε µουσική, σαρακοστιανά και πέταγµα χαρταετού.
- Επαγγελµατίες της πόλης µε το «Ουρανοκατέβατο» διοργανώνουν γλέντι στους πεζόδροµους κάτω από την Αµαλίας. θα προσφέρουν κρασί, τσίπουρο, νηστίσιµους µεζέδες µε ζωντανή µουσική από βραζιλιάνικη σάµπα έως ρεµπέτικα.


Αυτό το ήξερες;
Εργαστήρι παραδοσιακού χαρταετού: Φτιάξτε µαζί µε τα παιδιά σας τον χαρταετό που σας αρέσει και πάρτε τον έτοιµο για µεγάλα ύψη. Από 9/2 έως 19/2 κάθε απόγευµα ∆ευτέρα έως Πέµπτη 17.00-20.00 στο «Ουρανοκατέβατο», Όθωνος 7, facebook com/uranokatevato και T+30 27520 97863 και M+30 6944 715978.

 

ApokriesNafplio2015670N1.jpg