BACK TO ALL

6 must do μιας μονοήμερης εκδρομής στο Ναύπλιο

6 must do things on a one-day excursion to Nafplio, ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο

Αυτή την πόλη δεν την χορταίνεις όσες φορές κι αν την επισκεφτείς, όσες ημέρες κι αν μείνεις εδώ. Προσφέρεται όμως άνετα και για μια μονοήμερη εκδρομούλα, που μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες σου τόσο πολύ, που τελικά να νομίζεις ότι έλειψες μέρες ολόκληρες!

Πρώτα απ’ όλα, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα αθλητικά σου, γιατί εδώ εάν δεν περπατήσεις, θα χάσεις τις μισές ομορφιές της πόλης.
Πάμε να δούμε ποια είναι τα βασικά, που πρέπει να κάνεις σε μια μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο ώστε να περάσεις τέλεια;

1

Θα ανέβεις στο Παλαμήδι. Εάν δεν έχεις αυτοκίνητο, σου προτείνω το πρώτο πράγμα που θα κάνεις, με το που θα φτάσεις στην πόλη, να είναι το ανέβασμα των σκαλιών. Δεν είναι 999, όπως λέγεται, αλλά και τα 857 δεν τα λες και λίγα! Η θέα, όμως, από ψηλά αξίζει τον κόπο.

Palamidi castle, Παλαμήδι, 999 σκαλιά, steps in history, 999 steps
2

Θα πάρεις καραβάκι και θα περάσεις στο Μπούρτζι απέναντι. Σε 5’ λεπτά και με 5 ευρώ θα είσαι στο ενετικό κάστρο και θα βλέπεις το Ναύπλιο σαν πίνακα μπροστά σου.

3

Θα κάνεις τον γύρο της Αρβανιτιάς. Περπατώντας σε αυτόν τον περιφερειακό πλακόστρωτο δρόμο δίπλα στη θάλασσα, θα ανακαλύψεις ίσως την πιο όμορφη και γαλήνια όψη του Ναυπλίου.

nafplio, Αρβανιτιά, γύρος, θάλασσα, arvanitia
4

Θα πιείς καφεδάκι ή θα απολαύσεις ένα εξαίσιο γεύμα στην πρώτη πλατεία του ελληνικού κράτους, την Πλατεία Συντάγματος. Μπορείς κιόλας απλά να την βολτάρεις και να φωτογραφηθείς έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Τριανόν, την Πρώτη Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό). Υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις γύρω από την Πλατεία για σένα, όπως το φιλόξενο Ξένον café ή το ξακουστό 3Sixty Cafe & Wine Bar για ένα ξεχωριστό γεύμα ή καφέ στην καρδιά της παλιάς πόλης!

Προτείνουμε

3Sixty Cafe & Wine Bar

Βασ. Αλεξάνδρου & Φερραίου, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο (Παλιά πόλη)
+30 27520 28068

Gelarto

Εθνικής Αντιστάσεως 4, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο (Παλιά πόλη)
+30 27520 28383
5

Θα φας σε ένα γραφικό ταβερνάκι, από αυτά που είναι μέσα στα στενάκια της παλιάς πόλης, με τα τραπεζάκια έξω και τις βουκαμβίλιες να δίνουν χρώμα στις στιγμές σου. Για low budget, μπορείς να πάρεις απλά ένα σουβλάκι στο χέρι και να καθίσεις σε ένα παγκάκι κοντά στον Φάρο, να το απολαύσεις. 

6

Θα πάρεις παγωτό -θεωρείται πλέον αυτονόητο. Η ποικιλία τεράστια, από ελληνικό μέχρι gelato, και το απόγευμα είναι σίγουρο πως θα σε βρει με ένα χωνάκι στο χέρι, να χαζεύεις τα μαγαζάκια με τα τουριστικά είδη. Δοκίμασε, όμως, τοπικό παγωτό με αγνό ντόπιο γάλα στο Gelarto και θα με θυμηθείς!

ice cream, nafplio, παγωτό, Ναύπλιο, gelarto

Road trip tip
Εάν έρχεσαι από Αθήνα, το μόνο αρνητικό σε μία μονοήμερη είναι τα έξοδα μετακίνησης. Μπορείς όμως να πάρεις το ΚΤΕΛ με εισιτήριο επιστροφής, που θα σου έρθει πιο φτηνά (23 ευρώ αλέ ρετούρ), να κλείσεις με ένα τουριστικό γραφείο που κάνει μονοήμερες εκδρομές (ακόμα και με 10 ευρώ το άτομο) ή εάν είστε μεγάλη παρέα, να πάρετε ένα αυτοκίνητο και να μοιραστείτε τη βενζίνη και τα διόδια.

6 must do things on a one-day excursion to Nafplio, ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο
6 must do things on a one-day excursion to Nafplio, ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο