BACK TO ALL

10 λόγοι για να περάσεις τις Γιορτές στο Ναύπλιο

Christmas in Nafplio, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο

Λατρεύω αυτή την περίοδο στην πόλη, όταν αψηφάς το κρύο με ένα κασκόλ παραπάνω, φοράς και τον κόκκινο σκούφο του Άη Βασίλη κι επιτρέπεις στα λαμπιόνια να φωτίσουν το πρόσωπο και την καρδιά σου!

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας φοράει τα γιορτινά της και σκορπίζει μαγεία, φως και αγάπη σε όσους την επισκέπτονται. Και δεν είναι μόνο οι στολισμένοι δρόμοι, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και οι θείες μελωδίες, που κάνουν το Ναύπλιο τόσο θελκτικό, αλλά και οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διαρκούν έναν μήνα σχεδόν, από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και του Άη Γιαννιού με τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι, που σε κάνουν να βιώνεις τις άγιες μέρες στον μέγιστο βαθμό.

Το γιορτινό Ναύπλιο είναι από μόνο του ένας ατράνταχτος λόγος για να περάσεις εδώ τις γιορτές σου, με το έτερον ήμισυ ή την οικογένειά σου, αλλά εγώ θα σου πω 10 ακόμη λόγους για να έρθεις εδώ:

1

Είναι ένας κοντινός προορισμός, τον οποίο προσεγγίζεις σε ελάχιστες ώρες με το αυτοκίνητο και δεν χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου στο δρόμο.

2

Βρίσκεις ονειρεμένα καταλύματα για να μείνεις, από αναπαλαιωμένα και πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι γραφικούς φιλόξενους ξενώνες, μέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης ή λίγα χιλιόμετρα πιο έξω. Δοκίμασε και την εξαιρετική value for money διαμονή, που ακούει στο όνομα Έλενα Hotel και δεν θα χάσεις!

3

Τα παιδιά ευχαριστούνται παιχνίδι στο Πάρκο του Άη Βασίλη με τα χριστουγεννιάτικα παραμυθένια σπιτάκια του, τα δρώμενα, τα παιχνίδια, τα παραμύθια, τους ξυλοπόδαρους -σκέτη μαγεία…

Christmas 2021 in Nafplio, Χριστούγεννα 2021 στο Ναύπλιο
Christmas in Nafplio, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
4

Απολαμβάνεις τις τοπικές λιχουδιές, τρως ζεστούς, λαχταριστούς λουκουμάδες και αφράτα πανετόνε, δέχεσαι τα κεράσματα των ντόπιων, που φτιάχνουν χρόνια τώρα με την ίδια συνταγή μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες, αλλά και χριστόψωμο, το ψωμί του Χριστού.

5

Η καρδιά σου αγαλλιάζει ακούγοντας τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική με τα πνευστά μουσικά όργανα, τα τραγούδια από σχολεία και χορωδίες, τις χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Ωδείου, τους βυζαντινούς ύμνους.

6

Κάνεις βόλτα και κάθεσαι για καφέ με τους φίλους σου στην στολισμένη Πλατεία Συντάγματος και φωτογραφίζεσαι δίπλα στο εντυπωσιακό δέντρο.

Christmas 2021 in Nafplio, Χριστούγεννα 2021 στο Ναύπλιο
Christmas 2021 in Nafplio, Χριστούγεννα 2021 στο Ναύπλιο
7

Εκκλησιάζεσαι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις εκκλησίες της πόλης και ζεις την εμπειρία της δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ή της Παναγίας, με την υπέροχη χορωδία.

8

Ψωνίζεις δώρα για τους εορτάζοντες, την οικογένεια και τους φίλους σου από τα πραγματικά γουστόζικα μαγαζιά του Ναυπλίου -από ρούχα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού, μέχρι τοπικά προϊόντα και κρασιά.

9

Εάν έχεις παιδιά, χαίρεσαι να τα βλέπεις να συμμετέχουν στα εργαστήρια με κατασκευές, να παρακολουθούν αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικές παραστάσεις, να παίρνουν μέρος σε διαδραστικά δρώμενα, αλλά και τοπικά έθιμα.

10

Ξέρεις ότι θα περάσεις αξέχαστα στα ρεβεγιόν και τα πάρτι, που διοργανώνουν πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ της πόλης. Και ο νέος χρόνος θα σε βρει πιο χαρούμενο από ποτέ!

Christmas 2021 in Nafplio, Χριστούγεννα 2021 στο Ναύπλιο
Christmas in Nafplio, Χριστούγεννα στο Ναύπλιο

37.565989275518, 22.796584019363