BACK TO ALL

10 ιδέες για να περάσετε τέλεια στο Ναύπλιο με τα παιδιά

με τα παιδιά στο Ναύπλιο, δραστηριότητες με παιδιά στο Ναύπλιο, παιδικές χαρές στο Ναύπλιο, οικογενειακές διακοπές στο Ναύπλιο, με οικογένεια στο Ναύπλιο, children's activities in Nafplio, Nafplio playgrounds, Nafplio families activities, in Nafplio with the family, Nafplio sightseeing, Nafplio with kids, kids activities in Nafplio, children activities Nafplio

Μπορεί η πόλη να θεωρείται ιδανική για ζευγάρια, σίγουρα όμως είναι πολλά όσα έχετε να κάνετε εδώ, εάν έρθετε με τα παιδιά σας.

Λίγο καιρό πριν την εκδρομή σας, φροντίστε να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας σε ένα κεντρικό kids friendly ξενοδοχείο, όπως το φιλόξενο και ατμοσφαιρικό Ναυσιμέδων Hotel, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά στο άγαλμα του έφιππου ήρωά μας. Έχοντας το ξενοδοχείο ως βάση σας, θα μπορείτε να μετακινείστε εύκολα και γρήγορα σε κάθε σημείο της πόλης και να κάνετε πραγματικότητα τις παρακάτω ιδέες:

Ναυσιμέδων Hotel

Σιδηράς Μεραρχίας 9, 211 00 Ναύπλιο
+30 27520 25060

Gelarto

Εθνικής Αντιστάσεως 4, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο (Παλιά πόλη)
+30 27520 28383
1

Τα παιδιά, όπου κι αν βρεθούν, ακόμα και στην πιο εντυπωσιακή πόλη του κόσμου, ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους: το παιχνίδι! Πηγαίνετέ τα να παίξουν στην παιδική χαρά, που βρίσκεται στην "Ενδεκάτη" ή στην μικρότερη, κοντά στον Φάρο στο λιμάνι, στο τέλος της παραλιακής οδού. Πιο κεντρικά, σταθείτε και στο πάρκο της Πλατείας Καποδίστρια, πίσω από το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Κυβερνήτη.

2

Για τα μικρότερα, καλύτερη επιλογή είναι ένας παιδότοπος, που θα δώσει και σε σας την ευκαιρία να πιείτε το καφεδάκι σας, ενώ εκείνα απασχολούνται στα φουσκωτά. Εξαιρετικός χώρος για παιχνίδι είναι και ο ανοιχτός χώρος του πολυχώρου Fougaro Art Center, όπου διοργανώνονται και αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια κι εργαστήρια για τα παιδιά.

παιδική χαρά παραλία Ναυπλίου, playground in Nafplio port
παιδική χαρά παραλία Ναυπλίου, playground in Nafplio port
3

Εάν έχουν μπάλες και σχοινάκια, τα παιδιά περνάνε τέλεια και στην πλατεία Συντάγματος - εδώ έχετε την επιλογή να επισκεφτείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο, πριν ή μετά το παιχνίδι. 

4

Ένα ακόμη μέρος, που αγαπάνε πολύ μικροί και μεγάλοι, είναι η πλατεία Σταϊκόπουλου. Εκεί μπορείς να πιείς το καφεδάκι σου κάτω από τα δέντρα, ενώ τα μικρά θα παίζουν ανέμελα δίπλα σου. Τέλεια αφορμή για να τους μιλήσεις για την Πύλη της Ξηράς, που είναι εκεί, και για τον ήρωα της επανάστασης Στάικο Σταϊκόπουλο.

Syntagma square Nafplio, nafplio with children, Πλατεία Συντάγματος Ναύπλιο, στην πλατεία Ναυπλίου με τα παιδιά
παιδική χαρά Ναυπλίου, playground in Nafplio, children's joy in Nafplio, τραμπάλα για παιδιά
5

Γιατί να αγναντεύετε από μακρυά το Μπούρτζι, ενώ μπορείτε να μπείτε στο καραβάκι και σε λίγα λεπτά να βρεθείτε πάνω στο κάστρο, με την εξαίσια θέα; Θα το λατρέψουν!

6

Ανεβείτε πάνω στο τρενάκι, που όλα τα παιδιά αγαπούν, ή στο τουριστικό “Hop on-Hop off” λεωφορείο -από τον πάνω του όροφο θα δείτε όλα τα αξιοθέατα και θα βγάλετε τέλειες φωτογραφίες! Μια ωραία ιδέα -εάν δεν θέλετε να είστε με πολύ κόσμο- είναι να πάρετε ένα ποδήλατο "Funbike" ή να πάρετε μερικά δημοτικά ποδήλατα και να κάνετε πετάλι στην πόλη.

κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα Ναύπλιο, municipal bicycles in Nafplio, bike ride Nafplio, public bicycles Nafplio
Nafplio square, πλατεία Ναυπλίου
7

Οι πιο αθλητικοί της παρέας, ξυπνήστε ένα πρωί και ανεβείτε στο Παλαμήδι -με τα πόδια φυσικά! Πάρτε μαζί νεράκια και κολατσιό και όταν φτάσετε, η θέα θα σας αποζημιώσει.

8

Δώστε στα παιδιά φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης και κάντε βόλτα στα σοκάκια της πόλης και στον Ψαρομαχαλά. Θα εντυπωσιαστείτε από τις λήψεις των μικρών φωτογράφων!

Fun bikes Nafplio, τουριστικά ποδήλατα ενοικίαση Ναύπλιο, τετράτροχα ποδήλατα Ναύπλιο
trenaki Nafplio, fun train Nafplio, τουριστικό τρενάκι στο Ναύπλιο
9

Όταν τα παιδιά πεινάσουν, οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε τα γνωστά, όπως σουβλάκι, πίτσα ή ελληνική κουζίνα, ενώ τα φαλάφελ, κινέζικο ή σούσι θα τους χαρίσουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία.
Όσο για τα γλυκά, ναι, επιβάλλεται ένα χωνάκι παγωτό, ακόμα και μέσα στον χειμώνα, ενώ μπορείτε να γευτείτε και αφράτες βάφλες, κρέπες και πεντανόστιμους λουκουμάδες.

10

Ρωτήστε το Discover Nafplio για τις δραστηριότητες, που οργανώνει ειδικά για παιδιά και οικογένειες, και περάστε τις πιο διασκεδαστικές ώρες της ζωής σας!

με τα παιδιά στο Ναύπλιο, δραστηριότητες με παιδιά στο Ναύπλιο, παιδικές χαρές στο Ναύπλιο, οικογενειακές διακοπές στο Ναύπλιο, με οικογένεια στο Ναύπλιο, children's activities in Nafplio, Nafplio playgrounds, Nafplio families activities, in Nafplio with the family, Nafplio sightseeing, Nafplio with kids, kids activities in Nafplio, children activities Nafplio, the Land Gate Nafplio, η Πύλη της Ξηράς Ναύπλιο