BACK TO ALL

Όλο το Ναύπλιο σε 24 ώρες

παραλία Ναυπλίου, Paralia Nafplio

Μπορεί κανείς να χορτάσει αυτή την υπέροχη πόλη; Ποτέ! Σου φτάνουν μόλις 24 ώρες για να γνωρίσεις το Ναύπλιο; Κι όμως, ναι! Κυρίως εάν αυτή είναι η παρθενική σου γνωριμία με την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, να τι μπορείς να κάνεις από Σάββατο έως Κυριακή μεσημέρι:

Majestic Nafplio evening, δειλινό στο Ναύπλιο

Σάββατο:
Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο για check in, αφήνεις τα μπαγκάζια σου και φεύγεις για βόλτα στα σοκάκια. Αν δεν έχεις κάνει ήδη κράτηση, δοκίμασε στο Έλενα Hotel, που έχει πολλά δωμάτια (σίγουρα θα βρεις ένα), μπορείς γύρω του να παρκάρεις και είναι ακριβώς στο δρόμο σου! Δυο βήματα με τα πόδια και είσαι στην παλιά πόλη! 
Τα σοκάκια της είναι άπειρα, για αυτό ξεκίνα με τα βασικά. Περπάτα από την πλατεία των Τριών Ναυάρχων (εκεί που είναι το Δημαρχείο), μπες στον Μεγάλο Δρόμο (λέγεται Βασιλέως Κωνσταντίνου), χάζεψε στα μαγαζάκια και φτάσε μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.
Στάσου ακριβώς στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και κάνε μια αργή περιστροφή 360 μοιρών κοιτώντας τα αναπαλαιωμένα κτίριά της. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, το Τριανόν, το εστιατόριο Ελλάς... Επίλεξε ένα από τα καφέ του και χαλάρωσε για όση ώρα θέλεις.
Συνέχισε τη βόλτα σου στην Μπουμπουλίνας (τον παραλιακό δηλαδή δρόμο) φτάνοντας μέχρι τον Φάρο, και βγάλε σέλφι με φόντο το Μπούρτζι.
Μεσημέριασε, πείνασες, λογικό. Αν ταυτόχρονα θέλεις εξαιρετικό φαγητό στο πιο γραφικό και όμορφο σκηνικό, πέρνα μια βόλτα απ' το Βυζάντιο! Θα το δεις, καθώς περπατάς στο στενάκι, κάτω από τις βωκαμβίλιες. Αν πάλι, θέλεις παραλία Ναυπλίου με ζωντανή μουσική (Σαββατο βράδυ το χειμώνα και Κυριακή μεσημέρι), θα πας στο Κελλάρι. Φυσικά, ό,τι κι αν επιλέξεις να φας, καλύτερα να μην το καταβροχθίσεις στα γρήγορα. Οι ρυθμοί της πόλης είναι πιο ράθυμοι και αυτό σημαίνει, ότι ακόμα και ένα σουβλάκι αξίζει να το απολαύσεις χωρίς άγχος.

Γεύσεις... μετά μουσικής!

Λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο μετά, επιβάλλεται...
Αργά το απόγευμα, βγαίνεις πάλι βόλτα στα σοκάκια και τρως οπωσδήποτε παγωτό -  αξίζει να δοκιμάσεις και ιταλικό και ελληνικό, για να δεις τη διαφορά.
Κάθεσαι το βράδυ σε ένα ωραίο στέκι για ρακόμελα, ψαγμένα κοκτέιλ ή ένα καλό αγιωργίτικο. Με λίγα λόγια, θα πιεις. Τόσο ώστε να χαλαρώσεις, εάν ακόμα δεν έχεις μπει στο relax mode.   
Επιστρέφεις στο ξενοδοχείο μαγεμένος από την ειδυλλιακά φωτισμένη πόλη και αφήνεσαι σε έναν βαθύ, ήρεμο ύπνο.

Γεύσεις 24 ώρες...

Έλενα Hotel

Σιδηράς Μεραρχίας 17, 21100, Ναύπλιο
+30 27520 23217

Ο Ρούλης

Παραλιακή οδός Νέας Κίου - Ναυπλίου, Τ.Κ. 212-00 Δαλαμανάρα
+30 27510 52006

Βυζάντιο

Βασ. Αλεξάνδρου 15, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο (Παλιά πόλη)
+30 27520 21631, +30 6940543725

Ο Κήπος

Πλατεία Φιλελλήνων 1, 21100, Ναύπλιο
+30 27520 22978

Κοντογιώργος Café

Ακτή Μιαούλη 3, 21100 Ναύπλιο (Παραλία)
+30 27520 28686

Κυριακή:
Απολαμβάνεις το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου (εάν περιλαμβάνει φρέσκο χυμό πορτοκάλι και χειροποίητες πίτες, δεν τα παραλείπεις με τίποτα), κάνεις check out και βγαίνεις για περισσότερο sightseeing. 
Εάν έχεις αυτοκίνητο, ανεβαίνεις μέχρι πάνω, για να δεις το Παλαμήδι από κοντά, αλλά και τη θέα της πόλης από ψηλά.
Πριν αποχαιρετήσεις την πόλη, ικανοποιείς την πείνα σου σε ένα από τα ταβερνάκια της παραλιακής, ώστε να πάρεις εξτρά δόση θάλασσας. Γι΄αυτήν ακριβώς την εξτρά δόση, η δική μας πρόταση είναι Ο Ρούλης. Γνωστός για την απαράμιλλη ποιότητά του και αγαπημένος των ντόπιων, αλλά και όσων επισκεπτών δοκίμασαν τα ολόφρεσκα θαλασσινά του. Μια δοκιμή σίγουρα θα πείσει και σένα!
Μόλις συμπλήρωσες 24 ώρες στο Ναύπλιο! Ελάχιστες, για να πεις ότι το ξέρεις σαν την παλάμη σου, αρκετές για να αδειάσει το μυαλό και να ανοιχτεί η καρδιά στην ομορφιά αυτού του τόπου...

breakfast, hotel, πρωινό, διαμονή, Ναύπλιο, Nafplio
Ναύπλιο, Nafplio, φαγητό, food, tavern, ταβέρνες

37.566006804555, 22.796791791916