BACK TO ALL

7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, 29 Nοεμβρίου 2020

Ανακοινώθηκε ξανά νέα ημερομηνία του Μαραθωνίου Ναυπλίου, ημέρα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου και τον Παλαμήδειο Άθλο. Όμως δυστυχώς, η Οργανωτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της πολιτείας για την πανδημία του COVID-19, αποφάσισε τελικά την ακύρωση των μεγάλων συμμετοχικών διοργανώσεων του Ναυπλίου το 2020.

Για την ιστορία, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ναύπλιο ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες διοργανώσεις στη χώρα μας, με τη συμμετοχή δρομέων και βαδιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά φέτος, ήταν θεματικά αφιερωμένος στη Γυναίκα (8/03/20 Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας).

Η Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και με ευαισθησία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό στους επισκέπτες, που κατά χιλιάδες αναμένουν την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Ναυπλίου, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου την Αναβολή των αγωνιστικών Εκδηλώσεων και των παράλληλων δράσεων του Μαραθώνιου, που ήταν προγραμματισμένες από 6 - 8/03/2020. Με  νεότερη ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής ενημερωθήκαμε για τη νέα ημερομηνία και τον εκ νέου προγραμματισμό των εκδηλώσεων του Μαραθωνίου Ναυπλίου, για την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή Διοργάνωση, που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό! 
Χαρακτηριστικά φέτος, ανακοινώνει την συνεργασία της με το ΓΕΕΘΑ – ΑΣΑΕΔ, με βάση την οποία στο Ναύπλιο στις 8 Μαρτίου 2020 θα διοργανωθεί παράλληλα με τις άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και ο Στρατιωτικός Ημιμαραθώνιος. Είναι μια αθλητική εκδήλωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο και που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει ετήσιο θεσμό διοργάνωσης, στα πλαίσια του στρατιωτικού αθλητισμού.

Οι διαδρομές
- Μαραθώνιος 42,195 χλμ.
- Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ.
- Αγώνας δρόμου 5 χλμ.
- Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ.

Είδη Εγγραφών
Για πληροφορίες πατήστε εδώ.

Online Εγγραφή
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και εγγραφείτε Online.

Κόστος εγγραφών

Για να δείτε αναλυτικά το κόστος συμμετοχής πατήστε εδώ.

Παροχές στους συμμετέχοντες
- Αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα (για εγγραφές που έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν τα αγωνίσματα με χρονομέτρηση).
- Chip χρονομέτρησης (για τους αγώνες του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου & 5 χλμ.).
- Μοναδικά φιλοτεχνημένο μετάλλιο τερματισμού.
- Τσάντα συμμετοχής.
- Φωτογραφική κάλυψη του τερματισμού με τον χρόνο τερματισμού (για τα αγωνίσματα με χρονομέτρηση).
- Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.
- Φύλαξη Ιματισμού (για τα αγωνίσματα με χρονομέτρηση).
- Πλήρης υγειονομική κάλυψη.
- Πλήρης υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά.
- Pasta party στις εγκαταστάσεις του Φουγάρου το Σάββατο 2/03/19 (συμβολική τιμή 3€).
- 50% έκπτωση στην μετακίνηση με το ΚΤΕΛ Αργολίδας.
- Ειδικές τιμές για την διαμονή και την διατροφή. Δείτε πατώντας εδώ.
- Πάνω από 50% έκπτωση σε όλα τα καταστήματα της πόλης του Ναυπλίου την παραμονή του Αγώνα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Οδηγίες για τους δρομείς
Χάρτες Διαδρομών
Πρόγραμμα διοργάνωσης
Προπονητικές Οδηγίες

Έκπτωση από τη μετακίνηση με ΚΤΕΛ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν κράτηση θέσης ή αγορά εισιτηρίου On-line από 4 έως 8 Μαρτίου 2020 εδώ.

Αυτό το ήξερες;

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης nafpliomarathon.gr παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του αγώνα και προσφέρει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων και των φορέων - εταιριών, που υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Η Διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας". Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα".
Επίσης, ο 7ος Μαραθώνιος του 2020 στηρίζει το Γηροκομείο Ναυπλίου.
Ο 1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 23 Μαρτίου 2014 και πλέον έχει γίνει θεσμός

7th Nafplio Marathon 2020, 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2020
Logo 7th Nafplio Marathon 2020, λογότυπο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου 2020

37.565963876592, 22.800497517413