Μέντωρ

  • Πλατεία Συντάγματος 18, 21100, Ναύπλιο (Παλιά Πόλη)
  • T +30 27521 52155
  • F
  • E dimitristsiolis@gmail.com
  • U http://www.mentor-nafplio.gr

Δεν υπάρχει ιδανικότερη χρονοκάψουλα στο Ναύπλιο από μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος. Τη διασχίζεις αργά, κοιτάς πάντα περιστροφικά τα μοναδικά κτίρια, στροβιλίζεις το βλέμμα και το σώμα σου και, ως δια μαγείας, νιώθεις ότι έχεις μεταφερθεί σε μιαν άλλη εποχή.
Αυτό ακριβώς κάνω κάθε, μα κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ. Εξάλλου τη μαγεία δεν την χορταίνει κανείς, σωστά; Μόνο που τώρα ήθελα να χορτάσω και ένα ωραίο, περιποιημένο μεσημεριανό.

Εντός και εκτός πλατείας
Και μπήκα στο all day Μέντωρ. Είχε ακόμα λίγη ψύχρα για να καθίσω στα τραπεζάκια του έξω και προτίμησα ένα άνετο καναπεδάκι στον εσωτερικό του χώρο, που έτσι όπως είναι περιτριγυρισμένος από τζαμαρίες, σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μέρος της πλατείας.
Άφησα σημειωματάριο και κινητό πάνω στο τραπέζι, ένα μικρό έργο τέχνης, που πίσω από το γυαλί του αποκαλύπτει ένα παντζούρι, στοιχείο που έχω συνδέσει με την πόλη, καθώς οι τεχνίτες τα έφτιαχναν με τρόπο ιδιαίτερο.

Η εμπειρία του σεφ στο πιάτο μου
Και τώρα, το δύσκολο: Τι να παραγγείλω; Ποιο πιάτο του Δημήτρη να επιλέξω; Γιατί ξέρω, ότι αυτός ο ιδιοκτήτης είναι... περίπτωση. Τα τρέχει όλα μόνος του. Μετά από 20 χρόνια στον χώρο της εστίασης, ξέρει να το κάνει πολύ καλά, και η προτίμηση του κόσμου στον 1,5 χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου του είναι μάλλον η καλύτερη απόδειξη.
Και επιπλέον, μαγειρεύει ο ίδιος. Το αξιοθαύμαστο; Είναι αυτοδίδακτος! Και το ακόμα καλύτερο; Ξέρεις ότι μαγειρεύει με τόση ενσυνείδηση, σαν να πρόκειται να σερβίρει το πιάτο στα τρία του παιδιά και στη γυναίκα του, και όχι σε κάποιον που συναντά πρώτη φορά.

Το μενού που σε βάζει σε δίλημμα
Μεσογειακή κουζίνα, αχ, από τις αγαπημένες μου! Να πάρω κάτι της ώρας, ένα φιλέτο ή μπιφτέκι, ή μήπως να ρωτήσω καλύτερα τι μαγειρευτό έχουν σήμερα; Μου έχουν πει ότι το κότσι με σταμναγκάθι τα σπάει, αλλά και η ψαρόσουπα είναι μούρλια. Δεν θα έλεγα όχι και σε ένα καλομαγειρεμένο ριζότο, βέβαια.
Η αλήθεια είναι ότι το δίλημμα είναι μεγάλο, καθώς ξέρω καλά ότι ο Δημήτρης επιλέγει με αγάπη τις πρώτες ύλες του από το Ναύπλιο, και με πείσμα προσπαθεί κάθε φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Χα, βρήκα τη λύση! Θα το αφήσω πάνω του. Να επιλέξει εκείνος τη σύσταση του γεύματός μου! Εγώ απλά του επισημαίνω την αγάπη μου για τα τυριά (λίγο μαστέλο Χίου, παρακαλώ) και μια σαλάτα Μέντωρ με φωλιά παρμεζάνας, με λόλα, σπανάκι, ραπανάκι, φλέικς καρότου, σύκα και καρύδια σίγουρα τη θέλω.
Συνοδεύω τις εξαιρετικές γεύσεις με ένα ποτήρι κρασί Μέντωρ και ολοκληρώνω με ένα λαχταριστό εκμέκ, που δίνει την πιο γλυκιά επίγευση σε αυτή τη γευστική εμπειρία. 

Μια άλλη εποχή, εδώ και τώρα
Κοιτάζω το ομολογουμένως πλούσιο μενού και σκέφτομαι δύο πράγματα: 1. Πώς στο καλό προλαβαίνουν σε μια κουζίνα να τα φτιάχνουν όλα αυτά; Και 2. Την επόμενη φορά που θα έρθω με τον άντρα και την κόρη μου, είναι σαν να τους βλέπω να παραγγέλνουν αμέσως το μπέργκερ με το χειροποίητο μπιφτέκι, και μια πίτσα Μέντωρ. Πόσο καλά τους ξέρω! 
Και μετά από το γευστικό μας ταξίδι, θα βγούμε έξω και θα φωτογραφηθούμε μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η μικρή θα τρέχει στην πλατεία και θα σκεφτόμαστε πόσο όμορφα περνά ο χρόνος. Σαν να ζούμε μια άλλη εποχή, εδώ και τώρα!  

Αυτό το ήξερες;
Γιατί Μέντωρ; Ο Μέντωρ ήταν ο φίλος του Οδυσσέα, που καθοδηγούσε τον γιο του Τηλέμαχο. Από εκεί βγήκε και η έννοια του μέντωρα, όπως τη χρησιμοποιούμε σήμερα.
Θα βρεις και παιδικό μενού, με κοτομπουκιές (που λατρεύουν όλα τα παιδιά), πέννες βουτύρου και παιδικό μπιφτέκι.
Εδώ μπορείς και απλά να πιείς το καφεδάκι σου και να φας το γλυκό σου (εκτός από το εκμέκ, πολύ καλή επιλογή είναι η πορτοκαλόπιτα και το σουφλέ σοκολάτας), αλλά να έρθεις και πιο αργά το βράδυ, για ένα κοκτέιλ και κουβεντούλα.  
Εάν νηστεύεις, είσαι... θαλασσολάτρης ή προσέχεις τη γραμμή σου, θα σου πρότεινα σολομό στη σχάρα.
Πολύ ιδιαίτερος και ο εσωτερικός του χώρος, κομψός και φίνος, με αφαιρετική διάθεση (ξεχώρισα τα ψηλά ράφια με τα κρασιά, τόσο εντυπωσιακά), ιδανικός για όσους θέλουν να απομονωθούν, να κάνουν ένα πιο πριβέ γεύμα ή δείπνο.


Στις επιλογές σου..
Μεσογειακή & Ελληνική κουζίνα, Γλυκό, Ποτό, Wifi

Περίοδος Λειτουργίας
Όλο το χρόνο

Ωράριο Λειτουργίας
Από τις 09:00π.μ. 
Η κουζίνα κλείνει στις 12 το βράδυ

map
«Επιστροφή στη Λίστα
Developed by eproductions | Design S. Grammenos