il Porto

  • Μπουμπουλίνας 43, 21100, Ναύπλιο (Λιμάνι)
  • T +30 27520 96097
  • F +30 27520 96098
  • E info@ilporto.gr
  • U http://www.ilporto.gr/

Αν είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας αλλά δεν μπορείς να πηγαινοέρχεσαι στη Νάπολη για να τη γεύεσαι, σου έχω τη λύση: πήγαινε μέχρι τη «Νάπολη της Ανατολής», το Ναύπλιο, και απόλαυσέ την στην πιο αυθεντική της εκδοχή στην pizzeria-pasteria il Porto!
Θα τη βρεις στο λιμάνι της πόλης, πάνω στην Μπουμπουλίνας, στο νούμερο 43, εκεί όπου άνοιξε από την άνοιξη του 2015. Με θέα τη θάλασσα και το γραφικό Μπούρτζι, αυτό το ιταλικό στέκι με την ονομασία που σημαίνει «λιμάνι» φυσικά και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται «έξω από τα νερά του»! Κάθε στοιχείο της σε «ταξιδεύει»: από το λογότυπό της με το ναυτικό τιμόνι και τη σύγχρονη, industrial διακόσμηση με τα μπλε και κόκκινα κοντέινερ μέχρι τις φίνες γεύσεις της.

Ben arrivata (καλωσήρθατε)
Αρχικά σε υποδέχεται ένας εξωτερικός μακρόστενος χώρος με 10 περίπου τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα σε γαλάζιες αποχρώσεις. Στη στιγμή νιώθεις οικεία, ζεστά, και σε αυτό συμβάλλει σε ένα μεγάλο βαθμό το άψογο, φιλικό σέρβις του il Porto, άνθρωποι που όχι μόνο είναι γνώστες της δουλειάς αλλά που με κάθε τους κίνηση δείχνουν ότι αγαπούν αυτό που κάνουν. Είτε καθίσεις λοιπόν έξω είτε στον εσωτερικό του χώρο με τη διακόσμηση που κάνει αναφορές σε αποθήκες ενός διεθνούς λιμανιού, θα πάρεις το μενού στα χέρια σου νιώθοντας τη σιγουριά πως ό,τι κι αν παραγγείλεις θα χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και υψηλή ποιότητα.
Αυτές οι δύο έννοιες εξάλλου χαρακτηρίζουν και την επαγγελματική πορεία του ιδιοκτήτη του il Porto, Αντώνη Πανταζή, που χαράζει χρόνια τώρα σταθερή πορεία στην εστίαση. Η αγάπη του για την ιταλική κουζίνα, οι γνώσεις του στη μαγειρική, οι πρωτοπόρες ιδέες του, τα ταξίδια του στο εξωτερικό, η εμμονή του στις ποιοτικές πρώτες ύλες, αποτέλεσαν τα συστατικά για την επιτυχημένη συνταγή που ονομάζεται il Porto.

Mangiare
Tι κι αν φίλοι με είχαν διαβεβαιώσει πως ο σεφ δημιουργεί μικρά γευστικά θαύματα, έπρεπε να έχω ιδία άποψη, σωστά; Και για να κρίνει ο ουρανίσκος εάν το φαγητό είναι ποιοτικό ή όχι, ο τρόπος είναι ένας: όσο πιο λίγα τα υλικά, τόσο πιο εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Και κάπως έτσι μια πίτσα Μαργαρίτα, ζεστή ζεστή και λαχταριστή, κατέφτασε στο τραπέζι μπροστά μου. Με ζύμη λεπτή, όπως φτιάχνονται οι αυθεντικές ιταλικές πίτσες, ψημένη στον ξυλόφουρνο που της χαρίζει μια ιδιαίτερη επίγευση, με τυράκι λιωμένο που δεν σε λιγώνει, με σάλτσα τοματούλας απλά φτιαγμένη, όλα σε μια ιδανική αναλογία υλικών. Το ζυμάρι φτιάχνεται εδώ, στην κουζίνα του il Porto, αλλά τη συνταγή, μην προσπαθήσεις, δεν πρόκειται να τους την εκμαιεύσεις!

Delizia: Η απόλαυση αλά ιταλικά
Και μπορεί η συνταγή του ζυμαριού να είναι μυστική, δεν είναι όμως το ότι στη διάθεσή σου βρίσκονται άλλα 11 είδη πίτσας, σε μέγεθος 6 ή 8 τεμαχίων, ενώ φημισμένα είναι και τα σπέσιαλ στον φούρνο όπως τα πεϊνιρλί, πανίνι, στρόμπολι και καλτσόνε. Και επειδή ιταλικό χωρίς ζυμαρικά δεν νοείται, εδώ θα βρεις ό,τι pasta τραβάει η όρεξή σου- ναπολιτάνα, καρμπονάρα, αματριτσιάνα, αλ πέστο, 4 τυριά- αλλά και κυρίως πιάτα φτιαγμένα με κρέατα ντόπιου παραγωγού με κοτόπουλο, φιλετίνια, σκαλοπίνια, μπιφτέκι, σνίτσελ, και φυσικά ολόφρεσκες σαλάτες και νοστιμότατα ορεκτικά όπως τα sfilatino (στριφτή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο) και rotolata (ρολάκια μελιτζάνας). Θα απολαύσεις το γεύμα σου συνοδεύοντάς το με μια μπυρίτσα ή κρασί ιταλικό (ποτήρι ή φιάλη) ενώ θα το ολοκληρώσεις με μια γλυκιά πρόταση. Προσωπικά σας προτείνω το καλτσόνε φούρνου, με ζυμάρι και πάλι δικό τους, σοκολάτα και μασκαρπόνε- μόνο μην ξεχαστείτε και παραγγείλετε ένα για τον καθένα σας αφού είναι αρκετά μεγάλο για 4 άτομα!

Το λογαριασμό, παρακαλώ!
Όσο για τις τιμές; Πουθενά στην πόλη, στην κατηγορία του, δεν θα βρεις τόσο καλή αναλογία ποιότητας-τιμής! Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το έχουν κάνει αγαπητό στη νεολαία και τις οικογένειες, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους που έχοντας ταξιδέψει και επισκεφτεί πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο, εκτιμούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα.
Μέσα στη δίνη των γευστικών θαλασσοταραχών στην οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια, το il Porto είναι το δικό μας λιμάνι που όχι μόνο μάς σερβίρει γεύσεις που αγαπάμε αλλά μας κάνει να νιώθουμε πολίτες του κόσμου μέσα στην ασφάλεια των επιλογών του.

Αυτό το ήξερες;
Όλα τα ζυμαρικά μπαίνουν στον ξυλόφουρνο με μια χρέωση ενός ευρώ.
Πολλές από τις πρώτες ύλες, όπως κρασιά, τυριά, αλλαντικά, σάλτσες, έρχονται από την Ιταλία στο...πιάτο σας!
Κάνουν και delivery, που μάλιστα φημίζεται για την ταχύτητά του.


Υπηρεσίες
Πακέτο, Delivery, WiFi
Ιταλική κουζίνα

Περίοδος Λειτουργίας
Όλο το χρόνο

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Κυριακή 12:00 - 24:00

map
«Επιστροφή στη Λίστα
Developed by eproductions | Design S. Grammenos