BACK TO ALL

Παραλία Καστράκι

Το θαλασσί της θάλασσας
Βαρέθηκες τις πολυσύχναστες και πολύβουες παραλίες και θέλεις να ηρεμήσεις και να διώξεις απο πάνω σου το άγχος της πόλης; Δίπλα απ’ τα τείχη της Ασίνης και μόλις 500 μέτρα από το Τολό, μια ακόμη πανέμορφη και καθαρότατη παραλία, το "Καστράκι", σε περιμένει για να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με πετραδάκι και άμμο. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.

Ετοιμάζω ταξίδι
Μετά από πολλές μέρες στις κοσμικές παραλίες της περιοχής, θέλω κι εγώ κάτι διαφορετικό. Ξεκινάω με το σκουτεράκι μου από το Ναύπλιο. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν τη διαδρομή και με ποδήλατο. Φτάνω σε 20 λεπτά στην παραλία της Αρχαίας Ασίνης. Στη συνέχεια, ακολουθώ αριστερά έναν μικρό χωματόδρομο, περνάω μπροστά από την είσοδο ενός camping και από ένα "πυργάκι" (στα δεξιά μου) και να την η παραλία! Επειδή δεν έχει ιδιαίτερη υποδομή, παίρνω μαζί μου τα απαιτούμενα. Φοράω το καπέλο μου, απλώνω την πετσέτα μου, (αν έχεις και ομπρέλα θα χρειαστεί) και αφήνομαι στη μαγεία του καλοκαιριού.

Πάμε όλοι μαζί, σε μια παραλία
Δεν θα συναντήσεις πολύ κόσμο, αλλά θα δεις οικογένειες και παρέες νεαρών ατόμων να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης. Κι επειδή η θάλασσα και το φρέσκο αεράκι σου ανοίγουν την όρεξη, τι θα 'λεγες για φρέσκο ψαράκι στις παραλιακές ταβέρνες της περιοχής, όπου αφθονούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά;

Αυτό το ήξερες;
Το πιο ρομαντικό σημείο του Τολού και για πολλούς το σήμα κατατεθέν του, είναι ο περίφημος "Κόκκινος Βράχος", ακριβώς πάνω από την παραλία Καστράκι, που τις νύχτες φωταγωγείται και προσφέρει ένα άκρως ρομαντικό θέαμα.

Αξίζει να δεις
Αν δεν είσαι πολύ κουρασμένος, κάνε μια βόλτα στα ερείπια της ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης. Ίσως δεις κάπου τον ξακουστό βασιλιά της να περιτριγυρίζει, αναπολώντας τα παλιά μεγαλεία.

kastraki, paralia, παραλία, Καστράκι, beach, summer, Tolo, Τολο, Αρχαία Ασίνη
ToloKokkinosVraxosN4.jpg
Kastraki beach

37.5282, 22.8725