BACK TO ALL

Βουλευτικό - Ήχοι του Σύμπαντος, 27 Ιουνίου 2014

Μουσική – Λογοτεχνική ΒραδιάΗΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Ο ποιητής Δημοσθένης Δαββέτας απαγγέλλει το ανέκδοτο ποιητικό του έργο "Ήχοι του Σύμπαντος" και οι σολίστ Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και Δάφνη Παππού, με τη συνοδεία στο πιάνο της Κατερίνας Γκόλγκαρη. Eρμηνεύουν σε πρώτη εκτέλεση τα τραγούδια του συνθέτη Γιάννη Δροσίτη από το ομώνυμο ποιητικό κείμενο.

i. Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 
ii. ΣΕΛΗΝΗ 
iii. ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 
iv. Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ 
v. Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ 
vi. ΠΡΟΣΕΥΧΗ vii. ΑΡΡΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

[Προλογίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος]

Η ποίηση του Δημοσθένη ΔαββέταΛόγος Ελεγειακός
«Η αρχαία ελεγεία ήταν το είδος της γνωμικής κυρίως ποίησης που προσπαθούσε να ισορροπήσει την ανθρώπινη αίσθηση της πεπερασμένης ζωής και του ενστίκτου της δημιουργικότητας, της ελπίδας και της ερωτικής πληρότητας. Ο Δημοσθένης Δαββέτας, με λόγο καίριο, ευσύνοπτο, συχνά λυρικά τολμηρό, λειτουργεί στο ευρύ ειδολογικό πλαίσιο της ελεγείας εξαντλώντας όλο το θεματικό της φάσμα από το πένθος της υπάρξεως και τη βουλιμία της επιθυμίας έως την υπέρβαση των ορίων και την κοινωνική απελπισία και έως τα άκρα των αισθημάτων και του φαντασιώδους» – Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Ώρα Έναρξης
21:00

23ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
20-29 Ιουνίου 2013
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης

Αυτό το ήξερες;
Μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις μουσικές βραδιές καταβάλλοντας το συμβολικό εισιτήριο διαρκείας των 20€
Η προπώληση γίνεται στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (ημέρες και ώρες εργασίας) και στο γραφείο πληροφοριών του Δήμου, καθημερινά από 9:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00.

Davvetas670N1.jpg