BACK TO ALL

Τριανόν - «Το Στίγμα της Προδοσίας» Πολ Τζόνστον, 6 Ιουνίου 2014

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν τον Σκοτσέζο συγγραφέα Πολ Τζόνστον και το βιβλίο του "Το Στίγμα της Προδοσίας". Πρόκειται για ένα αστυνομικό - πολιτικό θρίλερ και η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Τριανόν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έχοντας προσληφθεί από μια εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ για να εντοπίσει ένα στέλεχός της που αγνοείται στην Κρήτη, ο Ελληνοσκοτσέζος ντετέκτιβ Άλεξ Μαύρος βυθίζεται σε μια δίνη μίσους που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εταιρεία γυρίζει μια υψηλού κόστους ταινία με θέμα τη Μάχη της Κρήτη, και οι δραστηριότητες των παραγωγών εκεί ξυπνούν παλιές έχθρες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού.
Οι έρευνες του Μαύρου τον οδηγούν σε μια ευρύτατη συνωμοσία, που περιλαμβάνει αρχαιοκαπηλία, εμπόριο ναρκωτικών, βία και ένα πυκνό πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Η πικρία του παρελθόντος εισβάλλει ακόμη πιο δυναμικά στο παρόν, όταν ένας από τους συμβούλους της παραγωγής βρίσκεται κρεμασμένος. Αυτοκτονία ή φόνος; Τα πάντα φέρουν το στίγμα παλαιότερων εγκλημάτων – εγκλημάτων που ζητούν εκδίκηση σήμερα.
Και τότε ο Μαύρος ανακαλύπτει ότι και η ίδια του η οικογένεια συνδέεται με όλη αυτή τη φρίκη…(πηγή http://www.psichogios.gr/)

Προλογίζουν
Τάκης Μελισσηνός, Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
Άλκηστις Κοντογιάννη, Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών

Συντονίζουν
Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα του ΤΘΣ
Καλλιόπη Καλποδήμου, φιλόλογος και τελειόφοιτη του ΤΘΣ

Οι φοιτητές του ΤΘΣ Μανόλης Μαμαλάκης και Ερασμία Μαρκίδη θα τραγουδήσουν κρητικά τραγούδια.

Ώρα έναρξης
19:00

Είσοδος
Ελεύθερη

Prodosia670N1.jpg