BACK TO ALL

Φουγάρο - Ποιητική συλλογή Μιχάλη Γκανά, 1η Δεκεμβρίου 2012

Tο Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2012, το Φουγάρο και οι εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μιχάλη Γκανά, ΑΨΙΝΘΟΣ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου.

Ώρα Έναρξης
12:30

Αυτό το ήξερες;
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής και κριτικός, Κώστας Κουτσουρέλης και θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης.
Η Βιβλιοθήκη Ανθός, που λειτουργεί στο Ναύπλιο από το 2005, φιλοξενεί με αυτή την ευκαιρία την πρώτη της ανοικτή εκδήλωση μετά από τα εγκαίνια του Φουγάρου.

Λίγα λόγια..
Ο Μιχάλης Γκανάς, ποιητής και στιχουργός, γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου ήρθε για να σπουδάσει νομικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συνθέτες. Το 1994 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του Παραλογή. Τον Δεκέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Πληροφορίες
www.fougaro.gr

FougaroGkanas.jpg
01122012.jpg